[Cari 1.6] CENTRALNY ZAMEK NIE DZIAłA,SYGNAł OD SWIATEł SWIR |
Autor |
Wiadomość |
ARTEK1910
Nowy Forumowicz
Auto: MITSUBISHI CARISMA 16V 98
|
Wysłany: 05-08-2008, 22:37 [Cari 1.6] CENTRALNY ZAMEK NIE DZIAłA,SYGNAł OD SWIATEł SWIR
|
|
|
MAM CARISME 1,6 16 V 98 MAM DO NIEJ JEDEN KLUCZYK PRAWDOPODOBNIE MA ONA CENTRALNY ZAMEK ALE NIE Z PILOTA TYLKO PRZY KLUCZYKU PRZY DRZWIACH, TEN CENTRALNY MI NIE CHODZI WOGóLE CO I GDZIE TO SPRAWDZIC ZEBY SMIGAłO I JESZCZE MAM PROBLEM Z SYGNAłEM OD SWIATEł RAZ JEST SYGNAł JAK NIE WYłACZE SWIATEł INNYM RAZEM NIE MA GDZIE TO SPRAWDZIC ?? Z GORY DZIEKI ZA POMOC |
|
|
|
 |
siwek
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6 GL + LPi, Mazda 6 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 27 razy Dołączył: 18 Lis 2007 Posty: 3382 Skąd: Kozłów Biskupi
|
Wysłany: 06-08-2008, 09:04
|
|
|
Prosze, pisz bez Caps Locka ok?
co do sygnału to musisz wykręcić czujnik drzwi który masz przy drzwiach kierowcy(czarny pokryty gumą) i pewnie zaśniedziały ci styki więc go rozbierz i wyczyść i bedzie ok.
co do cantralnego to pewnie siłownik albo coś takiego padło ale to już ktoś inny niech się wypowie. |
_________________ "Nie mam nic przeciwko przychodzeniu do pracy, ale te osiem godzin czekania na wyjście to już totalny absurd."
 |
|
|
|
 |
drd1812
Mitsumaniak

Auto: Renault Latitude
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Cze 2008 Posty: 1231 Skąd: Lubin
|
Wysłany: 06-08-2008, 09:48
|
|
|
Jeśli chodzi o sygnalizator świateł przedmówca podpowiedział co zrobić,
jeśli natomiast chodzi o centralny zamek to o ile mi wiadomo w fabrycznych kluczach nie było sterowania tylko za pomocą pilota. Żeby sprawdzić czy masz centralny zamek od strony kierowcy lub pasażera kluczykiem otwórz drzwi auta, jeśli utworzą sie wszystkie drzwi to znaczy ze siłowniki są i jest instalacja centralnego. Jeśli się nie utworzą to albo niema centralnego albo centralka padła. Tak czy inaczej bez pilocika czeka Cię wymiana centralki sterowania CZ. |
|
|
|
 |
Morfi
Mitsumaniak Street Hunter

Auto: Opel OPC i FORD KA
Pomógł: 22 razy Dołączył: 23 Sty 2008 Posty: 6530 Skąd: Chorzów
|
Wysłany: 06-08-2008, 09:52
|
|
|
Co do czujnika dzwi popsikaj go Wd 40 nawet w duzych ilosciach mi wogóle nie działał a teraz, po przeczyszczeniu działa bez zarzutu. |
_________________ Moje OPC http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=96694
Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
-----------------------------------------------
Mark Twain |
|
|
|
 |
Kylek
Mitsumaniak

Auto: Lancer Sportback 1.8 CVT
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Maj 2008 Posty: 172 Skąd: Łęczna
|
Wysłany: 06-08-2008, 20:08
|
|
|
Jeśli chodzi o centralny zamek, to u mnie jest między fotelami taki przełącznik, którym centralny zamek można wyłączyć. Może ktoś ci go wcisnął przez przypadek? |
|
|
|
 |
siwek
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6 GL + LPi, Mazda 6 2.0
Pomógł: 27 razy Dołączył: 18 Lis 2007 Posty: 3382 Skąd: Kozłów Biskupi
|
Wysłany: 06-08-2008, 20:59
|
|
|
Kylek napisał/a: | Może ktoś ci go wcisnął przez przypadek? | może nawet sam go wcisnąłeś i ci nie odskoczył bo czasami mi sie zacina i musze go poprawić |
_________________ "Nie mam nic przeciwko przychodzeniu do pracy, ale te osiem godzin czekania na wyjście to już totalny absurd."
 |
|
|
|
 |
|