Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.9DI-D] wsaznik zuzycia paliwa
Autor Wiadomość
ps2790 
Nowy Forumowicz

Auto: carisma
Wysłany: 22-11-2008, 18:42   [Cari 1.9DI-D] wsaznik zuzycia paliwa

mam taki problem skasowalem srednie zuzycie paliwa i od tej pory nie pokazuje mi nic oprocz trzech kresek co to moze byc Pomoze Ktos

kkriss 
Mitsumaniak

Auto: Toyota Prius
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-11-2008, 18:45   

Poczekaj trochę, po kilku kilometrach zacznie pokazywać dane. Musi sobie trochę poobliczać - daj mu chwile czasu.

ps2790 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 22-11-2008, 18:53   

mial okolo 10 minut dawniej pokazywal po okolo 10 sekundach

JackD
[Usunięty]

Wysłany: 22-11-2008, 19:48   Re: wsaznik zuzycia paliwa

ps2790 napisał/a:
mam taki problem skasowalem srednie zuzycie paliwa i od tej pory nie pokazuje mi nic oprocz trzech kresek co to moze byc Pomoze Ktos

A mozesz uruchomic inne funkcje wyświetlacza?? może klawisz się zablokował??

ps2790 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 22-11-2008, 20:16   

moge nastawic godzine i jak kasuje zuzycie paliwa jest charakterystyczne "pikniecie " a wsakznik pozostaje bez zmian dalej sa trzy kreski ,na wyswietlaczu sa cztery przyciski set.H ,M i po lewej stronie nie oznaczony i tym kasuje chyba ze cos zle robie to moze mi ktos wytlumaczy co robie zle ale zawsze tym kasowalem

Raffil 
Mitsumaniak
GoldCariManiak

Auto: Carisma 1.8 GDI (07.2000r.)
Wysłany: 22-11-2008, 20:21   

hmm.. ja kasuje u siebie w Cari przyciskiem DISP w radiu.. Jakie masz radio? Oryginalne czy jakies inne wstawione?

Pozdr

@edit
I jaka masz wogole carisme? po czy przed liftem?

JackD
[Usunięty]

Wysłany: 22-11-2008, 20:23   

ps2790 napisał/a:
moge nastawic godzine i jak kasuje zuzycie paliwa jest charakterystyczne "pikniecie " a wsakznik pozostaje bez zmian dalej sa trzy kreski ,na wyswietlaczu sa cztery przyciski set.H ,M i po lewej stronie nie oznaczony i tym kasuje chyba ze cos zle robie to moze mi ktos wytlumaczy co robie zle ale zawsze tym kasowalem

no wiesz jak masz oryginalne radio to ja kasuje /nie pamietam teraz nazwy klawisza/, ale to jest nastepny po 5 w prawo... znaczy mówię o stacjach radiowych na panelu radia...
Pozdr.

ps2790 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 23-11-2008, 14:49   

nie mam radia oryginalnego kasuje przyciskiem na zegarze

[ Dodano: 23-11-2008, 14:52 ]
a mam Carisma 1.9 DI-D 2001 czy jest przed liftem czy po to nie wiem a wiecie moze gdzie znajde instrukcje po polsku bo mam tylko po holendersku a te ktore znlazlem tutaj nie pasuja do mojego mobila

kubas 
Mitsumaniak
kubas

Auto: Lancer 2.0 DI-D '09r. INTENSE
Wysłany: 23-11-2008, 21:57   Re: wsaznik zuzycia paliwa

ps2790 napisał/a:

Moja, zanim ją kupiłem stała pare miesięcy nie jeżdżona. Komp na początku strasznie wolno zliczał, czasem jakby się zawieszał i przestawał zliczać. Pojeździłem trochę i po jakimś czasie to zniknęło. A trwało to u mnie ok 2 miesięcy. Może podobnie będzie u Ciebie.

Tomashi 
Forumowicz

Auto: Cari DI-D 102 KM '01 r.
Wysłany: 24-11-2008, 10:36   

Spoko, u mnie teżjest z tym różnie. Z reguły "działa" po kilkunastu sekundach ,ale neikiedy nic nie pokazuje ,aż do... wyłączenia silnika.
Kiedyś natankowałem przy autostradzie, a licznik pokazał zużycie dopiero po 50 km.
Nie wiew, od czego to zależy :)

wiśnia
[Usunięty]

Wysłany: 26-11-2008, 11:22   

A ja miałem ostatnio przygodę, aż wstyd pisać. Komputer mnie oszukał, pokazywał że zrobię jeszcze 97km na baku i musiałem z bańką zasuwać jak blondynka :(

Raffil 
Mitsumaniak
GoldCariManiak

Auto: Carisma 1.8 GDI (07.2000r.)
Wysłany: 26-11-2008, 19:30   

wiśnia napisał/a:
A ja miałem ostatnio przygodę, aż wstyd pisać. Komputer mnie oszukał, pokazywał że zrobię jeszcze 97km na baku i musiałem z bańką zasuwać jak blondynka :(

Jesli chodzi o mnie to nie ufam temu wskaznikowi ile do konca km na pozostałym paliwie.. Nie raz mialem juz, ze pokazuje do konca 140-180km i zapala sie za chwile kontrolka rezerwy..

wiśnia
[Usunięty]

Wysłany: 27-11-2008, 08:28   

ja już też przestałem ufać :wink:

vostel
[Usunięty]

Wysłany: 27-11-2008, 22:01   

Zazwyczaj wystarczy zgasić i ponownie odpalić samochód. Komp musi się zresetować. z tym kompem jest różnie - działa jak mu się chce ;]

Odpowiedz do tematu