|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
obroty biegu jałowego [GDI] |
Autor |
Wiadomość |
Paker [Usunięty]
|
Wysłany: 11-08-2008, 21:22 obroty biegu jałowego [GDI]
|
|
|
Furowicze podpowiedzcie co robić, otóż: od 2 dni mam do czynienia z Cari II GDI 99'. A problem dotyczy obrotów, otóż samochód pochodzi że Szwecji samochodzikiem na kołach przyjechał brat, od początku nie podobały mi się w nim obroty. Były bardzo niskie, prawie przygasał. Przeczyściłem przepustnicę tak jak to często jest opisywane na forum jako dolegliwość tych samochodów i pomogło o tyle, że nie przygasa. Teraz obroty są za wysokie, po odpaleniu non stop trzymały się na poziomie 2tyś. dopiero przejażdżka doprowadziła do obniżenia do około 1200. Przypuszczam, iż trzeba zresetować kompa i nauczyć go od nowa ustawień, tylko czy dam rade to zrobić we własnym zakresie i o czym powinienem pamiętać. P |
|
|
|
 |
siwek
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6 GL + LPi, Mazda 6 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 27 razy Dołączył: 18 Lis 2007 Posty: 3382 Skąd: Kozłów Biskupi
|
Wysłany: 11-08-2008, 21:35
|
|
|
naucz tak jak było często opisywane ostatnio na forum i jak najbardziej rób to sam bo potrzeba do tego tylko troche cierpliwości
po czyszczeniu przepustnicy należy nauczyć obrotów od nowa
pamiętaj by to robić na zimnym silniku |
_________________ "Nie mam nic przeciwko przychodzeniu do pracy, ale te osiem godzin czekania na wyjście to już totalny absurd."
 |
|
|
|
 |
|
|