|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
| Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
|
[Cari 1.9TD] siłownik bagażnika |
| Autor |
Wiadomość |
aga.m
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma
|
Wysłany: 10-02-2011, 15:30 [Cari 1.9TD] siłownik bagażnika
|
|
|
Witam!
Mam pytanie o siłowniki tylnej klapy bagażnika ze spoilerem w carismie 1,9TD.
Rok temu kupiłam siłowniki o sile 490N ale niestety wystarczy trochę śniegu na klapie i siłowniki nie trzymają klapy. Oddałam je na gwarancję jednak producent wydał opinię że siłowniki są sprawne! Czy ktoś zna jakiej wielkości i o jakiej sile mają być zastosowane siłowniki do klapy ze spoilerem! Jakiego producenta? Może trzeba ze spoilerem silniejsze niż do klapy bez spoilera? Czy mieliście też takie problemy?
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
Saqu
Mitsumaniak

Auto: Nissan s13, BMW e39
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 71 razy Dołączył: 28 Mar 2009 Posty: 2233 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 10-02-2011, 15:58
|
|
|
| Ze spojlerem niby powinnaś użyć 520N, jednak klapa sama w sobie jest ciężka, do tego jak jest zimno zmniejsza się wydajność siłowników, do tego dołóż śnieg i wszystko jest możliwe, że nie będą trzymać. Masz się co martwić jak czystą klapę nie będą trzymały. |
|
|
|
 |
remi
Forumowicz
Auto: Lancer VIII 1,8 Pb
Pomógł: 34 razy Dołączył: 28 Wrz 2010 Posty: 810 Skąd: wałbrzych
|
Wysłany: 23-02-2011, 11:22
|
|
|
| ten temat jest dosyć obszernie opisany w innym poście, wiem bo sam tam coś pisałem. |
|
|
|
 |
Enforcer
Mitsumaniak
Auto: Carisma 1.9 DID
Pomógł: 4 razy Dołączył: 15 Lut 2010 Posty: 150 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 24-02-2011, 07:13
|
|
|
| aga.m, pisałem juz o tym i polecam siłowniki firmy "Krosno", sam mam 490 N i spoiler i nawet w silny mróz jest ok. |
|
|
|
 |
|
|
|