|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zasilanie elektrycznych szyb |
Autor |
Wiadomość |
siudii
Mitsumaniak 01221/KMM

Auto: Galant 2.0 GLSi 92r. BLOS
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 8 razy Dołączył: 19 Mar 2008 Posty: 244 Skąd: RadoMM
|
Wysłany: 05-04-2008, 15:46 Zasilanie elektrycznych szyb
|
|
|
Witam
Mam w Galancie wszystkie szyby elektryczne ale działają tylko wtedy gdy jest włączony zapłon. Trochę jest to denerwujące, ponieważ bez kluczyków nie można ich ruszyć. Bodajże w Oplach było to rozwiązane w ten sposób, że po wyłączeniu zapłonu można było jeszcze 1 raz szybę zamknąć lub otworzyć. Ja chciałbym to przepiąć żeby szyby pracowały cały czas także bez kluczyków.
Może ktoś już taką przeróbkę robił i ma jakieś spostrzeżenia na ten temat. |
|
|
|
 |
piwo8 [Usunięty]
|
Wysłany: 20-04-2008, 09:27 Re: Zasilanie elektrycznych szyb
|
|
|
siudii napisał/a: | Witam
Mam w Galancie wszystkie szyby elektryczne ale działają tylko wtedy gdy jest włączony zapłon. Trochę jest to denerwujące, ponieważ bez kluczyków nie można ich ruszyć. Bodajże w Oplach było to rozwiązane w ten sposób, że po wyłączeniu zapłonu można było jeszcze 1 raz szybę zamknąć lub otworzyć. Ja chciałbym to przepiąć żeby szyby pracowały cały czas także bez kluczyków.
Może ktoś już taką przeróbkę robił i ma jakieś spostrzeżenia na ten temat. |
Zobacz gdzie idzie zasilanie po stacyjce (+) do sterownika szyb,i przelutuj go bezposrednio do zasilania przed stacyjką,czyli z akumulatora,oczywiscie przed to bezpiecznik i heya tez Mnie to denerwoje, ale jakos nie chce mi sie z tym robic,dobre jest jak jest. |
|
|
|
 |
siudii
Mitsumaniak 01221/KMM

Auto: Galant 2.0 GLSi 92r. BLOS
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 8 razy Dołączył: 19 Mar 2008 Posty: 244 Skąd: RadoMM
|
Wysłany: 01-08-2008, 00:21
|
|
|
Zrobiłem sobie szyby tak jak chciałem więc pragnę się podzielić wiedzą.
Do włączenia szyb "na stałe" potrzeba tylko kawałek drutu. Odkręcamy osłonę pod kierownicą, lokalizujemy przekaźnik odpowiedzialny za włączanie prądu szybom (zdjęcie), wyciągamy go (już nie będzie potrzebny) i zwieramy w gnieździe przekaźnika piny 3 i 4, nie jestem pewny ale są to chyba te dwa od strony wnętrza samochodu, bodajże niebieskie przewody.
I to wszystko - szyby działają cały czas.
 |
|
|
|
 |
|
|