[Cari 1.6] Antena! |
Autor |
Wiadomość |
madwolf [Usunięty]
|
Wysłany: 03-08-2008, 21:06 [Cari 1.6] Antena!
|
|
|
Witam serdecznie! Kilka dni temu zakupiłem na Allegro antenę do mojego Miśka (starą urwał mi jakiś gnojek na parkingu). Radość nie trwała zbyt długo ponieważ sprzedający zapomniał dodać, iż jest ona zdemontowana z Anglika a co za tym idzie otwory na słupku nie pokrywają się z plastikiem od anteny. W związku z tym mam pytanie. Czy można gdzieś kupić sam plastik, który przykręca się do słupka? A może ktoś ma na sprzedaż całą antenę? |
|
|
|
 |
RoveR
Mitsumaniak porządany VR4
Auto: GALANT 2.5 V6 EA5A
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 29 Maj 2007 Posty: 219 Skąd: Łódź/Moskwa
|
Wysłany: 03-08-2008, 22:43
|
|
|
Mam ten uchwyt jutro ci foto zrobię to na malia ci wyślę i zobaczysz go sobie bo przecież u mnie antena jest obcięta ze słupkiem także i tak nic już po niej, jakby co to będzie gratis |
|
|
|
 |
madwolf [Usunięty]
|
Wysłany: 03-08-2008, 23:31
|
|
|
Dzięki! Jesteś WIELKI!!! |
|
|
|
 |
RoveR
|
Wysłany: 04-08-2008, 19:25
|
|
|
Znowu problem jest ale myślę że do rozwiązania. W uchwyt na stałe jest zamocowany przewód od anteny który u mnie jest ucięty, ale pisałeś że u ciebie antena została złamana czyli wnioskuję że twój uchwyt powinien być dobry. Dlatego polecam wyjąć antenę z angolskiego uchwytu i przełożyć ją do twojego i powinno być dobrze w razie jak by co można jeszcze spróbować jakoś dolutować do mojego uchwytu brakującą część przewodu ale to już będzie dłubanina. |
|
|
|
 |
madwolf [Usunięty]
|
Wysłany: 04-08-2008, 21:25
|
|
|
Dzięki za starania! W mojej Cari stara antena była nierozbieralna (zarówno kabel jak i maszt były zalane plastikiem). Ta, którą kupiłem teraz da się rozkręcić bo jest z 1998 r. Tak swoją drogą z wyjęciem starej i włożeniem nowej zeszło mi się pół dnia i nie mam ochoty tego powtarzać. Muszę gdzieś wychaczyć antenę z 98' i wtedy bez zbędnych kombinacji przełożę tylko plastik. Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc oraz DUCHOWE WSPARCIE w tej ciężkiej dla mnie chwili! Pozdrawiam, Artur! |
|
|
|
 |
RoveR
|
Wysłany: 05-08-2008, 21:20
|
|
|
Moja cari jest z 96 roku i udało mi się wyciągnąć sam bat anteny z uchwytu oczywiście po uprzednim odkręceniu uchwytu, jak byś kiedyś na Łódź jechał to daj znać może byś podjechał do mnie i byśmy coś wykombinowali, mieszkam 6km za Brzezinami w stronę Łodzi. Jak coś to pisz. |
|
|
|
 |
madwolf [Usunięty]
|
Wysłany: 07-08-2008, 19:42
|
|
|
Jak tylko znajdę chwilę to podjadę do Ciebie! Może w ten weekend? |
|