|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wariator zapłonu - czy ktoś ma w swoim Mitsubishi?? |
Autor |
Wiadomość |
AdamColt [Usunięty]
|
Wysłany: 12-10-2008, 23:17 Wariator zapłonu - czy ktoś ma w swoim Mitsubishi??
|
|
|
Mam od niedawna Lancera 2003r 1,6 z sekwencyjnym gazem i szukam możliwości przyspieszenia zapłonu np przy pomocy emulatora zapłonu. Czy ktoś ma taki zamontowany w Mitsubishi również w starszych modelach? Wcześniej jeździłem Coltem 1,3 z 98r również na LPG i z doświadczenia wiem że przy zwiększeniu kąta wyprzedzenia zapłonu autko lepiej się wkręca na obroty i ma większą moc. W moim Colcie był zwykły aparat zapłonowy więc nie było problemu, wystarczyło poluzować 2 śruby i metodą prób i błędów ustawić zapłon wg indywidualnych potrzeb, bo im większe wyprzedzenie tym autko zyskiwało na wyższych obrotach a traciło na niższych. Dodam że na fabrycznym ustawieniu zapłonu dla benzyny (byłem ustawić w serwisie) autko było mułowate. W moim nowym Lancerze nie ma aparatu zapłonowego więc potrzebny emulator lub zastanawiam się nad innym sposobem przestawienia np czujnika GMP o kilka stopni. Wiele osób na forum pisze o problemach z LPG że autko na wyższych biegach nie wkręca się na wysokie obroty tak jak na benzynie, problemem jest właśnie za późny zapłon. Jeżeli Wasze Miśki mają aparat zapłonowy to przestawcie go sobie odrobinkę w przeciwnym kierunku do obrotów silnika, a jeśli ktoś ma emulator to proszę o opinie na jego temat i nazwę urządzenia. Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
|
|