Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.6] CENTRALNY ZAMEK NIE DZIAłA,SYGNAł OD SWIATEł SWIR
Autor Wiadomość
ARTEK1910 
Nowy Forumowicz

Auto: MITSUBISHI CARISMA 16V 98
Wysłany: 05-08-2008, 22:37   [Cari 1.6] CENTRALNY ZAMEK NIE DZIAłA,SYGNAł OD SWIATEł SWIR

MAM CARISME 1,6 16 V 98 MAM DO NIEJ JEDEN KLUCZYK PRAWDOPODOBNIE MA ONA CENTRALNY ZAMEK ALE NIE Z PILOTA TYLKO PRZY KLUCZYKU PRZY DRZWIACH, TEN CENTRALNY MI NIE CHODZI WOGóLE CO I GDZIE TO SPRAWDZIC ZEBY SMIGAłO I JESZCZE MAM PROBLEM Z SYGNAłEM OD SWIATEł RAZ JEST SYGNAł JAK NIE WYłACZE SWIATEł INNYM RAZEM NIE MA GDZIE TO SPRAWDZIC ?? Z GORY DZIEKI ZA POMOC

siwek 
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6 GL + LPi, Mazda 6 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-08-2008, 09:04   

Prosze, pisz bez Caps Locka ok?

co do sygnału to musisz wykręcić czujnik drzwi który masz przy drzwiach kierowcy(czarny pokryty gumą) i pewnie zaśniedziały ci styki więc go rozbierz i wyczyść i bedzie ok.
co do cantralnego to pewnie siłownik albo coś takiego padło ale to już ktoś inny niech się wypowie.

drd1812 
Mitsumaniak

Auto: Renault Latitude
Wysłany: 06-08-2008, 09:48   

Jeśli chodzi o sygnalizator świateł przedmówca podpowiedział co zrobić,
jeśli natomiast chodzi o centralny zamek to o ile mi wiadomo w fabrycznych kluczach nie było sterowania tylko za pomocą pilota. Żeby sprawdzić czy masz centralny zamek od strony kierowcy lub pasażera kluczykiem otwórz drzwi auta, jeśli utworzą sie wszystkie drzwi to znaczy ze siłowniki są i jest instalacja centralnego. Jeśli się nie utworzą to albo niema centralnego albo centralka padła. Tak czy inaczej bez pilocika czeka Cię wymiana centralki sterowania CZ.

Morfi 
Mitsumaniak
Street Hunter

Auto: Opel OPC i FORD KA
Wysłany: 06-08-2008, 09:52   

Co do czujnika dzwi popsikaj go Wd 40 nawet w duzych ilosciach mi wogóle nie działał a teraz, po przeczyszczeniu działa bez zarzutu.

Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
-----------------------------------------------
Mark Twain

Kylek 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Sportback 1.8 CVT
Wysłany: 06-08-2008, 20:08   

Jeśli chodzi o centralny zamek, to u mnie jest między fotelami taki przełącznik, którym centralny zamek można wyłączyć. Może ktoś ci go wcisnął przez przypadek?

siwek 
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6 GL + LPi, Mazda 6 2.0
Wysłany: 06-08-2008, 20:59   

Kylek napisał/a:
Może ktoś ci go wcisnął przez przypadek?
może nawet sam go wcisnąłeś i ci nie odskoczył bo czasami mi sie zacina i musze go poprawić

Odpowiedz do tematu