[Cari 1.6] ZAWIESZENIE TYLNE |
Autor |
Wiadomość |
pawel-krol
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-07-2008, 07:41 [Cari 1.6] ZAWIESZENIE TYLNE
|
|
|
WITAM
ostatnio zauważyłem że mojej cari strasznie osiadł tył,tak że jak stoi na równym to między kołem a błotnikiem jest jakieś 5-7cm,miesiąc temu wsadziłem gaz ,czyżby to butla ją tak dociążyła.
jak osiada tył to co raczej będzie do wymiany: amorki czy sprężyny bo nie bardzawo wiem... |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 25-07-2008, 08:24
|
|
|
5-7 to ja mam po wymianie sprezyn i amortyzatorow, wiec moze poprostu ci sie wydaje ?? |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
siwek
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6 GL + LPi, Mazda 6 2.0
Pomógł: 27 razy Dołączył: 18 Lis 2007 Posty: 3382 Skąd: Kozłów Biskupi
|
Wysłany: 25-07-2008, 08:26
|
|
|
pawel-krol, może wcześniej nie zwróciłeś na to uwagi? Nie porównuj z przodem bo różnica jest znaczna i może dlatego ci sie tak wydaje. |
_________________ "Nie mam nic przeciwko przychodzeniu do pracy, ale te osiem godzin czekania na wyjście to już totalny absurd."
 |
|
|
|
 |
pawel-krol
Mitsumaniak

|
Wysłany: 30-07-2008, 21:34
|
|
|
Matejko napisał/a: | 5-7 to ja mam po wymianie sprezyn i amortyzatorow, wiec moze poprostu ci sie wydaje ?? |
wczesniej mierzyłem "na oko" a w rzeczywistosci jest około 4 cm.Dodam że jak wsadze w cari całą rodnie to koła zaczynają sie chować w nadkolach... |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 30-07-2008, 22:28
|
|
|
to raczej normalne, wez pod uwage ze pewnie auto nie ma roku tylko z 10 lat wiec moze prosic o wymiane amorow i sprezyn |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
siwek
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6 GL + LPi, Mazda 6 2.0
Pomógł: 27 razy Dołączył: 18 Lis 2007 Posty: 3382 Skąd: Kozłów Biskupi
|
Wysłany: 31-07-2008, 07:39
|
|
|
pawel-krol napisał/a: | Dodam że jak wsadze w cari całą rodnie to koła zaczynają sie chować w nadkolach... | a czy jak wsadzisz całą rodzine to koła trą o nadkole? bo jak tak to sprężyny do wymiany |
_________________ "Nie mam nic przeciwko przychodzeniu do pracy, ale te osiem godzin czekania na wyjście to już totalny absurd."
 |
|
|
|
 |
pawel-krol
Mitsumaniak

|
Wysłany: 02-08-2008, 22:36
|
|
|
siwek napisał/a: | pawel-krol napisał/a: | Dodam że jak wsadze w cari całą rodnie to koła zaczynają sie chować w nadkolach... | a czy jak wsadzisz całą rodzine to koła trą o nadkole? bo jak tak to sprężyny do wymiany |
w sumie trzeć nie tra nawet na dołkach,a auto ma 12 lat
więc jeszcze prosilbym o jeszcze jedna rade-jakiś zestawik sprężyny + amorki na tył dobre ale za rozsądną cene-bo chyba wszyscy tego oczekujemy. |
|
|
|
 |
mlun
Mitsumaniak Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Pomógł: 30 razy Dołączył: 01 Sie 2006 Posty: 2834 Skąd: Otwock
|
|
|