Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Cari 1.9 did brak cisnienia paliwa na listwie !
Autor Wiadomość
wiesiek1960
[Usunięty]

Wysłany: 16-06-2008, 15:33   Cari 1.9 did brak cisnienia paliwa na listwie !

Samochodzik stał ponad dwa lata nie odpalany ,nie dał sie uruchomić wiec został podpiety pod komputer , po usunieciu wszystkich usterek /saqmochód po wypadku ,silnik nie uszkodzony/ dalej nie odpala elektronik twierdzi ,że prawdopodobna przyczyna moga byc niesprawne wtryski . Jest to bardzo droga sprawa w tych silnikach , moze ktos miał podobny problem ,moze wie jak sprawdzic dokładnie co jest bez tak kosztownych eksperymentów . Napewno po stronie elektroniki jest ok jest jakies uszkodzenie mechaniczne ,silnik zatrzymał sie w momencie wypadku sprawny , uruchomiony do diagnostyki "nitrem' chodził normalnie .Pomózcie ,bo elektronocy juz zacierają rece :finga:

andy1
[Usunięty]

Wysłany: 17-06-2008, 20:38   

a czy pompa paliwa pracuje wogóle?

Żaden ze mnie specjalista, ale co mają niesprawne wtryski do ciśnienia na szynie common rail? Ciśnienie powinno być, chyba że
- ucieka przez nieszczelność
- nic go nie zwiększa - nie działa pompa. Poszukaj tej najbliższej szynie i sprawdź, czy działa.

Pieniek 
Mitsumaniak

Auto: Carisma DiD HP 2001
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-06-2008, 09:46   

Dowiedz się w ASO czy Cari DID ma automatyczny wyłącznik bezpieczeństwa odcinający paliwo w razie wypadku bo jeśli tak to może on odciął pompę paliwa.
Pozdrawiam.

wiesiek1960
[Usunięty]

Wysłany: 19-06-2008, 10:22   

Pieniek napisał/a:
Dowiedz się w ASO czy Cari DID ma automatyczny wyłącznik bezpieczeństwa odcinający paliwo w razie wypadku bo jeśli tak to może on odciął pompę paliwa.
Pozdrawiam.

Dowiadywałem się nie ma :( ale jest mozliwosc jeszcze ,zre to zawór na pompie ?

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 19-06-2008, 13:10   

Albo immobiliser :)

wiesiek1960
[Usunięty]

Wysłany: 19-06-2008, 13:27   

saphire napisał/a:
Albo immobiliser :)

Ale jak sprawdzic immobilajzer ?
Podałem recznie ciśnienie na kazdy wtryskiwacz 300 atmosfer trzymaja
podałem 300 na listwe przewodem od pompy trzyma ! w tytm momencie na paliwie z urzadzenia 300 atm próbowałem odpalic nic ! Normalne czary czujemy wszyscy ,że to jakas pierdoła ,ale nikt nie wiee co ?
komputer nic nie pokazuje po stronie elektronicznej ? tylko po odpaleniu na samostarcie brak cisnienia na listwie . Jeszcze mozliwe ,że zawór wna pompie taki na 3 torsy przykrecany z przewodami elektrycznymi on tak cały czas chodzi a w/g mnie powinien tylko pykac włąxcz wyłącz ? Czy tak ,czy nie ? Nie wierze ,że to autko jest na tyle inteligentne ,ze brak poduszek decyduje o tym ?niepodłączone ?

leugdi
[Usunięty]

Wysłany: 21-06-2008, 12:41   

zawór na pompie na 3 torxy to regulator ciśnienia. jak przekręcisz kluczyk na zapłon, ale bez odpalania, to powinien brzęczeć bez przerw. w listwie siedzi jeszcze czujnik ciśnienia paliwa, może on jest walnięty?gdzie podpinałeś pauto pod kompa? jak nie w serwisie, to nici z takiej diagnozy...
u mnie walnięty był ten regulator i objawy były takie, że silnik nawet w czasie jazdy się zatrzymywał. po podpięciu pod kompa w serwisie pokazał się błąd 36.

wiesiek1960
[Usunięty]

Wysłany: 23-06-2008, 17:56   

[
Autko pod kompa nie było podpinane w serwisie ,wiec i diagnoza mogła byc nie kompletna . Jestem coraz blizej tego ,ze moze to być cos z immobilajzerem , poniewaz auto wtym miejscu gdzie siedzi czujnik było uszkodzone , Jeżeli ktos wie jak to sprawdzić , mam 2 czujnik z mojej cari 1.9 td gdzie odłaczyłem go juz ze 2 lata tem poniewaz szwankowało autko z paleniem po wyjeciu i zmianie czujnka gaszenia do dzisiaj spokój . moze mozna jakos sprawdzic na tym starym ? Jesli nie jutro samochodzik chluje do elektronioka i napisze co i jak . pozdrawiam Wiesiek

slawek st 
Forumowicz

Auto: carisma DI-D+/2003r
Wysłany: 05-08-2008, 16:12   

Jak rozwiązałeś ten problem bo u mnie pojawiło się coś popdobnego. Szkoda że wyszukiwarka padła.Pozdr.

wiesiek1960
[Usunięty]

Wysłany: 06-08-2008, 01:12   

slawek st napisał/a:
Jak rozwiązałeś ten problem bo u mnie pojawiło się coś popdobnego. Szkoda że wyszukiwarka padła.Pozdr.

Kupiłem nowy komplet tzn. komputer immobilajzer stacyjke .zapłaciłem 500 zł i samochodzik zagadał jak marzenie . dieselek jak benzynka :) juz zrobiłem na nim 2 tyś km zuzycie paliwa 5.8 l komp pokazuje 5,9 jezdziłem wiekszosc sam czyli małe obciążenie jestem super zadowolony . Do tej pory jezdziłe Cari 1.9 td przebieg prawie 259 tys kupiłem miał 89 tys i tak ja kocham ale nowa bez porównania lepsza did to jest to ! polecam :) ))
Pozdrawiam Napisz co z Twoją ? Wiesiek

slawek st 
Forumowicz

Auto: carisma DI-D+/2003r
Wysłany: 06-08-2008, 08:38   

Wszystko wskazuje że to immobilaizer zaczyna coś szwankować. Narazie nie wiem jak ten problem rozwiązać. Z braku czasu będe mógł auto postawić na warsztat dopiero w poniedziałek lub wtorek. Napiszę . Reszta co do jakości jazdy tak jak opisałeś. Pozdrawiam.

Odpowiedz do tematu