|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zamknięty przez: Kmer 16-10-2009, 18:30 |
chce kupic Misia Galanta:) |
Autor |
Wiadomość |
Markzo
Nowy Forumowicz
Auto: Vectra V6 & Rover Coupe
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-07-2008, 10:45 chce kupic Misia Galanta:)
|
|
|
WItam!
to moj 1 post dlatego chce przywitac wsyztstkich bardzo serdecznie:) obecnie jezdze Vectra B 2.5V6 w fuul opcji, ale przyszedl czas na zmiane autka:) podoba mi sie bardzoooo Mitsu Galant chyba od 1997 do fory:) chcialbym, jesli mozecie Mitsumaniaki zebyscie mi pomogli droszke w doborze odpowiedniego dla mnie auta:) no wiec tak:P diesla nie chce:) tylko pozorne oszczednosci i totalny brak mocy ( passat tdi - bleee!!). bardzo podobuje mi sie wersja 2.5V6 z tego co widze tutaj na forum jest duzo takich aut z instalacja LPG, czyli motor 2.5 gazu sie nie boi tak?? jesli wlozylbym do niego dobra sekwencja nic sie nie bedzie dziac?? kolejna bardzo istotna sprawa, czy to auto rdzewieje?? w Viki mimo naprawde ciaglego dbania o auto, garazowania rdza atakuje bardzo mocno:( pozatym czy podczas zakupu musze zwrocic uwage na jakies szczegolne cechy tego modelu??
czy np ten model jest godny polecenia??
http://moto.allegro.pl/it...v6_manual_.html
mam jeszcze takie pytanie, czy ceny czesci jakos odbiegaja od normy?? w oplowskiej V6 rozrzad to jakis 1000zl, jakie jest w Galancie z wymiana czesci eksploatacyjnych? i pewnie najwazniejsze, co sie najczesciej psuje?? o ile cos sie psuje:P
z gory dziekuje za odpowiedzi!
doczytalem cos o zawieszeniu nivomat, czy wersja kombii wystempowala bez tego cuda?
[ Dodano: 28-07-2008, 21:48 ]
nikt nie pomoze?? |
_________________ Życie jest za krótkie żeby jeździć DIESLEM |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Pomógł: 74 razy Dołączył: 03 Mar 2006 Posty: 12275 Skąd: Gdańsk
|
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 04-08-2008, 11:48
|
|
|
Markzo napisał/a: | czyli motor 2.5 gazu sie nie boi tak?? |
jesli masz dobra instalacje to nie boi sie
Markzo napisał/a: | jesli wlozylbym do niego dobra sekwencja nic sie nie bedzie dziac?? |
nie powinno sie dziac. Sporo osob ma instalacje gazowa i tylko te starsze najtansze instalacje potrafia cos popsioczyc....
Markzo napisał/a: | kolejna bardzo istotna sprawa, czy to auto rdzewieje?? |
auto jest w pelni ocynkowane, nie mniej warto zobaczyc newralgiczne punkty tego samochodu czyli tylne nadkola i okolice tablicy rejestracyjnej z tylu ...poza tym czysciutko (jesli samochod nie mial wiekszego dzwona ofcorz)
Markzo napisał/a: | mam jeszcze takie pytanie, czy ceny czesci jakos odbiegaja od normy?? |
nie...minely juz czasy gdy Japonskie czesci byly o kilkadziesiat procent drozsze od europejskich. teraz czesci sa mniej wiecej na rownym poziomie a jesli nawet drozsze do Mitsubishi to o niewiele . Poza tym jest juz tyle tanich zaminnikow na rynku ze nie musisz sie bac Nastepna sprawa jest taka ze jesli chodzi o niezawodnosc to nie musisz sie jej obawiac w przypadku aut Mitsubishi (wszystko zalezy od stanu samochodu)
Markzo napisał/a: | w oplowskiej V6 rozrzad to jakis 1000zl, jakie jest w Galancie z wymiana czesci eksploatacyjnych |
tu musisz poczytac forum albo poczekac az ktos kto ma galanta odpowie Ci na to pytanie....(ale z tego co pamietam nie powinno bardzo odbiegac od kwoty ktora podales...)
Markzo napisał/a: | o ile cos sie psuje:P |
jak napisalem wyzej
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
kizior555
Mitsumaniak ---
Auto: Pajero 3.2 V68 2005 Dakar
Pomógł: 4 razy Dołączył: 26 Kwi 2008 Posty: 157 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 04-08-2008, 16:39
|
|
|
Ja za kompletny rozrząd płaciłem ostatnio 865 brutto (pasek, dwie rolki, pompa wody napinacz hydrauliczny, 3 uszczelniacze, i 2 paski klinowe - alternatora i klimy),
plus 200 robocizna.
Aha, jeszcze płyn chłodzący, bo przy wymianie pompy trochę zeszło.
Była to druga wymiana po 180kkm, więc wymieniłem wszystko dla świętego spokoju. |
_________________ Był: Galant EA5W,
Jest: Pajero III 3.2 DID krótki, Subaru Legacy BR5 2.0. |
|
|
|
 |
|
|