[MSS ALL] Jak to jest z zagłówkami? |
Autor |
Wiadomość |
xjacobs
mod MSS
Auto: MSS 1.6 2004 / 406 coupe 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 10 razy Dołączył: 27 Maj 2008 Posty: 762 Skąd: Giżycko/Warszawa
|
Wysłany: 11-06-2008, 22:32 [MSS ALL] Jak to jest z zagłówkami?
|
|
|
Zauważyłem, że niektóre space`y mają 2, inne 3 zagłówki (chodzi o poliftowe modele). Czy jest na to jakaś reguła? To, że jest uzależnione od wersji odrzucam, bo niektóre family krajowe mają 2, a inne 3 zagłówki <myśli> Od razu sie zapytam - można bez problemu dołozyć trzeci zagłówek, czy wymaga to głębszej ingerencji?
ps chodzi oczywiście o tylną kanapę |
|
 |
minimus [Usunięty]
|
Wysłany: 11-06-2008, 23:06
|
|
|
Ja mam co prawda przedliftingowy, ale środkowy zagłówek zaraz po kupieniu wyciągłem i leży se cały czas gdzieśtam w szafie. Żadko ktoś siedzi na środku, a zasłania widok w lusterku. Może inni też tak robią? |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 11-06-2008, 23:14
|
|
|
minimus napisał/a: | środkowy zagłówek zaraz po kupieniu wyciągłem ... Może inni też tak robią? | Dokładnie tak samo |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
xjacobs
mod MSS
|
Wysłany: 11-06-2008, 23:21
|
|
|
a nie wiecie może, czy ss z homologacja na ciezarowy są pozbawione srodkowych pasów? |
|
 |
djandrew [Usunięty]
|
Wysłany: 12-06-2008, 00:07
|
|
|
Ja kupiłem SS po lifcie, który był zarejestrowany na ciężarowy i miał środkowy pas. Jednak nie jest to reguła bo nie wiem czy coś się później nie zmieniło i jak był samochód z homologacja na ciężarowy to ten pas musiał być ucięty. To nic pewnego tylko jak robiłem przegląd i zmieniałem przeznaczenie na osobowy to pan w stacji diagnostycznej coś takiego mówił, że teraz ucinają pasy... |
|
|
|
 |
jawlo
Forumowicz
Auto: SS DiD mint silver
Pomógł: 17 razy Dołączył: 09 Sty 2006 Posty: 1196 Skąd: Beskidy
|
Wysłany: 13-06-2008, 07:07
|
|
|
JCH napisał/a: | minimus napisał/a: | środkowy zagłówek zaraz po kupieniu wyciągłem ... Może inni też tak robią? | Dokładnie tak samo |
Dokładnie tak samo |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
Wysłany: 14-06-2008, 22:07
|
|
|
jawlo napisał/a: | JCH napisał/a: | minimus napisał/a: | środkowy zagłówek zaraz po kupieniu wyciągłem ... Może inni też tak robią? | Dokładnie tak samo |
Dokładnie tak samo |
Dokładnie tak samo |
|
 |
mialczynski17 [Usunięty]
|
Wysłany: 18-06-2008, 19:56
|
|
|
cns80 napisał/a: | jawlo napisał/a: | JCH napisał/a: | minimus napisał/a: | środkowy zagłówek zaraz po kupieniu wyciągłem ... Może inni też tak robią? | Dokładnie tak samo |
Dokładnie tak samo |
Dokładnie tak samo |
Inaczej raczej się nie powinno jeździć |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
Wysłany: 02-07-2008, 22:20
|
|
|
W kwestii pasów to powinni ucinać, ale jak diagnosta jest nierozgarnięty i nie wie że ss ma pas w suficie, albo jak się go ładnie poprosi to nie ucina tylko chowa. Jeśli chodzi o zagłowek środkowy to większość z nas go wyjmuje, bo to poprawia widoczność. Ja swój wożę w bagażniku |
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 09-07-2008, 14:34
|
|
|
mialczynski17 napisał/a: | cns80 napisał/a: | jawlo napisał/a: | JCH napisał/a: | minimus napisał/a: | środkowy zagłówek zaraz po kupieniu wyciągłem ... Może inni też tak robią? | Dokładnie tak samo |
Dokładnie tak samo |
Dokładnie tak samo |
Inaczej raczej się nie powinno jeździć |
Dokładnie....nie tak samo
Ja mam wyjęty tylni zagłówek, ale tylko prawy żeby zrobić miejsce na fotelik dla dziecka - bez wyjęcia fotelik nie stał całkowicie na kanapie, tylko opierał się na zagłówku.
Pozostałe dwa zagłówki siedzą na swoim miejscu, bo czasami mam komplet w samochodzie. Bez wyjmowania środkowego zagłowia da się jeździć (po pewnym czasie nawet nie zwraca się na to uwagi) - grunt to dobre ustawienie bocznych lusterek |
|
|
|
 |
Zigi [Usunięty]
|
Wysłany: 22-07-2008, 12:21
|
|
|
xjacobs napisał/a: | a nie wiecie może, czy ss z homologacja na ciezarowy są pozbawione srodkowych pasów? |
ja mam ss z 2003 i środkowy pas jest normalnie chowany pod sufitem. Nie sądzę żeby znalazł
się jakiś wał na stacji diagnostycznej który obcinał by pasy, przecież przerobienie z ciężarówki na osobówkę to płaski klucz cztery śruby i pieczątka za kilkaset zł. |
|
|
|
 |
xjacobs
mod MSS
|
Wysłany: 24-07-2008, 23:02
|