[Cari 1.8 GDI] Regeneracja Sprezarki Klimatyzacji |
Autor |
Wiadomość |
NovyScot
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.8GDI Sport
Kraj/Country: UK
|
Wysłany: 24-08-2008, 15:22 [Cari 1.8 GDI] Regeneracja Sprezarki Klimatyzacji
|
|
|
Witam.
Nie dziala mi klima, wiec wymontowalem sprezarke. W sprezarce nie bylo czynnika chlodzacego (tak mi sie wydaje, bo nic nie syknelo ani nic sie z niej nie wylalo).
Po podlaczeniu sprezarki na krotko nie ma zadnej reakcji (zarowno kiedy byla zamontowana jak i wymontowana).
Czy padlo sprzeglo sprezarki czy to brak czynnika?
Jesli padlo sprzeglo to gdzie w Lublinie moge zregenerowac sprezarke klimatyzacji, i jaki bylby koszt tego? |
|
|
|
 |
szyszus1
Mitsumaniak
Auto: Cari GDI 98'
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 08 Lip 2008 Posty: 78 Skąd: Hrubieszów
|
Wysłany: 24-08-2008, 19:03
|
|
|
Koszt nabicia klimy i przeczyszczenia całego układu to ok. 150zł, a regeneracja czy coś w tym stylu to nie mam pojęcia. |
|
|
|
 |
Brikston
Forumowicz

Auto: Carisma 2001 1.8 GDI Avance
Pomógł: 4 razy Dołączył: 09 Lis 2006 Posty: 271 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 24-08-2008, 21:41
|
|
|
Za regeneracje sprezarki pod wzgledem szczelnosci mi w krakowie wolali okolo 600-700zl. Masakryczna cena:/ Wiec kupilem uywana na allegro nabilem i wszystko chodzi super. Jesli miales malo czynnika to sprezarka sie nie zalaczy w aucie- jest spcecjalny czujnik. Powinien sie zalaczyc tylko sam wentylator. Jesli na krotko tez sie nie zalacza (powinienes slyszec pykniecie i wtedy kręcąc kolem napedzanym normalnie przez pasek powinno sie tez krecic to co jest w srodku) to pewnie poszlo sprzeglo.
Ogolnie jesli bedziesz chcial naprawiac sprezarke to lepiej kup uzywke na allegro. Chdza po okolo 300 zl.
Pozdr |
_________________ Mitsubishi Carisma 2001 1.8 GDI Avance
 |
|
|
|
 |
siwek
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6 GL + LPi, Mazda 6 2.0
Pomógł: 27 razy Dołączył: 18 Lis 2007 Posty: 3382 Skąd: Kozłów Biskupi
|
Wysłany: 24-08-2008, 22:27
|
|
|
ja w swojej Cari mam taką sytuację: po nabiciu klimy po ok miesiącu prawie wcale nie chłodziła, oglądając z mechanikiem zobaczyliśmy że brakuje jednej śruby w sprężarce i w tym miejscu spod uszczelki ucieka czynnik i teraz pytanie czy jak wymienie uszczelke i napełnie klimatyzacje bedzie ok czy gdziesz wewnątrz jeszcze coś musiało puścić żeby czynnik uciekał? |
_________________ "Nie mam nic przeciwko przychodzeniu do pracy, ale te osiem godzin czekania na wyjście to już totalny absurd."
 |
|
|
|
 |
Geloo_Jedi [Usunięty]
|
Wysłany: 25-08-2008, 00:08
|
|
|
NovyScot napisał/a: | Witam.
Jesli padlo sprzeglo to gdzie w Lublinie moge zregenerowac sprezarke klimatyzacji, i jaki bylby koszt tego? |
Jeden z lepszych serwisów klimatyzacji w Lublinie to Klima Plus na Tetmajera 21 (z boku Męczenników Majdanka). Tylko ostrzegam, są dobrzy, ale szefunio uważa się za jedynego speca od klimy w Lublinie, a reszta według niego jest do d***. Poza tym jest złamanym fagasem, idiota ma nerwicę chyba, bo jak do niego przyjechałem z reklamacją to mało białej gorączki nie dostał, bo chciałem żeby na 3 minuty spojrzał na kompresor (on chciał moją reklamację umówić za 1,5 miesiąca!, pod koniec wakacji!, bo nie miał terminu wolnego). Musiałem się kłucić.
Piszę o nich tylko po to, że chyba są faktycznie dobrzy, bo człenio wiedzę miał, ale normalnie krew człowieka zalewa jak oni obsługują klienta. Nienawidzę ich i ogólnie nie polecam Dwa razy u nich byłem i 2 razy się pokłóciłem i mnie kurwica wzięła. Porażka. Komuna. Zjadacze rozumów. |
|
|
|
 |
NovyScot
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.8GDI Sport
Kraj/Country: UK
|
Wysłany: 25-08-2008, 08:27
|
|
|
Brikston napisał/a: | Powinien sie zalaczyc tylko sam wentylator. Jesli na krotko tez sie nie zalacza (powinienes slyszec pykniecie i wtedy kręcąc kolem napedzanym normalnie przez pasek powinno sie tez krecic to co jest w srodku) to pewnie poszlo sprzeglo. |
No wlasnie. Wentylator sie zalacza (chyba ze silnk sie bardzo nagrzeje). A jak podlaczam na ktotko to nic nie slychac, zadnego pykniecja. Wiec chyba czeka mnie wymiana sprezarki |
|
|
|
 |
|