|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8] Problem z alarmem i centralnym |
Autor |
Wiadomość |
varth [Usunięty]
|
Wysłany: 04-08-2008, 15:43 [Cari 1.8] Problem z alarmem i centralnym
|
|
|
Witam wszystkich.
Przeszperałem całe forum ale nie znalazłem rozwiązania. Otóż wczoraj padł mi akumulator. Jak? Zapomniałem zgasić światła Padł to padł. Podjechał kumpel, kable w dłoń i ładujemy. Za którymś razem misiek zapalił. Zadowolony pojechałem do domu, gaszę miśka i lipa. Centralny z pilota nie działa tylko z kluczyka. Lampka od alarmu sie cały czas świeci. Myślę - jakimś cudem się pilot rozkodował więc próbuje zaprogramować. Zero reakcji. Dzisiaj walczyłem z miśkiem pół dnia i bez rezultatu.
Ma ktoś jakiegoś pomysła? Bo mi się wydaje że alarm się całkowicie wyłączył. Jak go włączyć? Szukałem centralki ale za diabła nie mogę jej znaleźć. Misiek jest salonowy z Polski.
Swoją drogą jeżdzę po stolicy i widzę cari z antenami od radia albo nad drzwiami albo po prawej stronie błotnika. Moja ma po lewej. Odmieniec jakiś czy co? |
Ostatnio zmieniony przez varth 04-08-2008, 17:29, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
adamk4 [Usunięty]
|
Wysłany: 04-08-2008, 16:11
|
|
|
Poszukaj w tunelu tam gdzie jest reczny lub pod pedałem od hamulca. |
|
|
|
 |
varth [Usunięty]
|
Wysłany: 04-08-2008, 17:09
|
|
|
Moje poszukiwania zaowocowały czymś takim przełącznik na tunelu i ten co trzymam w ręku (ukryty był wewnątrz) podpięte są do jednej wiązki. Ich naciskanie nic nie daje. Centralka zmieniła teraz tryb pracy (sama ). Teraz po zamknięciu drzwi kluczykiem sama się uzbraja po około 30 sek. Oczywiście pilot nie działa i po otwarciu drzwi misiek wyje (na właściciela - złośliwiec jeden ). Dobrze że doszedłem gdzie jest przełącznik do resetowania alarmu
I jeszcze przy kolumnie kierownicy pod deską znalazłem jakieś czarne pudełko z dwoma diodkami (czerwona i pomarańczowa) i otworem na regulację jakiegoś potencjometra. Bomba jakaś czy cóś
Przy okazji pozdrawiam Mitsumaniaków z Wawy - właściciel zielonego htb (z aktualnie wgniecioną klapą - niech żyją czujniki parkowania )
[ Dodano: 06-08-2008, 21:23 ]
Nikt nie ma pomysłu co może być przyczyną, że piloty nie są widziane przez centralny? Trochę to głupio wygląda jak wsiadam do wyjącego miśka |
|
|
|
 |
|
|