Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: apg2312
26-01-2018, 13:42
Parking w Pyrzowicach
Autor Wiadomość
gulgulq 
moderator
Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-07-2014, 12:40   Parking w Pyrzowicach

Wybieramy się na wakacje do Bułgarii więc trzeba jakoś dojechać do lotniska i wrócić. Wszelkie busy, autobusy i pociągi odpadają ze względu na kombinacje przesiadkowe, czas odlotu i przylotu (świt lub głęboka noc). Zastaje własne autko.
Parking bezpośrednio przy lotniku jest dość drogi - tydzień plasuje się w okolicach 250 zł.
Pozostaje skorzystać z oferty któregoś parkingu okolicznego.

Poleci ktoś dobry parking - taki który zapewni bezpieczeństwo samochodu, pewność że go nie ukradną lub okradną itp np. nie spuszcza paliwa.

Na Balicach pod Krakowem mam sprawdzony już parking z kilku poprzednich wyjazdów.

W opcji może jakiś mitsumaniak życzliwy mieszka blisko i udostępniłby swój garaż/posesje (parkowanie pod blokiem odpada) na zaparkowanie samochodu (8 dni) oraz zawiózł nas na lotnisko i odebrał? Dobra nalewka :partyman: lub nawet dwie w ramach wdzięczności się znajdzie.

kupujepolskieprodukty.pl
Ostatnio zmieniony przez JCH 14-07-2014, 13:50, w całości zmieniany 1 raz  

apg2312 
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord VII 2.0 2003
Wysłany: 14-07-2014, 12:47   

W razie czego proponuję parking strzeżony w Chorzowie - na pewno jest tańszy, niż przy lotnisku. Cenę za 8 dni podam po południu. Do lotniska jest ok. 30 km.
Zawieźć do Pyrzowic i przywieść z powrotem mogę bez problemu :)

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 14-07-2014, 12:56   

Ja parkowałem na parkingu BP. Polecam, parkujesz, czeka na Ciebie już samochód. Odwożą na lotnisko, pokazują gdzie masz na nich czekać po powrocie. Wracasz, dzwonisz, po 2-3 minutach są, machasz, wsiadasz i jesteś na parkingu.

http://www.parkingpyrzowice.pl/

Ja nawet płaciłem z góry (w sensie na stronie) z tego co pamiętam.

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 14-07-2014, 13:49   

Rafał,
Parkingów tam jest jak grzybów po deszczu. Zapewne na każdym jest bezpiecznie bo nikt sobie nie pozwoli na złą reklamę.
Albo ja sugerował krzychu - BP, albo kolega mieszkający w Pyrzowicach :!: w okolicy lotniska też prowadzi parking, tzn. prowadzą to jego teściowie.
Można powiedzieć, że jest to parking najbliżej lotniska, bliżej już się nie da :arrow: http://www.parking-pyrzowice.pl/
Korzystałem 2 lata temu, płaciłem 50 zł / tydzień. Teraz widzę, że jest 5 zł więcej.

Minus jest taki, że to 100-200 m trzeba dojść pieszo i ten chodnik z parkingu (włącz sobie street view) w pewnym miejscu się urywa. A te pacany z lotniska nie przewidziały tam dalej ani kawałka chodnika (chyba, że coś się zmieniło). Nie ma nawet przejścia dla pieszych, nic. Bramki wjazdowe trzeba obejść dookoła.
Jeśli Ci to nie sprawia problemu to mogę polecić to miejsce.

Kiedy, w jakim terminie lecicie na te wakacje :?:

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

gulgulq 
moderator
Służbowo. Na statek.

Wysłany: 14-07-2014, 14:35   

apg2312 dzięki za propozycje - nie skorzystamy, 30 km do ponad pół godziny jazdy dodatkowej

wylot w poniedziałek - 21, gdzie chyba koło 6 rano
jeszcze nie wiem na 100% bo dopiero dziś/jutro będziemy rezerwować

kupujepolskieprodukty.pl

juar_78 
Forumowicz

Auto: MitsubishiLancerKombi2.0 2006
Wysłany: 14-07-2014, 15:42   

W samej wiosce Pyrzowice (bo lotnisko, mimo że nazywa się tak samo, to tylko częściowo w niej jest) sporo mieszkańców świadczy usługę pt. parking + podwózka na lotnisko. Kiedyś czytałem artykuł o tym i sobie użytkownicy aut mocno chwalili. Znacznie taniej, niż na samym lotnisku i robią podwózkę po dam port. Musiałbyś w necie poszukać.

