|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[1G 90-94] Czy to uszczelke pod glowica wydmuchalo? |
Autor |
Wiadomość |
margan1983 [Usunięty]
|
Wysłany: 24-07-2008, 16:52 [1G 90-94] Czy to uszczelke pod glowica wydmuchalo?
|
|
|
Witam posiadam eclipse 1g 92r 2.0 GS Problem to taki ze jechalem ok 200km/h i nagle uslyszalem zgrzyt w silniku w lusterku zamna bialy dym zjechalem na pobocze sila rozpedu bo samochod juz zgasl otworzylem korek od oleju to jak z komina unosil sie dym czuc bylo spalenizna jak by guma jakas sie zjarala. Silniku juz nieuruchomilem choc da sie zakrecic olej jest w normie, chlodzenie w normie pasek od rozrzadu jest naprezony. Znajomi mi mowia ze to uszczelka pod glowica woda sie dostala i silnik sie zatarl - czy tez macie takie zdanie? moze mial ktos podobna sytuacje? i umi miejwiecej oszacowac koszty? Bo to sie stalo jak jechalem do znajomych juz w angli a ze to jedyny taki model w tym kraju to bedzie chyba troche mnie kosztowac zeby wrocic do Polski. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 24-07-2008, 17:02
|
|
|
Kręci rozrusznik? |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
margan1983 [Usunięty]
|
Wysłany: 24-07-2008, 17:05
|
|
|
tak kreci ale wydaje mi sie ze jakby oporu niestawial tak jak dawniej |
|
|
|
 |
rynio_di [Usunięty]
|
Wysłany: 24-07-2008, 18:31
|
|
|
To możliwe,że poszedł ci rozrząd. Zdejm obudowę i popatrz czy podczas kręcenia rozrusznikiem kręci się też wałek rozrządu. |
|
|
|
 |
margan1983 [Usunięty]
|
Wysłany: 24-07-2008, 18:34
|
|
|
tak kreci sie normalnie i rozrzad byl wymieniany z 4000km temu czyli wrzesien zeszlego roku |
|
|
|
 |
rynio_di [Usunięty]
|
Wysłany: 24-07-2008, 19:16
|
|
|
I dokładnie przeczytałem teraz z jakim borykasz się problemem. Możliwe że te 200 km to było dla twojego silnika za dużo ,silnik nie był dostatecznie do smarowany widocznie podciśnienie jakie wytworzyło się pod tłokami odessał ci olej i ... na co stawiać to jak wróżenie z fusów , wnioskuję zatarcie na wale głównym a możliwe że urwanie korbowodu .A jeżeli dostała się woda to pęknięty tłok jeden lub w gorszym wypadku 2. |
|
|
|
 |
margan1983 [Usunięty]
|
Wysłany: 24-07-2008, 19:23
|
|
|
[ Dodano: 28-08-2008, 19:24 ]
Witam wszystkich auto bylo u mechanika i sie okazalo ze to wcale nie uszczelka tylko cos od rozrzadu sie oderwalo 2 zewnetrzne tloki sie zmiazdzyly 4 zawory takze swiece az obicielo!!!! wszystko popekalo i sie pourywalo z silnika niema co ratowac!!! wiec pozostaje mi sie zwami tylko porzegnac bo auto idzie na zlom poniewaz jestem w angli i jest wymian silnika tutaj zadroga!!!. Pozdrawiam wszystki i w wielkim zalu opuszczam forum mam nadzieje tylko ze tymczasowo. |
|
|
|
 |
|
|