|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Kupić nie kupić? |
Autor |
Wiadomość |
babciek
Nowy Forumowicz
Auto: Opel Ascona
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-04-2009, 10:45 Kupić nie kupić?
|
|
|
Witam
Zastanawiam się nad kupnem Space Wagona. Czy możecie mi przybliżyć wszystkie wady i zalety tego auta? Zastanawiałem się nad wersją z lat do 2000 czyli chyba druga generacja (bądź środkowa ). Jeździłem kiedyś tym autem, ale było lekko uderzone i skakało po drodze, i za nisko filtr powietrza umieszczony i w trakcie ulewy, na naszych pięknych drogach z odpływami , silnik brał wodę, także stawał unieruchomiony na jakiś czas. Silnik był 1.8 i z tego co pamiętam całkiem ładnie śmigał i nawet wystarczał na to auto. Kiedyś policjant jak mnie zatrzymał to się dziwił, że taki silniczek w takim aucie i można nim tak jechać szybko , ale bez mandaciku się nie obyło
Także jeszcze raz moja prośba o jakiś opis tego auta przez Was. Jak z częściami (jak ich dostępność i ceny?), czy nie ma za dużego problemu? Wiem że auto mało awaryjne, ale jeżeli już się psuje to jak to wygląda?
I w razie co czy patrzeć na diesle czy benzyna? A jak z gazem (silnik bardzo cierpi)?
pozdrawiam |
|
|
|
 |
skull
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Grandis 2,4 MiVEC
Pomógł: 8 razy Dołączył: 03 Mar 2008 Posty: 614 Skąd: Kentaki
|
Wysłany: 14-04-2009, 14:13
|
|
|
do 2000r to była też ostatnia wersja Space Wagona Czy też w niektórych krajach już jako Grandis występował:) |
|
 |
babciek
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 16-04-2009, 12:30
|
|
|
No tak zgadza się, ale wypatrzyłem w ogłoszeniach sprzedaży, że zdarzają się w tym roczniku (i roczniku 99) przedostatnie generacje. A może to nadużycie? W takim razie do kiedy była produkowana przedostatnia generacja?
No i nadal czekam na jakieś wrażenia
Aha, a może jeszcze takie pytanie, gdzie szukać w miarę porządnych, nie zajeżdżonych. Lepiej sprowadzać czy szukać rodzynka w Polsce?
Z góry dzięki |
|
|
|
 |
skull
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Grandis 2,4 MiVEC
Pomógł: 8 razy Dołączył: 03 Mar 2008 Posty: 614 Skąd: Kentaki
|
Wysłany: 17-04-2009, 16:19
|
|
|
to niestety ja nie podpowiem nic w sprawie MSW przedostatniego:)w 98r weszła już ostatnia wersja MSW.Wiem tyle,że starsze auta lepsze są od nie zawsze udanych nowych wersji Znajomy ma 95r MSW w dieslu i bardzo chwali.Okazje na dobre auto w Polsce rzadko się trafiają Ja wszystkie swoje auta sam sprowadzałem,u nas już takie potrafią cuda robić z autami,nawet książki serwisowe podrabiają Chyba że pewne auto od jakiegoś znajomego |
|
 |
babciek
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 17-04-2009, 17:09
|
|
|
Oki, i tak dzięki za chęć pomocy. Muszę poszukać i cierpliwie czekać na okazję |
|
|
|
 |
|
|