Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
16-09-2007, 16:24
[CJ1A 1.3] dolot w 4G13 '97
Autor Wiadomość
tommi
[Usunięty]

Wysłany: 13-04-2006, 19:57   [CJ1A 1.3] dolot w 4G13 '97

Stożek mam odkąd mam samochód bo odziedziczyłęm go od poprzedniego właściciela, tyle że go ostatnio wymieniłem. Zacząłem się zastanawiać jak dopływa powietrze do niego. Otóż w skrzynce w którą on jest włożony jest dziura z której dostaje powietrze dalej śledząc droge powietrza dotarłem do...

... magicznego pudełka (między lewym halogenem a kołem). Moje pytanie to co w nim jest?

ew. jak można polepszyć dopływ świerzego powietrza do filtra? Nie jestem w stanie ustalić skad pobiera powietrze do orginalnego filtra
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 16-09-2007, 16:24, w całości zmieniany 2 razy  

Laki023
[Usunięty]

Wysłany: 14-04-2006, 10:16   

Dolot powietrza oryginalnie jest obok akumulatora, jak popatrzysz od przodu to po prawej jego stronie
pozdrawiam

stankiew
[Usunięty]

Wysłany: 16-04-2006, 20:38   

Tez mam zamontowany stożek w takim samym colcie,ale bez odpowiedniego dolotu(odziedziczyłem go od poprzedniego właściciela).Powiem ze samochód jest mułowaty na niskich obrotach. teraz bede montował turbo rure wraz z osłona filtra no i nie zapomne o dopływie zimnego powietrza.W tym celu zostanie zamontowany specjalny dolot który bedzie doprowadzał powietrze do filtra. Zdania na temat stożka sa podzielone inni mówia ze nie działa inni ze działa.Ja wiem jedno,odpowiednio zamontowany dolot napewno może poprawić dynamike auta, nie mówie tu o wzroście mocy o 10 km ale moze to dac 2-3 km. Trzeba wziąść pod uwage długośc doloty gdyz nawet przy odpowiednim montażu moze to zniweczyć cały wysiłek i nic nie osiągniemy.
Mam nadzieje ze chodz troche pomoze ten post. No i dobra rada nie róbmy dolotu sami,lepiej zlecic do profesjonalistą koszt jest około 100 pln wiekszy ale mamy przynajmniej pewnosć. A i jeszcze jedna sprawa filtry z allegro za 40 -60 pln nadaja sie do wywalenia ,proponuje zainwestowac w prawdziwy stożek renomowanej firmy- koszt takiego stożka to około 180 pln ale napewno nikt nie pozałuje - pozatym filtr za 50 pln wyglada zupełnie inaczej i zrobiony jest zupełnie z innego tworzywa niz te profesjonalne.

Odpowiedz do tematu