|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CA5A]Walnięcie przy ostrym dodaniu gazu |
Autor |
Wiadomość |
Czerwien [Usunięty]
|
Wysłany: 19-07-2008, 13:51 [CA5A]Walnięcie przy ostrym dodaniu gazu
|
|
|
Witam
Mam taki problem...przy ostrym dodaniu gazu jak i przy redukcji biegu(takiej dynamicznej np.z 5na3 przed manewrem wyprzedzania) usłyszec i poczuć można walnięcie...nie wiem tylko czego w co itd.Kolejny objawem problemu jest zbliżony dźwięk przy kręceniu auta...powiedzmy ruszam i chcę dokręcić auto do czerwonego pola...w momencie około 6tys. obr. usłyszeć można kilka takich stuków...zupełnie nie wiem co to może być...byłem u diagnosty ale on stwierdził,że wszystko się trzyma kupy...w poniedziałek będę z josie to sprawdzać jednak moja nadopiekuńczość powoduje,że chcę wiedzieć już dziś co to będzie...dodam,że poduszki pod skrzynią również są ok... |
|
|
|
 |
pawela
Mitsumaniak

Auto: 330i & ix20
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 45 razy Dołączył: 01 Lut 2007 Posty: 3478 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 19-07-2008, 17:17
|
|
|
I okazało się, że diagnosta się nie spisał. Padła jednak poduszka silnika, ta po prawej, przy zbiorniczku wspomagania |
|
 |
Czerwien [Usunięty]
|
Wysłany: 19-07-2008, 17:20
|
|
|
Dokładnie...telefoniczne narady okazują się skuteczniejsze od "specjalisty" przy aucie |
|
|
|
 |
|
|