Zamknięty przez: apg2312 26-01-2018, 13:42 |
Parking w Pyrzowicach |
Autor |
Wiadomość |
gulgulq
moderator Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-07-2014, 12:40 Parking w Pyrzowicach
|
|
|
Wybieramy się na wakacje do Bułgarii więc trzeba jakoś dojechać do lotniska i wrócić. Wszelkie busy, autobusy i pociągi odpadają ze względu na kombinacje przesiadkowe, czas odlotu i przylotu (świt lub głęboka noc). Zastaje własne autko.
Parking bezpośrednio przy lotniku jest dość drogi - tydzień plasuje się w okolicach 250 zł.
Pozostaje skorzystać z oferty któregoś parkingu okolicznego.
Poleci ktoś dobry parking - taki który zapewni bezpieczeństwo samochodu, pewność że go nie ukradną lub okradną itp np. nie spuszcza paliwa.
Na Balicach pod Krakowem mam sprawdzony już parking z kilku poprzednich wyjazdów.
W opcji może jakiś mitsumaniak życzliwy mieszka blisko i udostępniłby swój garaż/posesje (parkowanie pod blokiem odpada) na zaparkowanie samochodu (8 dni) oraz zawiózł nas na lotnisko i odebrał? Dobra nalewka lub nawet dwie w ramach wdzięczności się znajdzie. |
_________________ wspieramrozwoj.pl
sprawdzpodatki.pl
naszhandel.pl
kupujepolskieprodukty.pl |
Ostatnio zmieniony przez JCH 14-07-2014, 13:50, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
apg2312
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord VII 2.0 2003
|
Wysłany: 14-07-2014, 12:47
|
|
|
W razie czego proponuję parking strzeżony w Chorzowie - na pewno jest tańszy, niż przy lotnisku. Cenę za 8 dni podam po południu. Do lotniska jest ok. 30 km.
Zawieźć do Pyrzowic i przywieść z powrotem mogę bez problemu |
_________________ Adam
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, później pokona doświadczeniem...
 |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 14-07-2014, 12:56
|
|
|
Ja parkowałem na parkingu BP. Polecam, parkujesz, czeka na Ciebie już samochód. Odwożą na lotnisko, pokazują gdzie masz na nich czekać po powrocie. Wracasz, dzwonisz, po 2-3 minutach są, machasz, wsiadasz i jesteś na parkingu.
http://www.parkingpyrzowice.pl/
Ja nawet płaciłem z góry (w sensie na stronie) z tego co pamiętam. |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
|
Wysłany: 14-07-2014, 13:49
|
|
|
Rafał,
Parkingów tam jest jak grzybów po deszczu. Zapewne na każdym jest bezpiecznie bo nikt sobie nie pozwoli na złą reklamę.
Albo ja sugerował krzychu - BP, albo kolega mieszkający w Pyrzowicach w okolicy lotniska też prowadzi parking, tzn. prowadzą to jego teściowie.
Można powiedzieć, że jest to parking najbliżej lotniska, bliżej już się nie da http://www.parking-pyrzowice.pl/
Korzystałem 2 lata temu, płaciłem 50 zł / tydzień. Teraz widzę, że jest 5 zł więcej.
Minus jest taki, że to 100-200 m trzeba dojść pieszo i ten chodnik z parkingu (włącz sobie street view) w pewnym miejscu się urywa. A te pacany z lotniska nie przewidziały tam dalej ani kawałka chodnika (chyba, że coś się zmieniło). Nie ma nawet przejścia dla pieszych, nic. Bramki wjazdowe trzeba obejść dookoła.
Jeśli Ci to nie sprawia problemu to mogę polecić to miejsce.
Kiedy, w jakim terminie lecicie na te wakacje |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
gulgulq

