|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Kupno sprowadzonego Miśka i pytanie o rejestrację |
Autor |
Wiadomość |
bubel [Usunięty]
|
Wysłany: 07-05-2006, 11:26 Kupno sprowadzonego Miśka i pytanie o rejestrację
|
|
|
Kupiłam 7letniego Miśka od dostawcy w Polsce. On zapłacił akcyzę i załatwiał część formalności. Dostałam fakturę VAT z zapisem o wysokości zapłaconej akcyzy, zrobiłam pierwsze badanie techniczne, OC mam jeszcze od dostawcy na 1 m-c. Teraz pozostaje tylko starostwo i tymczasowa rejestracja. Z dokumentów niemieckich mam tylko "Fahrzeugbrief" (cokolwiek to jest), czy muszę to tłumaczyć na polski idąc rejestrować Miśka? Co jeszcze byłoby mi potrzebne (mam: faktura - dowód zakupu z potwierdzoną zapłatą akcyzy, dowód posiadania OC, badanie techniczne i mam jeszcze jakąś opłatę recyklingową)? |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 07-05-2006, 11:40
|
|
|
bubel napisał/a: | "Fahrzeugbrief" (cokolwiek to jest), czy muszę to tłumaczyć na polski idąc rejestrować Miśka? |
to jest najwazniejsze co musisz mieć i musi być to przetłumaczone. |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
macieq [Usunięty]
|
Wysłany: 07-05-2006, 21:27
|
|
|
Jak swojego misia w pazdzierniku rejestrowalem to mialem od Niemca Brief i Ummeldung - czyli wyrejstowanie auta z niemiec. We wszytskich urzedach musialem zostawiac kopie obu tych dokumentow i ich tlumaczen.... no ale moglo sie co nieco pozmieniac;) |
|
|
|
 |
|
|