|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Ktore z tych glosnikow lepsze? (linki) |
Autor |
Wiadomość |
kkrrss [Usunięty]
|
Wysłany: 07-03-2008, 19:21 Ktore z tych glosnikow lepsze? (linki)
|
|
|
Witam!
Bylem dzis w MediaMarkt i przesluchalem troche glosnikow Gosc polecal ponizsze JBL, sa teraz na promocji (179zl), porownojac z cenami na allegro rzeczywiscie tanio.. Mam Carisme HB po lifcie z oryginalnym radiem i zmieniarka (o ile to ma jakies znaczenie), jedne i drugie glosniki maja głębokość montażu - 61 mm, czy nie beda wadzily szybom itd?
Oto linki do glosnikow nad ktorymi sie zastanawiam:
http://www.allegro.pl/ite...e_promocja.html
http://www.allegro.pl/ite..._brzmienie.html
Gosc w Media twierdzi ze to ta sama polka jakosciowa, a cena zdecyowanie przemawia za JBL, bylbym wdzieczny za jakies sugestie bo sam nie znam sie na glosnikach ani troche
A moze jest jakas lepsza propozycja za ok 200pln?
Dzieki z gory za pomoc |
|
|
|
 |
Czaki [Usunięty]
|
Wysłany: 07-03-2008, 21:42
|
|
|
Obie firmy sa dobre. Osobiscie pewnie bym wybrał hertza bo ma większą moc |
|
|
|
 |
Gattsu [Usunięty]
|
Wysłany: 07-03-2008, 22:34
|
|
|
Ani jedne ani drugie...Uzasadnienie: JBL: graja fatalnie po prostu graja i nic więcej... Hertz: jeśli pod samo radio to odpadają, bo to zestaw tylko pod wzmacniacz, gdyż jak każde Hertze potrzebują więcej prądu, by dac to co oferują...
Jeśli szukasz głośników do swojego auta to najpierw określ kwote i cos się wymyśli... |
|
|
|
 |
kkrrss [Usunięty]
|
Wysłany: 07-03-2008, 23:04
|
|
|
ehh to widze ze zabardzo sie napalilem na ten opis w aukcji "NAJLEPSZE GŁOŚNIKI JAKIE MOGĄ GRAĆ POD SAMYM RADIEM, BEZ DODATKOWEGO WZMACNIACZA "
Sprawa wyglada tak, nie jestem jakims maniakiem car audio ale przywiazuje wage do muzyki, a moje aktualne glosniki to totalny szit zero basow, strasznie plaski i ubogi dzwiek. Potrzebuje czegos lepszego, wiekszej glebii dzwieku i troche niskich tonow.
U mojego ojca w Corsie 98r sa juz fajne glosniczki, mimo ze seryjne a by mi takie wystarczyly. Bo teraz to brzmi jakbym sobie z telefonu puscil muzyke
Slucham najczesniej murzynskiego rapu, rnb czy funku jesli to jakas wskazowka
Pieniedzy na glosniki raczej za duzo nie mam.. stad nie chce zestawu ze wzmacniaczem, mysle ze jakby wstawic jakies fajne glosniki w drzwi + tweetery to by mi wystarczylo.. Zakres cenowy raczej niewielki 250-300pln.. Da sie cos w miare sensownego nabyc w tej kwocie? Bede wdzieczny za fachowa porade, zebym nie kupil czegos co bedzie nie odpowiednie do mojego radia, bez wzmacniacza itd. |
|
|
|
 |
phixius
Mitsumaniak Gotów do lotu ;)
Auto: Carisma 1,8 GLS, CJO 1,3 Jazz
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 12 Wrz 2006 Posty: 181 Skąd: Kalisz
|
Wysłany: 08-03-2008, 13:38
|
|
|
Tematów z głośnikami w Cari było juz co najmniej kilka. Poszukaj na forum.
Ja zamontowałem u siebie Helix Dark Blue, zestaw 2-drożny ze zwrotnicami.
Przyczepic się nie mogę do niego. Grają jak dla mnie wystarczająco.
Nie wiem jednak na ile jest to jeszcze kwestia radia firmowego. U siebie wstawiłem Clariona DXZ 578 i jestem zadowolony w pełni z odsłuchu:) |
|
 |
Gattsu [Usunięty]
|
Wysłany: 08-03-2008, 14:54
|
|
|
Proponuję w takim razie sprawdzone i uznawane systemy w tym przedziale cenowym raczej nie do pobicia jeśli chodzi o nowe przetworniki, oczywiście jeśli maja grać pod samym radiem.. (jakie masz to radio...?): Helix Blue 62 lub uważam troche lepsze PowerBass S-6C : http://www.essa.com.pl/of...id=179&pid=1094
Za te pieniądze NIE MA NIC LEPSZEGO !!!!!!!!!!!!!!!!! Aż sam się zszokowałem , że teraz są po 249 zł... I je zakupię , by nawet miały leżeć w pudełku, albo czekać... może zamontuję u żony w autku... POLECAM SZCZERZE !!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
 |
kkrrss [Usunięty]
|
Wysłany: 08-03-2008, 18:13
|
|
|
Dzieki wielkie, zakupie pewnie ktorys z proponowanych zestawow
Mam jeszcze pytanko odnosnie montazu tweeterow, nie ma mozliwosci zamontowania ich jakos bez ciecia plastikow itd? Bo ja troche bym sie obawial robienia tego wlasnorecznie Ile wogole moze kosztowac taki motaz w serwisie car audio? Chociaz wolalbym to sam zrobic.
