Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.8] Problem z alarmem i centralnym
Autor Wiadomość
varth
[Usunięty]

Wysłany: 04-08-2008, 15:43   [Cari 1.8] Problem z alarmem i centralnym

Witam wszystkich.
Przeszperałem całe forum ale nie znalazłem rozwiązania. Otóż wczoraj padł mi akumulator. Jak? Zapomniałem zgasić światła :oops: Padł to padł. Podjechał kumpel, kable w dłoń i ładujemy. Za którymś razem misiek zapalił. Zadowolony pojechałem do domu, gaszę miśka i lipa. Centralny z pilota nie działa tylko z kluczyka. Lampka od alarmu sie cały czas świeci. Myślę - jakimś cudem się pilot rozkodował więc próbuje zaprogramować. Zero reakcji. Dzisiaj walczyłem z miśkiem pół dnia i bez rezultatu.
Ma ktoś jakiegoś pomysła? Bo mi się wydaje że alarm się całkowicie wyłączył. Jak go włączyć? Szukałem centralki ale za diabła nie mogę jej znaleźć. Misiek jest salonowy z Polski.
Swoją drogą jeżdzę po stolicy i widzę cari z antenami od radia albo nad drzwiami albo po prawej stronie błotnika. Moja ma po lewej. Odmieniec jakiś czy co? :D
Ostatnio zmieniony przez varth 04-08-2008, 17:29, w całości zmieniany 1 raz  

adamk4
[Usunięty]

Wysłany: 04-08-2008, 16:11   

Poszukaj w tunelu tam gdzie jest reczny lub pod pedałem od hamulca.

varth
[Usunięty]

Wysłany: 04-08-2008, 17:09   

Moje poszukiwania zaowocowały czymś takim przełącznik na tunelu i ten co trzymam w ręku (ukryty był wewnątrz) podpięte są do jednej wiązki. Ich naciskanie nic nie daje. Centralka zmieniła teraz tryb pracy (sama :evil: ). Teraz po zamknięciu drzwi kluczykiem sama się uzbraja po około 30 sek. Oczywiście pilot nie działa i po otwarciu drzwi misiek wyje (na właściciela - złośliwiec jeden :badgrin: ). Dobrze że doszedłem gdzie jest przełącznik do resetowania alarmu :mrgreen:
I jeszcze przy kolumnie kierownicy pod deską znalazłem jakieś czarne pudełko z dwoma diodkami (czerwona i pomarańczowa) i otworem na regulację jakiegoś potencjometra. Bomba jakaś czy cóś
Przy okazji pozdrawiam Mitsumaniaków z Wawy - właściciel zielonego htb (z aktualnie wgniecioną klapą - niech żyją czujniki parkowania :finga: )

[ Dodano: 06-08-2008, 21:23 ]
Nikt nie ma pomysłu co może być przyczyną, że piloty nie są widziane przez centralny? Trochę to głupio wygląda jak wsiadam do wyjącego miśka :evil:

Odpowiedz do tematu