Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[EA5W 2.5] Filtr oleju do skrzyni biegow do Gala 98r
Autor Wiadomość
Kmer 
Mitsumaniak
Arek

Auto: EA5W 2,5 V6 24 SE Automat
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-07-2008, 20:49   [EA5W 2.5] Filtr oleju do skrzyni biegow do Gala 98r

Jestem w trakcie remontu swojej skrzynki i pilnie potrzebuje filtru oleju,w rozsądnej cenie bo nie chce zakładać starego bo nazbierało sie trochę opiłków a nie chce jej za parę tysięcy znowu remontować,jeżeli ma ktoś namiary gdzie można kupić oprócz serwisu prosiłbym o pomoc.

RoveR 
Mitsumaniak
porządany VR4

Auto: GALANT 2.5 V6 EA5A
Wysłany: 06-07-2008, 21:57   

Spróbuj tu:
Japaneze
Marek Malik
Pabianice
telefon: (042) 215 44 02
GSM: 602 224 584
GG: 1027199
albo zobacz jeszcze to ale nie wiem czy zajmują się też sprzedażą części, musiał byś zadzwonić i zapytać:
http://www.automat.pl/viewpage.php?page_id=4

Kmer 
Mitsumaniak
Arek

Wysłany: 07-07-2008, 15:58   

Wielkie dzięki kolego,od paru dni probujemy sie z koleżka dodzwonić do Japaneza ale bez pozytywnego rezultatu jak zarazie,komórka wyłączona a tego drugiego nikt nie odbierał dzisiaj,wysłaliśmy maila i tez nic,także dalej jestem w punkcie wyjścia,ale mimo to dzięki wielkie za pomoc. Pozdrawiam.

[ Dodano: 07-07-2008, 16:07 ]
To co pisałem przed chwilka jest już nie aktualne właśnie dostałem wiadomość ze jest pełen sukces kolega doklikal sie do Japaneza i filtry przyjdą w piątek także w poniedziałek mój Gal zacznie wreszcie jeździć, :P :P :P

RoveR 
Mitsumaniak
porządany VR4

Wysłany: 07-07-2008, 20:59   

Tak przy okazji ile płaciłeś za filtry o Japaneza i czy to były filtry wewnętrzne czy zewnętrzne, aha i gdzie udało Ci się kupić tego Castrola Transmaxa. Właśnie dzisiaj swego gala dałem na remont skrzyni i chciałem zobaczyć ile by kosztowały bo pytałem swojego mechanika to mówił że on filtry z Warszawy ściąga tam jest jakieś centrum które zajmuje się gratami do ASB.

trawkins
[Usunięty]

Wysłany: 07-07-2008, 22:22   

RoveR, taniej chyba nie znajdziesz jak u Japaneza filtr zewnętrzny 135zł, filtr wewnętrzny 395zł plus koszty wysyłki, co do Castrola Transmaxa to kupiliśmy z Kmerem u znajomego w hurtowni.

RoveR 
Mitsumaniak
porządany VR4

Wysłany: 08-07-2008, 17:29   

A mógł byś mi dać namiar na tą hurtownię co kupowaliście, ja w wczoraj pytałem w 2 miejscach i nawet na zamówienie nie mieli.

swinks_UK 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Evo 8 FQ300
Kraj/Country: UK
Wysłany: 08-07-2008, 19:54   

trawkins napisał/a:
RoveR, taniej chyba nie znajdziesz jak u Japaneza filtr zewnętrzny 135zł, filtr wewnętrzny 395zł plus koszty wysyłki, co do Castrola Transmaxa to kupiliśmy z Kmerem u znajomego w hurtowni.

Taniej filtry zewnętrzne chyba będzie online ze strony Camskill'a: http://www.camskill.co.uk...=m22b0s1401p322
W dziale Legnum/Galant są filtry do Tiptronica (te same mogą być do zwykłych skrzynii z tego co wiem) filtry są teraz po 7.50 GBP plus przesyłka. Co przy obecnym kursie funta... :wink:

ex-Galant EA3A (2.4 GDI)
ex-Galant EC5A (VR4 Type-S) - moc 340 HP oraz moment 443 Nm
Historia moich Misiów
Lancer Evo 8 FQ300 - 408 HP oraz moment 510 Nm

Kmer 
Mitsumaniak
Arek

Wysłany: 08-07-2008, 20:32   

RoveR- odnośnie tej hurtowni to dam Ci namiar jutro bo dziś nie zdążyłem podjechać,ale dziwi mnie to ze u Ciebie ciężko jest dostaw ten olej,ważne ze olej jest rozlewany w Niemczech a nie u nas bo nie wiadomo co by sie dostało w tej beczce Pozdrawiam.

