[Cari 1.8] Czujnik położenia wałka rozrządu pilnie potrzebny |
Autor |
Wiadomość |
pic11
Forumowicz

Auto: carisma 96' 1.8i gls
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-09-2008, 22:42 [Cari 1.8] Czujnik położenia wałka rozrządu pilnie potrzebny
|
|
|
witam , wie ktoś może gdzie znajde ( szukałem no i nie wiem czy to jest to , zaraz za aparatem zapłonowym w strasznie niedostepnym miejscu chyba pod jakąś gumą ) " Czujnik położenia wałka rozrządu " w mojej cari 1.8 16v 96' ( nie GDI ) musze sprawdzić symbol jakiś tam , aby podać w sklepie czy w serwisie bo na allegro nic takiego nie ma , jest jakiś do DiD ale to pewnie nie to samo , może ktoś ma z forumowiczów coś takiego było by zajexxxxie jak by ktoś to miał za jakieś normalne pieniądze , nawet nie wiem ile chcą za nowe . U mnie w mieście ( Lębork ) nawet nie wiedzą co to jest , i jak tu robić jakieś zakupy hehe . pozdr |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 04-09-2008, 22:58
|
|
|
to tak
chodzi ci o czujnik ktory jest na skrzyni biegow czy ten ktory jest w aparacie zaplonowym??ktory rozumiem ze masz - bo nie masz fajkocewek?? |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
pic11
Forumowicz

|
Wysłany: 04-09-2008, 23:05
|
|
|
Matejko napisał/a: | jest na skrzyni biegow czy ten ktory jest w aparacie zaplonowym?? |
nie mam fajkocewek , po prostu wyskakuje mi co chwile błąd , kontrolka silnika sie świeci , jest to błąd sondy lambda i Czujnika położenia wałka rozrządu , sonde juz kupilem na allegro NTK NGK teraz został mi jeszcze ten czujnik , no i tyle sie tylko dowiedziałem że jest on gdzieś na głowicy po odwrotnej stronie od pasków ... |
_________________ picy PL :]
 |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

|
Wysłany: 04-09-2008, 23:11
|
|
|
to taki czarny prostopadloscian przymocowany do skrzyni biegow po tej stronie co napisales
zapytaj tutaj |
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
pic11
Forumowicz

|
Wysłany: 04-09-2008, 23:15
|
|
|
Matejko napisał/a: | przymocowany do skrzyni biegow |
na skrzyni biegów no to jestem naprawde w szoku bo wałek rozrządu jest wysoko przy klawiaturze . . . nigdy bym nie znalazł hehe |
 |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

|
Wysłany: 04-09-2008, 23:22
|
|
|
jutro moge ci fote strzelic gdzie on sie znajduje |
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
|
|
|
 |
pic11
Forumowicz

|
Wysłany: 05-09-2008, 00:12
|
|
|
Matejko napisał/a: | jutro moge ci fote strzelic gdzie on sie znajduje |
ooooo był bym bardzo wdzięczny za fotke jak możesz to wstam bo naprawde nie mam zielonego pojecia gdzie to ustrojstwo sie znajduje |
 |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

|
Wysłany: 05-09-2008, 10:08
|
|
|
czekaj czekaj, bo mi chyba tez ktos zle wytlumaczyl mam fote ale nabralem watpliwosci ktore to czujnik jak potwierdze to wkleje |
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

|
Wysłany: 05-09-2008, 17:07
|
|
|
nr 1 tam jest przykrecony czujnik polozenia walka, ciagle jeszcze probuje dojsc co to jest nr 2 |
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
|
|
|
 |
pic11
Forumowicz

|
Wysłany: 05-09-2008, 17:39
|
|
|
Matejko napisał/a: | nr 1 tam jest przykrecony czujnik polozenia walka, ciagle jeszcze probuje dojsc co to jest nr 2 |
dzięki wielkie ..... ide szukać , jak znajde to sie odezwe , narazie dzięki hehe
[ Dodano: 06-09-2008, 00:24 ]
Matejko napisał/a: | nr 1 tam jest przykrecony czujnik polozenia walka, ciagle jeszcze probuje dojsc co to jest nr 2 |
no niestety u mnie jest w tym miejscu aparat zapłonowy ale dziś wymieniłem sonde lambda i odziwo po sprawdzeniu jeszcze raz błędów wszystko jest 100% oki dla mnie super tylko dlaczego po wymianie sondy znikł błąd czujnika wałka ??????? |
|
|
|
 |
|