|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
problem - Colt CZ3 lampka silnika |
Autor |
Wiadomość |
Golster [Usunięty]
|
Wysłany: 07-06-2008, 17:50 problem - Colt CZ3 lampka silnika
|
|
|
Hej,
Trochę piszę zestresowany bo przydarzyła mi się dzisiaj następująca rzecz.
Jeździłem po mieście (sobotnie zakupy) i jak już na sam koniec wsiadłem do samochodu to wogóle mi nie łapał gaz. Wciskałem go do dech a samochód jakby był pchany przez dziecko.
Jednocześnie zapaliła się lampka silnika.
Po 2-3 wyłączeniach/uruchomieniach oboroty zaskoczyły, ale lampka silnika jak się pali tak się pali.
W poniedziałek zawiosę go do ASO, ale zwracam się z prośbą o informację jeżeli komuś już to się przytrafiło.
Jestem w lekkim stresie sczególnie, że planowałem road trip po europie za 4 tyg i boję się, że czeka mnie jakiś niezapowiedziany duży wydatek.
Dodatkowe pytanie, dop jakiego ASO najlepiej w Warszawie jechać? Samochód mam kupiony w Allianzie, ale sporo złego ogólnie o tym delarerze się naczytałem i nie wiem czy tam zostawiać colta. (Colt jest ostatni rok na gwarancji).
Dzięki za pomoc.
Pozdrawiam,
Łukasz |
|
|
|
 |
lucasil [Usunięty]
|
Wysłany: 07-06-2008, 21:36
|
|
|
Miałem kiedyś coś podobnego. Też chciałem jechać do serwisu. Okazało się, że po krótkim czasie postoju (30 min) problem zniknął. Kontrolka zgasła a silnik pracował normalnie. Co do Allianzauto to byłem tam parę razy i nigdy nie dali ciała. Nie korzystałem z innych w Wawie. |
|
|
|
 |
Golster [Usunięty]
|
Wysłany: 07-06-2008, 22:12
|
|
|
Wielkie dzięki za odpowiedź. |
|
|
|
 |
Helicon [Usunięty]
|
|
|
|
 |
krysstek
Mitsumaniak

Auto: Colt Z30 1,3 Inform '06
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 09-08-2008, 12:54
|
|
|
Od kilku dni też zmagam się z palącą się kontrolką silnika. Dwie wizyty w ASO i kasowanie błędu- komp pokazywał błąd czujnika temperatury powietrza pobieranego nawet do ok. 20 st. C- na razie nie przyniosły rezultatów. W poniedziałek będzie c.d. walki. Póki co każą jeździć dalej. Btw autko zachowuje się zupełnie normalnie tj. spalanie, obroty bez zmian. |
|
 |
|
|