A radio mam firmowe, nie wiem jaki model dokladnie.. kaseciak a w bagazniku zmieniarka, ktora nie wiedziec czemu nie smiga zasilanie w niej jest bo wysuwa boxa na plyty, jak go wsune to sie costam w niej robi ale jak wcisne (wedlug instrukcji) przycisk CD na radiu to nic sie nie dzieje, nie wiem o co z tym chodzi |
|
|
|
 |
Gattsu [Usunięty]
|
Wysłany: 08-03-2008, 22:47
|
|
|
Tweetery możesz spokojnie umieścić na podszybiu na taśmie dwustronnie klejącej i oczywiście oprócz słupków jest to najrozsądniejsze miejsce...
Co do zmieniary to sprawdź dokładnie kabel połaczeniowy..., albo coś w radiu je....o... |
|
|
|
 |
Czaki [Usunięty]
|
Wysłany: 08-03-2008, 23:32
|
|
|
a cari po lifcie nie ma juz tych głośników w desce rozdzielczej na wysokości kolana? Tam mozna by było tweekery wrzucić. |
|
|
|
 |
Gattsu [Usunięty]
|
Wysłany: 09-03-2008, 09:56
|
|
|
Czaki napisał/a: | a cari po lifcie nie ma juz tych głośników w desce rozdzielczej na wysokości kolana? Tam mozna by było tweekery wrzucić. |
Tam nie można ŻADNYCH głosników umieszczać bo to poroniony pomysł, by tam jakiekolwiek umieszczać... Jest to najgorsze miejsce jakie widziałem w aucie, by tam głośniki były...
Tweetery muszą być umieszczone mniej więcej na wysokości uszu i skierowane na lusterko wsteczne (najodpowiedniejsze miejsce) ewntualnie umieszcza się je w osłonach lusterek lub właśnie na podszybiu... |
|
|
|
 |
miodekdsk [Usunięty]
|
Wysłany: 10-03-2008, 17:53
|
|
|
Te sie nie nadadzą pod same radio. Mam Helixy D.B. pod Alpine CDA-9883R i wiem że mocniejszych jak 50W pod samo radio nie ma sensu zakładać bo nie bedą wystrczająco zasilone. |
|
|
|
 |
Gattsu [Usunięty]
|
Wysłany: 11-03-2008, 08:38
|
|
|
miodekdsk napisał/a: |
Te sie nie nadadzą pod same radio. Mam Helixy D.B. pod Alpine CDA-9883R i wiem że mocniejszych jak 50W pod samo radio nie ma sensu zakładać bo nie bedą wystrczająco zasilone. |
Nadadzą, nadadzą... Są brzmieniowo lepsze niź Helixy i bardziej "układne", tzn. poddające sie lepszemu konfigurowaniu z innym sprzętem...
Natomiast teoretycznie to głośniki 25 W RMS sa pod radio w zupełności wystarczjące, bo tam ile jest? 15-18 W na kanał z samego radia...
A Te PB są ciepłe i jak jeszcze by kiedys dać im więcej powera to i basiku pokażą... |
|
|
|
 |
Rado [Usunięty]
|
Wysłany: 12-03-2008, 09:35
|
|
|
Gattsu PB S-6C sa 3 omowe - pod same radio nie nadaja sie... |
|
|
|
 |
Gattsu [Usunięty]
|
Wysłany: 13-03-2008, 08:40
|
|
|
Rado napisał/a: | Gattsu PB S-6C sa 3 omowe - pod same radio nie nadaja sie... |
No co Ty ??? Nie żartuj ... Masz błędne informacje !!!!!!!!!!!!!!!!!!! One są 4 Ohmowe i się NADAJĄ pod samo radio też.... |
|
|
|
 |
Rado [Usunięty]
|
Wysłany: 13-03-2008, 09:30
|
|
|
ups wlasnie sprawdzilem, pomylilo mi sie z innymi glosnikami, to PB L-6C sa 3 omowe, natomiast PB S-6C sa 4 omowe i wszystko jest ok, sorka za wrowadzenie w blad |
|
|
|
 |
|
|