[E33A] Zderzak |
Autor |
Wiadomość |
Karpiu [Usunięty]
|
Wysłany: 13-04-2008, 15:19 [E33A] Zderzak
|
|
|
Witam, dzisiaj taki problem. Otoz zrobily mi sie straszne szpary (na rogach) pomiedzy dolna czescia zderzaka (taka metalowa) a tym (u mnie czarnym) plastikiem (gdzie zamontowane sa spryskiwacze swiatel). Chcialbym to poprawic, stad moje pytanko jak sciągnąć zderzak (generalnie interesuje mnie ta dolna czesc ewentaulnie razem z tym czarnym plastikiem (poprostu wolabym unikac wymontowywania grilla i swiatel).
Pozdrawiam
Karpiu |
|
|
|
 |
Mikesz [Usunięty]
|
Wysłany: 15-04-2008, 10:21
|
|
|
Miałem ten sam problem, chyba ze 3 albo 4 razy poprawiałem, a szpary i tak były.
W końcy kupno 2 plastikowego rozwiazało problem. Możesz ściągnąć tylko dolną część zderzaka w tym celu musisz toche rozkręcić nadkola z przodu aby można było odkręcić górną część zderzaka od błotnika. Dopiero teraz po uniesieniu tego plastiku odktęcisz boki pasa dolnego. Przód pasa jest przykręcony pod atrapą więc ją musisz ściągnąć. Dawno tego nie robiłem, ale chyba powinno być dobrze. |
|
|
|
 |
Karpiu [Usunięty]
|
Wysłany: 15-04-2008, 19:25
|
|
|
No to mnie zmartwiles wolalbym uniknac kupna nowego zderzaka (nie dlatego ze mi zal kasy) ale ten oryginalny jest fajny i calkiem calkiem dobry. Ehhh moze ktoregos dnia jeszcze raz sproboje to sciagnac (ostatnio mi sie nie udalo ). A tak z ciekawosci gdzie kupiles drugi zderzak ? |
|
|
|
 |
Mikesz [Usunięty]
|
|
|
|
 |
PAVEU
Mitsumaniak MitsuManiak:)

Auto: '89 E33A 4G63 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 18 Kwi 2008 Posty: 173 Skąd: Loobleen, 10-ta
|
Wysłany: 30-04-2008, 23:17
|
|
|
Mikesz czy Ty ten nowy plastikowy ktory kupiles to cos takiego ?
http://www.czesci24.pl/sz...zderzak_przedni
??
pozdr!!
EDIT:
Karpiu i jak scaignales ten przod ? udalo sie ? jak tak to napisz co i jak po kolei |
_________________ PROUD E33A OWNER  |
|
|
|
 |
Karpiu [Usunięty]
|
Wysłany: 01-05-2008, 18:33
|
|
|
No niestety mnie sie nie udalo. Probowalem ale tylko sruby polamalem. Do tego, po obejrzeniu jak to wyglada doszedlem do wniosku, ze to raczej ciezka sprawa sciagnac taki zderzak, a do tego te szpary wygladaja tak ze bez przerobek (lub nowego zderzaka) sie nie obejdzie. Tak czy siak sciagniecie tej dolnej czesci jest w miare proste jesli sie ma zapas nowych srob i jakis plyn penetrujacy. Gorzej z ta srodkowa czescia i elementem znajdujacym sie pod swiatlami. Tutaj sprawa sie komplikuje. Osobiscie pewnie za jakis czas sproboje jeszcze raz sciagnac i naprawic te zderzak, ale na dzien dzisiejszy mysle ze to raczej skomplikowana sprawa. Te szpary to tak jakby metal sie w tym miejscu poodginal (nie wiem czemu moze przez dziury w drogach bo nikt nigdzie nie uderzyl). Dlatego pewnie trzeba by bylo to naprostowac i/lub podokrecac na nowe sroby. |
|
|
|
 |
PAVEU