|
|
|
|
 |
juar_78
Forumowicz
Auto: MitsubishiLancerKombi2.0 2006
|
Wysłany: 14-07-2014, 15:42
|
|
|
W samej wiosce Pyrzowice (bo lotnisko, mimo że nazywa się tak samo, to tylko częściowo w niej jest) sporo mieszkańców świadczy usługę pt. parking + podwózka na lotnisko. Kiedyś czytałem artykuł o tym i sobie użytkownicy aut mocno chwalili. Znacznie taniej, niż na samym lotnisku i robią podwózkę po dam port. Musiałbyś w necie poszukać.
Dojeżdżając do wioski Pyrzowice trzeba tylko uważać. Nie można jechać jak droga na lotnisko, bo z lotniska do wioski nie ma bezpośredniego przejazdu. Pamiętam, gdy te 10 lat temu było całkiem inaczej, tj. z wioski można było przejechać (a już na pewno przejść drogą, bo jakiś zakaz był jednak dla aut) na lotnisko. Teraz to skutecznie odizolowali - od razu wpada się na parking terminalu. Chyba to celowo jest tak zrobione.
Tak na marginesie, porównywałem kiedyś ceny za godzinę postoju na lotniskowym parkingu w Pyrzowicach i Ostrawie (gdzie lotnisko znacznie większe) i .......... w Ostrawie jest taniej. |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
|
Wysłany: 14-07-2014, 18:25
|
|
|
Jeszcze taka uwaga gdyby ktoś kogoś odwoził na lotnisko Pyrzowice - nie ma w ogóle opcji wjazdu za bramki bez poniesienia opłaty. Kiedyś, kiedyś było darmowe 5 czy 10 minut. Teraz nie ma. Najniższa opłata to zdaje się 5 zł i jeśli już się wjedzie to nie ma sensu się spieszyć bo tak czy siak zapłacić trzeba. Należy tylko zobaczyć jaki czas obowiązuje za tę opłatę.
[ Dodano: 14-07-2014, 18:32 ]
gulgulq napisał/a: | wylot w poniedziałek - 21, gdzie chyba koło 6 rano | Ja w razie czego jestem na miejscu ale też mieszkam ok. 25 km od lotniska, w dodatku po drugiej stronie aglomeracji jadąc od Ciebie więc takie zawożenie - odwożenie pod względem ekonomicznym wcale nie jest opłacalne. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
Miras.
Nowy Forumowicz

Auto: MSW N5 2,4 GDI
|
Wysłany: 14-07-2014, 19:04
|
|
|
Słaba oferta bo świeży jestem na forum, ale brzydko by było się nie zaoferować kiedy to do lądowiska te one podchodzą tuż nad moją głową
Mam wolne miejsce u się w garażu. Plus podwózka na lotnisko autobusem vel MSW za jedyne koszty wachy i wjazdu na port, chyba ze 20zł razem się nazbiera
|
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
|
|
|
|
 |
mb95
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma DiD
|
Wysłany: 17-07-2014, 10:58
|
|
|
W tym roku zostawialiśmy na parking23, duży parking, całkiem miły właściciel. Sprawdź sobie na ich stronie ile Cię to wyniesie (mają tam kalkulator), na pewno będzie taniej niż na lotnisku |
|
|
|
 |
gulgulq

|
Wysłany: 17-07-2014, 11:21
|
|
|
Dziękuje za porady .
W sumie zmieniliśmy plany - wylot z Krakowa więc auto stanie na parkingu Orange.
Zmieniliśmy termin na kilka dni później, hotel i miejscowość na taką mniej turystyczną (a nie centrum złotego brzegu jak poprzednio). Doszliśmy do wniosku ze chcemy spokojnego leniuchowania na leżaku. |
_________________ wspieramrozwoj.pl
sprawdzpodatki.pl
naszhandel.pl
kupujepolskieprodukty.pl |
|
|
|
 |
Rafaello22
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer Evo VIII
|
Wysłany: 26-01-2018, 13:35
|
|
|
Hej, ja też dorzuce swoje trzy grosze, zawsze to będzie większy wybór. Tutaj macie informacje i parkingach przy lotnisku w Modlinie xxx
. Pozdrawiam
EDIT
Nie, dziękuję, nie skorzystamy. Parking w Modlinie jest za daleko, żeby z niego do Pyrzowic dojeżdżać
apg2312 |
Ostatnio zmieniony przez apg2312 26-01-2018, 13:41, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|