|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Gene 01-06-2009, 14:10 |
[PajeroII] Klocki hamulcowe firmy LPR |
Autor |
Wiadomość |
altmarcin
Forumowicz
Auto: Pajero III 5d '01 2,5TD 115KM
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 26 Lis 2008 Posty: 177 Skąd: Szczecinek
|
Wysłany: 07-02-2009, 17:14 [PajeroII] Klocki hamulcowe firmy LPR
|
|
|
Nie kupujcie klocków hamulcowych firmy LPR bo piszczą!
To taka ich mała ale duża wada.
A kupiłem do Pajero bo czytałem opinie, że są OK a tu gó.no - nienawidzę piszczących klocków, w poprzednim aucie wymieniałem dwa razy do skutku.
Zawsze dobre były takie które mają wtopione w masę wiórki koloru miedzianego-mosięznego.
Te maja wiórki koloru nibymiedzianego ale NIE KUPUJCIE! |
Ostatnio zmieniony przez Gene 01-06-2009, 14:11, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
butyński [Usunięty]
|
Wysłany: 07-02-2009, 17:43
|
|
|
Ja mam klocki ( założone przez ASO ) i w lecie piszczały za.....biście . Tetraz jakby przestały . |
|
|
|
 |
mielec
Nowy Forumowicz mielec
Auto: Pajero 3,2 DI-D
|
Wysłany: 12-02-2009, 17:38
|
|
|
Każde nowo założone klocki trzeba dotrzeć, aby całą powierzchnią dokładnie dotykały tarczy. W przeciwnym razie dochodzi do miejscowych przypaleń klocka. Może to powodować piszczenie. |
|
|
|
 |
altmarcin
Forumowicz
Auto: Pajero III 5d '01 2,5TD 115KM
Pomógł: 2 razy Dołączył: 26 Lis 2008 Posty: 177 Skąd: Szczecinek
|
Wysłany: 13-02-2009, 12:30
|
|
|
już przerabiałem to w poprzednim aucie, niektóre (szczególnie te z wtopionymi wiórkami koloru stalowego) piszczą cały czas (nowe i stare), a porządne klocki nie piszczały nawet świeżo po założeniu, więc nie zgadzam się, że nowe zawsze piszczą (mowa o tym samym aucie z tarczami, które nie są nowe) |
|
|
|
 |
mielec
Nowy Forumowicz mielec
Auto: Pajero 3,2 DI-D
|
Wysłany: 13-02-2009, 23:53
|
|
|
Nie napisałem, że nowe zawsze piszczą, jedynie sugerowałem, że dobrze jest nowe klocki dotrzeć. |
|
|
|
 |
|
|