|
Wysłany: 01-05-2008, 20:24
|
|
|
Witaj! no ja wlasnie dzis zdjalem ta metalowa czesc pod plastikowym zderzakiem oraz ta plastikowa dokladke. Sruby poszli mi chbya 2 ale je utne przewierce na nowo i zaloze sobie nowe wiec to nie problem. Zeby to zdjac trzeba odkrecic plastikowe elementy w nadkolach o raz po jednej srubie z obu stron tej plastikowej czesci zderzaka. U mnie jest to troszke pogiete bo napotkalem kotka na drodze, wiec czeka mnie lekkie prostowanko i zakladam spowrotem. Dam znac czy zniwelowalo to szpary te ktore powstawly takze u Ciebie .
pozdrawiaM! |
|
|
|
 |
Mikesz [Usunięty]
|
Wysłany: 01-05-2008, 21:30
|
|
|
Ja kupilem na allegro orginał z otworami pod halogeny+belka coś kolo 200 zł.
Ten z linka to chyba zamiennik i ciekawe czy ma belke. Jeśli planujesz zmiane to raczej ja bym szukał na allegro. Ostatnio kupiłem na tył 140 zł z przesyłką+40 zł malowanie moja robocizna i satysfakcja http://www.fotosik.pl/pok...64936ff760.html |
|
|
|
 |
PAVEU

|
Wysłany: 01-05-2008, 23:34
|
|
|
No wlasnie bede musial poszukac. Taki na tyl tez by mi sie zdal bo fajniejszy jest z ta wypustka na dole niz w mojej wersji ... nic bede szukal bo ten plastik sklepowy faktycznie odpada ... dzieki
EDIT: ten Twoj to nowka z allegro byla czy jak, bo nie widze zeby miala jakies "uszczerbki" ?:)
pozdrawiam! |
|
|
|
 |
pio4g63 [Usunięty]
|
Wysłany: 02-05-2008, 09:30
|
|
|
bardzo ładny ten tył Mikesza , już zaczynam myśleć o zmianie swojego
pozdrawiam |
|
|
|
 |
PAVEU

|
Wysłany: 02-05-2008, 10:11
|
|
|
pio4g63 napisał/a: | bardzo ładny ten tył Mikesza , już zaczynam myśleć o zmianie swojego
pozdrawiam |
Myslec a zmienic to chyba 2 rozne sprawy, bo dostepnosc ich jest chyba mala, przynajmniej na allegro.
EDIT: Mikesz wykorzystam Twoja fotke dla zobrazowania checi zakupienia takiego zderzaka w dziale /Kupie. Mam nadzieje ze sie nie pogniewasz:) Jesli tak to pisz- usunę
EDIT2:
to caly wydech czy ino koncowka ?:> mruczy sobie troszku czy dla wygladu tylko ?
pozdrawiaM!! |
|
|
|
 |
Mikesz [Usunięty]
|
Wysłany: 02-05-2008, 14:47
|
|
|
Zderzak używany lekkie pęknięcie w rogu przy nadkolu sklejone poza tym stan super fotke możesz śmiało wykożystać ogólno dostępna koncówka wydechu orginał to znaczy nakładka takie chyba były w GTI tak już kupiony.
Pozd. |
|
|
|
 |
PAVEU

|
Wysłany: 05-05-2008, 16:26
|
|
|
Mikesz napisał/a: | +40 zł malowanie moja robocizna i satysfakcja | a to czym to malowales ? |
|
|
|
 |
Mikesz [Usunięty]
|
Wysłany: 07-05-2008, 13:13
|
|
|
Zderzak był w dobrym stanie więc wystarczyło tylko go z matowić papier wodny 400 i 600
potem odpylenie i odtluszczenie 2 puszki sprayu wystarczyła by 1 ale dla lepszego efektu 2
i po dwóch dniach pasta polerska nie pamiętam nazwy do polerowania mechanicznego i ręcznego a efekt widoczny. Polerka ręczna. |
|
|
|
 |
PAVEU

|
Wysłany: 21-08-2008, 11:09
|
|
|
odgrzeje temat w sprawie tego tylnego zderzaka.. a mianowicie. moj tyl wyglada w ten sposob:
w tej czesci czarnej plastikowej jest takie metalowe wzmocnienie:
moj misiek po zdjeciu plastiku i tego dolnego metalu wyglada tak:
a zderzak chce zalozyc taki:
teraz pytania w kwestii formalnej czy u CIebie tak samo to wszystko wygladalo gdy zmieniales zderzak na plastikowy ? tez miales ten podwojny (plastik+blacha na dole)? wszystko pasuje idealnie bo przeciez ten plastikowy jest caly i zachodzi na boki az do nadkola i pokrywa ta blache po bokach ? i czy wzmocnienie ze starego pasuje do tego plastikowego czy musze razem z plastikowym kupowac wzmocnienie oryginalne ?
troche duzo tego ale mam nadzieje ze nie zakrecilem za bardzo z gory dzieki i pozdrawiam! |
|
|
|
 |
|