Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Kupić nie kupić?
Autor Wiadomość
babciek 
Nowy Forumowicz

Auto: Opel Ascona
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-04-2009, 10:45   Kupić nie kupić?

Witam
Zastanawiam się nad kupnem Space Wagona. Czy możecie mi przybliżyć wszystkie wady i zalety tego auta? Zastanawiałem się nad wersją z lat do 2000 czyli chyba druga generacja (bądź środkowa :) ). Jeździłem kiedyś tym autem, ale było lekko uderzone i skakało po drodze, i za nisko filtr powietrza umieszczony i w trakcie ulewy, na naszych pięknych drogach z odpływami :shock: , silnik brał wodę, także stawał unieruchomiony na jakiś czas. Silnik był 1.8 i z tego co pamiętam całkiem ładnie śmigał i nawet wystarczał na to auto. Kiedyś policjant jak mnie zatrzymał to się dziwił, że taki silniczek w takim aucie i można nim tak jechać szybko :o , ale bez mandaciku się nie obyło :)
Także jeszcze raz moja prośba o jakiś opis tego auta przez Was. Jak z częściami (jak ich dostępność i ceny?), czy nie ma za dużego problemu? Wiem że auto mało awaryjne, ale jeżeli już się psuje to jak to wygląda?
I w razie co czy patrzeć na diesle czy benzyna? A jak z gazem (silnik bardzo cierpi)?
pozdrawiam

skull 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Grandis 2,4 MiVEC
Wysłany: 14-04-2009, 14:13   

do 2000r to była też ostatnia wersja Space Wagona :) Czy też w niektórych krajach już jako Grandis występował:)

babciek 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 16-04-2009, 12:30   

No tak zgadza się, ale wypatrzyłem w ogłoszeniach sprzedaży, że zdarzają się w tym roczniku (i roczniku 99) przedostatnie generacje. A może to nadużycie? W takim razie do kiedy była produkowana przedostatnia generacja?
No i nadal czekam na jakieś wrażenia :)
Aha, a może jeszcze takie pytanie, gdzie szukać w miarę porządnych, nie zajeżdżonych. Lepiej sprowadzać czy szukać rodzynka w Polsce?
Z góry dzięki

skull 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Grandis 2,4 MiVEC
Wysłany: 17-04-2009, 16:19   

to niestety ja nie podpowiem nic w sprawie MSW przedostatniego:)w 98r weszła już ostatnia wersja MSW.Wiem tyle,że starsze auta lepsze są od nie zawsze udanych nowych wersji :| Znajomy ma 95r MSW w dieslu i bardzo chwali.Okazje na dobre auto w Polsce rzadko się trafiają :doubt: Ja wszystkie swoje auta sam sprowadzałem,u nas już takie potrafią cuda robić z autami,nawet książki serwisowe podrabiają :biggrin: Chyba że pewne auto od jakiegoś znajomego :wink:

babciek 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 17-04-2009, 17:09   

Oki, i tak dzięki za chęć pomocy. Muszę poszukać i cierpliwie czekać na okazję :)

Odpowiedz do tematu