Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
opinie lancer 1.3
Autor Wiadomość
mateunia20 
Forumowicz

Auto: galant
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 10-07-2008, 14:53   opinie lancer 1.3

witam. Mam zamiar kupić lancera 1.3 75 KM z 98r. Chciałem sie spytać jak on sie sprawuje?? czy jest dynamiczny?? mam obecnie Nissana sunny 2.0 diesel 75 KMi szczerze mam obawy przed kupnem samochodu z tak małym silnikiem ponieważ mój nissan jest tak mulowaty że jak sie rusza pod górkę to prawie nie przyśpiesza jak jedzie sie np 110 i jest większa górka to predkość spada do 90km/h. Za wszystkie opinie byłbym wdzięczny.

PiotrekSL4 
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6
Wysłany: 10-07-2008, 18:21   

O nareszcie ktoś nowy z okolicy. Witaj.
Jeśli chodzi o Lancerka 1.3 to nie posiadam ale słyszałem opinie, że autko daje rade. Te 75KM w benzynie 1.3 będzie sie sprawowało lepiej niż 2 litrowy diesel o takiej samej mocy.
Faktem jest ze autko powinno miec conajmniej silnik 1.6, 90KM którym japońce obdarzyli malutke CJO, ale cóż, jak pamietam to w Polsce nie ma Tych lancerów z takim silnikiem.
Wiec jesli bodoba Ci sie buda tego lancera z 98 roku to jestes skazany na 1.3 :biggrin:

mateunia20 
Forumowicz

Wysłany: 10-07-2008, 18:40   

jeśli na pewno bedzie lepiej się sprawował od diesla to bym się na niego skusił:) bo ten co ja mam to bardzo się muli pod górkę to nie ma mowy żeby przyśpieszył. Wygląd tego lancerka bardzo mi się podoba:) także galant jest bardzo fajny tylko że jednak 2.0 litrowy silnik to trochę spali. szkoda że nie robią tego lencera z silnikiem 1.6. a może orientujesz się ile kosztuje podrasowanie silnika oczywiście w profesjonalnym zakładzie??? dzieki za opinie

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 10-07-2008, 18:48   

Ten silnik nie jest rozwojowy i rasowanie go niewiele mu koni doda. Koszt dołożenia turbo to zapewne 8-10 tys. PLN, więc zupełnie nieopłacalne. Lepszym rozwiązaniem byłby już SWAP na 1,6 z Cola. Silnik można dostać za 1-1,5 tys. PLN. Można i taniej, ale wówczas nie ma żadnej gwarancji co do stanu tego silnika. Kupując z pewnego źródła za - powiedzmy - 1500 PLN, dostaniesz gwarancję rozruchową na kilka miesięcy.

mateunia20 
Forumowicz

Wysłany: 10-07-2008, 19:43   

to silnik 1.6 z colta pasowałby do lancera?? nie byłoby trzeba zmieniać nic w skrzyni biegów czy w konstrukcji mocowania silnika??

[ Dodano: 10-07-2008, 20:05 ]
i jeszcze jedno pytanie czy silnik 1.6 z lancera z z np 94-96r pasowałby do Lancera z 98r nowszy model. wtedy trzeba było zmienić także skrzynie biegów??? czy jeszcze coś byłoby trzeba wymienić i czy możliwa byłaby taka wymiana??

PiotrekSL4 
Mitsumaniak

Wysłany: 10-07-2008, 22:42   

mateunia20 napisał/a:
czy silnik 1.6 z lancera z z np 94-96r pasowałby do Lancera z 98r nowszy model.

Oj ja nie jestem zwolennikiem tego typu rozwiązań. Lepiej nie poprawiać dobrego. Z tym zawsze wiążą sie dodatkowe koszty, dużo zachodu i czasu. Jak swapować to juz konkretnie. Ale z jednym sie musze zgodzic silnik 1.6 z lancera z lat 92-95 to wspaniala i mocna jednostka.

HamanN 
Mitsumaniak
Jacek

Auto: Lancer 1.6 GLXi KOMBI 94'
Wysłany: 10-07-2008, 23:14   

ja bym wolal lancera 1.6 w starej budzie a za roznice w cenie to juz co dusza zapragnie :P

4g92 (1.6) daje taka frajde z jazdy za niewielkie pieniadze, ze warto to rozwazyc :P

wichura1 
moderator mitsumaniak
download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Wysłany: 11-07-2008, 08:54   

PiotrekSL4 napisał/a:
...ale cóż, jak pamietam to w Polsce nie ma Tych lancerów z takim silnikiem.
Wiec jesli bodoba Ci sie buda tego lancera z 98 roku to jestes skazany na 1.3 :biggrin:

Z uporem maniaków powielacie bzdury. Lancer CK4A ma silnik 4G92 (1597ccm) i można go znaleźć w Polsce, widziałem takie kilka razy nawet na Allegro. Trzeba szukać, a jak nie w Polsce to za zachodnią granicą.

mateunia20 
Forumowicz

Wysłany: 11-07-2008, 10:27   

ja już od dobre pół roku szukam lancera z silnikiem 1.6 i nie znalazłem żadnego egzemplarza ale jak jest taki model to będe go szukał. dzięki za pomoc

wichura1 
moderator mitsumaniak
download manager ;)

Wysłany: 11-07-2008, 10:36   

Jest to model bardzo rzadki, bo nie był sprzedawany w Polsce, a w Niemczech też nie był bardzo popularny. Mitsubishi Motors miało w tamtym czasie duże problemy finansowe, pewnie stąd ta niewielka ilość mocniejszych pojazdów, w tamtym czasie nie było nawet Lancera z silnikiem Diesla.

PiotrekSL4 
Mitsumaniak

Wysłany: 11-07-2008, 22:35   

wichura1 napisał/a:
Z uporem maniaków powielacie bzdury. Lancer CK4A ma silnik 4G92 (1597ccm) i można go znaleźć w Polsce,

Nie no sorry. Nie chcialem wprowadzac w błąd.
Ale nigdy nie spotkalem sie jeszcze z takim na allegro. Ale ten silnik ma 90 KM tak?

wichura1 
moderator mitsumaniak
download manager ;)

Wysłany: 12-07-2008, 00:44   

Tak to silnik jak w Colcie CJO

sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Wysłany: 12-07-2008, 11:12   

1,3 doskonale sobie daje radę z tak lekkim samochodem a jest przy tym bardzo ekonomiczny. Na dodatek można kupić egzemplarze sprzedawane w Polsce w salonach dzięki temu znamy ich historię. Dlatego pojemność 1,3 nie należy traktować jako wadę lecz jako zaletę.

mateunia20 
Forumowicz

Wysłany: 12-07-2008, 20:26   

dzieki za opinie ale czy ktoś mółby podać mi dane techniczne 1.3 lancera tzn masa moment obrotowy i prędkość maksymalna i inne parametry takie podstawowe z góry bardzo dziękuje.

Bastek77
[Usunięty]

Wysłany: 16-07-2008, 00:57   

Majster poszperaj troszkę po forum lancera, jest mnóstwo ciekawych postów na temat ck1a.
Co do samego pojazdu, to świetne i ekonomiczne auto, a silnik 1.3 jest całkiem żwawy i fajnie go słychać na wyższych obrotach, oczywiście występuje ten model z silnikiem 1.5 i 1.6 chociaż osobiście nie widziałem takiego na ulicy.

Odpowiedz do tematu