RoveR 
Mitsumaniak
porządany VR4

Wysłany: 09-07-2008, 18:21   

Nie mam specjalnie czasu żeby szukać po hurtowniach nawet auto na warsztat na biegu wstawiałem a widzę że wam się udało to pomyślałem że skoro już szlak przetarty to też skorzystam :wink: .

brodzky 
Mitsumaniak

Auto: '97 EA5W AT
Wysłany: 10-07-2008, 11:17   

trawkins napisał/a:

To do gala '97 jest tez filtr wewnetrzny? Co ile sie go wymienia? Ja bede wlewal diaqueena jednak bo chyba castrol 2 razy lepszy nei jet a 2 razy kosztuje ;p

Kmer co naprawiasz w skrzyni i wiela to Cie kosztowalo?

trawkins
[Usunięty]

Wysłany: 10-07-2008, 12:05   

RoveR napisał/a:
A mógł byś mi dać namiar na tą hurtownię co kupowaliście, ja w wczoraj pytałem w 2 miejscach i nawet na zamówienie nie mieli.

Ok dzwoń dzisiaj max do 16 jak chcesz to będzie olej na jutro.

076-870-15-06 albo 608-596-526

Kmer 
Mitsumaniak
Arek

Wysłany: 10-07-2008, 13:52   

brodzky,
Siadl mi konwerter w skrzyni biegow,zalatwilem sobie od kumpla uzywany ale od 3l amerykanskiej,ale okazalo sie ze nie pasuje,a tak sie ludzilem :( mam takie nerwy sam na siebie ze masakra bo nie przyjzalem sie dokladnie a juz ponad tydzien mam to wszystko na stole,zaraz dzwonie do firmy ktora naprawia te ustrojstwa i zamawiam po regeneracji koszt 600pln plus wysylka,dobrze ze robie to sam z kumplem bo mechanik by mnie zakasowal na jakis 1500pln,odnosnie filtra to wiem ze jest tylko zewnetrzny,wymienia sie go po okolo 60tys wraz z olejem,a gdzie dostales olej orginalny,i ile kosztuje?pozdrawiam.

brodzky 
Mitsumaniak

Wysłany: 10-07-2008, 17:34   

No oleju jeszcze nie mam mam tylko filterek zewnetrzny od japaneze ale nie wiedzialem ze jest tez wewnetrzny :/ Kuffa przed zakupem policzylem wszystko oprocz tego calego automata a to wychodzi olej + filtry 500+140+400 + wymiana znaczy bardzo duzo :/

swinks_UK 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Evo 8 FQ300
Kraj/Country: UK
Wysłany: 10-07-2008, 18:28   

brodzky napisał/a:
No oleju jeszcze nie mam mam tylko filterek zewnetrzny od japaneze ale nie wiedzialem ze jest tez wewnetrzny :/ Kuffa przed zakupem policzylem wszystko oprocz tego calego automata a to wychodzi olej + filtry 500+140+400 + wymiana znaczy bardzo duzo :/

Najpierw przed kupnem oleju sprawdź czy ma aprobatę (specyfikacje) Mitsi SPII i SPIII bo skrzynię załatwisz. Nie wszystkie Castrole mają taką specyfikację a Dexron nie jest specyfikacją Mitsubishi.
A po drugie, część skrzyń A/T w Galach miała filtr wewnętrzny, część filtr zewnętrzny (wszystkie Tipronic przykładowo), więc dobrze sprawdź jaki wchodzi do ciebie.

ex-Galant EA3A (2.4 GDI)
ex-Galant EC5A (VR4 Type-S) - moc 340 HP oraz moment 443 Nm
Historia moich Misiów
Lancer Evo 8 FQ300 - 408 HP oraz moment 510 Nm

brodzky 
Mitsumaniak

Wysłany: 10-07-2008, 18:32   

Nosz kurna... to teraz nie wiem. Czesc ma wewnetrzny czesc ma zewnetrzny czy sa oba? Bo niesprecyzowane to nigdzie. Mam zewnetrzny w skrzyni i mam tez juz nowy na szafce oryginal. Olej tez chcialem kupic oryginal bo w Warszawie sprzedaja wysylkowo ale sie tutaj dzis wyczytalem ze w tej samej cenie mozna w intercarsie trasmax z zanabyc (a niby lepszy) wiec moze kogos znajde do wspolnej banki. Tylko, ze jak Bartek pisal, ze wystarczy 10l do wymiany to Ty gdzies pisales ze trzeba 12l a wtedy do 20l banki na pol brakuje jeszcze 4 litry :)

Jak to jest? Czesc ma zewnetrzny a czesc wewnetrzny tak? Jak tak to spoczko bo mam zewnetrzny a jak nie to nerwy mam :[

ps. moj olej jest czerwony wiec ktos zly wlal (poprzedni wlasciciel) ale skrzynia chodzi jak malina.

Odpowiedz do tematu