Dojeżdżając do wioski Pyrzowice trzeba tylko uważać. Nie można jechać jak droga na lotnisko, bo z lotniska do wioski nie ma bezpośredniego przejazdu. Pamiętam, gdy te 10 lat temu było całkiem inaczej, tj. z wioski można było przejechać (a już na pewno przejść drogą, bo jakiś zakaz był jednak dla aut) na lotnisko. Teraz to skutecznie odizolowali - od razu wpada się na parking terminalu. Chyba to celowo jest tak zrobione.

Tak na marginesie, porównywałem kiedyś ceny za godzinę postoju na lotniskowym parkingu w Pyrzowicach i Ostrawie (gdzie lotnisko znacznie większe) i .......... w Ostrawie jest taniej.

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 14-07-2014, 18:25   

Jeszcze taka uwaga gdyby ktoś kogoś odwoził na lotnisko Pyrzowice - nie ma w ogóle opcji wjazdu za bramki bez poniesienia opłaty. Kiedyś, kiedyś było darmowe 5 czy 10 minut. Teraz nie ma. Najniższa opłata to zdaje się 5 zł i jeśli już się wjedzie to nie ma sensu się spieszyć bo tak czy siak zapłacić trzeba. Należy tylko zobaczyć jaki czas obowiązuje za tę opłatę.

[ Dodano: 14-07-2014, 18:32 ]
gulgulq napisał/a:
wylot w poniedziałek - 21, gdzie chyba koło 6 rano
Ja w razie czego jestem na miejscu ale też mieszkam ok. 25 km od lotniska, w dodatku po drugiej stronie aglomeracji jadąc od Ciebie więc takie zawożenie - odwożenie pod względem ekonomicznym wcale nie jest opłacalne.

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

Miras. 
Nowy Forumowicz

Auto: MSW N5 2,4 GDI
Wysłany: 14-07-2014, 19:04   

Słaba oferta bo świeży jestem na forum, ale brzydko by było się nie zaoferować kiedy to do lądowiska te one podchodzą tuż nad moją głową :)
Mam wolne miejsce u się w garażu. Plus podwózka na lotnisko autobusem vel MSW za jedyne koszty wachy i wjazdu na port, chyba ze 20zł razem się nazbiera :)

;)

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 14-07-2014, 20:18   

gulgulq, my zostawiamy na tym:
http://www.katowice-airpo...kingi-parking-2

mb95 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma DiD
Wysłany: 17-07-2014, 10:58   

W tym roku zostawialiśmy na parking23, duży parking, całkiem miły właściciel. Sprawdź sobie na ich stronie ile Cię to wyniesie (mają tam kalkulator), na pewno będzie taniej niż na lotnisku :)

gulgulq 
moderator
Służbowo. Na statek.

Wysłany: 17-07-2014, 11:21   

Dziękuje za porady :) .

W sumie zmieniliśmy plany - wylot z Krakowa więc auto stanie na parkingu Orange.
Zmieniliśmy termin na kilka dni później, hotel i miejscowość na taką mniej turystyczną (a nie centrum złotego brzegu jak poprzednio). Doszliśmy do wniosku ze chcemy spokojnego leniuchowania :P na leżaku.

kupujepolskieprodukty.pl

Rafaello22 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer Evo VIII
Wysłany: 26-01-2018, 13:35   

Hej, ja też dorzuce swoje trzy grosze, zawsze to będzie większy wybór. Tutaj macie informacje i parkingach przy lotnisku w Modlinie xxx
. Pozdrawiam :)

EDIT
Nie, dziękuję, nie skorzystamy. Parking w Modlinie jest za daleko, żeby z niego do Pyrzowic dojeżdżać :P
apg2312
Ostatnio zmieniony przez apg2312 26-01-2018, 13:41, w całości zmieniany 1 raz  

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi