|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.6] Kontrolka check engine... |
Autor |
Wiadomość |
maatohewetbi
Forumowicz
Auto: Carisma
|
Wysłany: 30-07-2008, 21:37 [Cari 1.6] Kontrolka check engine...
|
|
|
Dzisiaj jak wracałem do domu zapaliła mi się kontrolka silnika i powiem szczerze,że trochę spanikowałem... Dojechałem powoli do domu i przeczytałem kilka wskazówek jak wykasować ten błąd...ale to i tak jest działanie na moment...bo problem pewnie wróci.Czy diagnozę błędów(nie biorąc pod uwagę samodzielną diagnozę za pomocą zwierania kabelkiem pinów 1 i 4) można przeprowadzić tylko w ASO?Co więcej, czy zapalenie kontrolki to poważny problem?
P.S.Mógłby ktoś coś naprawić na forum, żeby była możliwość wyszukiwania postów... |
|
 |
siwek
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6 GL + LPi, Mazda 6 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 27 razy Dołączył: 18 Lis 2007 Posty: 3382 Skąd: Kozłów Biskupi
|
Wysłany: 30-07-2008, 21:43
|
|
|
Diagnoze można przeprowadzić nie tylko w ASO ale również w punktach które sie zajmują diagnozą i maja oprogramowanie do Mitsubishi (a nie wszystkie zakłady diagnozujące błędy mają)
A czy to poważny błąd to zależy od tego co się stało, najlepiej sprawdz sam kabelkiem i bedziesz wiedział czy to cos pilnego
Błąd nawet jak wykasujesz to i tak sie zapali kontrolka póki nie naprawisz usterki |
_________________ "Nie mam nic przeciwko przychodzeniu do pracy, ale te osiem godzin czekania na wyjście to już totalny absurd."
 |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 30-07-2008, 22:42
|
|
|
Tyle że trzeba ten błąd najpierw odczytać/wymrygać by wiedzieć co jest do naprawy. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 31-07-2008, 05:13
|
|
|
mi jak sie zapala to otwieram okno, slucham czy nie wydaje auto dziwnych dzwiekow i sune dalej, bo wyskakuje mi jakis blad sensora predkosci i ostatnio mi sie pokazal blad lambdy-ale o to juz zadbalem
sprobuj najpierw wymrugac bledy kabelkiem, jesli nic nie pokaze to wtedy na kompa gdzies |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
|
|