|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Pomoc w zorganizowaniu sie w Gdansku |
Autor |
Wiadomość |
arekp
Mitsumaniak

Auto: inny
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 05-08-2008, 15:55 Pomoc w zorganizowaniu sie w Gdansku
|
|
|
Witajcie,
potrzebna pewna nietypowa pomoc dla bliskiej znajomej mojego kolegi. Dziewczyna rozpocznie studia w Gdansku i trzeba by bylo pomoc sie dziewczynie tam zaklimatyzowac, pokazac kilka miejsc ktore warto odwiedzac/nalezy omijac, byc moze pomoc w znalezieniu noclegu, pokazac jak i czym sie poruszac po miescie zeby jak najmniej czasu i pieniedzy tracila.
Nauke zaocznie podejmuje w http://www.ratownikmedyczny.pl , byc moze znacie kogos kto tam sie uczy?
Chetnych do takiej nietypowej pomocy prosze o kontakt PW do uzytkowniczki Jot .
Z gory dziekuje
[ Dodano: 05-08-2008, 15:57 ]
ps. dziewczyna pojawi sie tam w polowie wrzesnia. Jesli nie macie czasu na osobista pomoc to prosze o umieszczenie na forum jakichs podpowiedzi dla niej.
Link do posta zostal przekazany, wiec pojawiajace sie tu informacje beda tez pomocne.
EDIT: zaktualizowane o nazwe uzytkownika |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
Ostatnio zmieniony przez arekp 05-08-2008, 19:37, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 05-08-2008, 16:20
|
|
|
Arek - znajomy kończył CHYBA tą szkołe więc sie zapytam jak wrócę do domu
MIeszkanie- zależy czy chce sama mieszkać czy z kimś - musi liczyć za pokój jakieś 400-500zł za miesiąc. mieszkanie 1200-1500 (kawalerka)
Dojazdy - tu ciężko Ci coś napisac bo zależy gdzie będzie mieszkała. Ale tutaj pod pkt 1 masz cennik komunikacji miejskiej http://www.ztm.gda.pl/taryfa.html Myślę że komunikacja miejska jest dość dobrym środkiem transportu (domyślam się że auto odpada) Może wynajmnie tak blisko że nie będzie musiała dojeżdzać tylko będzie mogła dochodzić Szkoła jest niedaleko mojego miejsca pracy więc opd razu mówię że tanio w tej okolicy ciężko będzie znaleść (widzę że na stronie otwierają tez szkolę w Lęborku -tam napewno będzie taniej jesli chodzi o życie - nie wiem jak poziom i praca)
MIeszkanka niech szuka najlpiej tutaj http://www.trojmiasto.pl/...m-do-wynajecia/ Można gazety -anonse ale tych co znam znajdowali z tej stronki
Pozdrawiam i jak coś to pisz więcej |
|
|
|
 |
Jot
Nowy Forumowicz
Auto: MB
|
Wysłany: 05-08-2008, 17:20
|
|
|
Witam, będę przyjeżdżać tylko 2 razy w miesiącu na weekendy, bo dodatkowo jeszcze dziennie w Szczecinie udaję, że się uczę. Poza tym jest nas dwie...
Z góry dzięki za wszelkie informacje;)
J. |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

|
Wysłany: 05-08-2008, 19:35
|
|
|
Witaj Jot, domyslam sie, ze to Ty jestes ta znajoma Pandiego
W takim razie goraca prosba do Misiolubnych, juz nie do mnie na PW tylko do Jot niech pozna to co sa Mitsumaniaki i dlaczego z nami jest fajnie zyc |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
|
|
|
 |
LEWY
Mitsumaniak

Auto: LANCER EVO II
|
Wysłany: 05-08-2008, 21:01
|
|
|
w weekend to roche cieżko spotkać super, milych itp. ludzi,
bo spoty sa 15 a to wypada przeważnie w tygodniu
ale jak trafi na sobote to bedzie okazja poznać spoko ludzi
nie jestem z trójmiasta ale zapraszam |
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 05-08-2008, 22:39
|
|
|
Jot- zmienia zasadniczo postać rzeczy bo szukasz spania na jedną noc i nie interesuje Cie komunikacja na długi okkres a z postu Arka wynikało że będziesz tu mieszkać
W takim razie będzie Wam łatwiej bo spokojnie znajdziecie spanie za 50zł od osoby (100zł doba) skoro tylko na weekend będziecie przyjeżdżać. |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

|
Wysłany: 06-08-2008, 10:24
|
|
|
dm17 napisał/a: | z postu Arka wynikało że będziesz tu mieszkać |
Przyznam szczerze, ze bylem przekonany ze tak jest. Dopiero teraz jak przeczytalem jeszcze raz wiadomosci od kolegi, to zauwazylem pewne detale ... ach to przemeczenie :/ |
|
|
|
 |
andy1 [Usunięty]
|
Wysłany: 06-08-2008, 13:33
|
|
|
W takim przypadku - najlepiej Jot szukaj prywatnych stancji - wielu przyjezdnych studentów tutaj tak robi.
Strona, którą polecił dm17 - www.trojmiasto.pl to największa skarbnica wiedzy o noclegach, rozkładach jazdy, imprezach, klubach, pubach itd.
Gdzie nienależy się zapuszczać - moim zdaniem do nowego portu i głęboko na dolne miasto oraz w regiony akademii medycznej bez "obstawy" - tam jest niebezpiecznie (samorząd AMG zafundował nawet dziewczynom dzwonki, aby w razie potrzeby alarmowały ludzi)
ul. Chmielna mieści się w zasadzie za starówką, w stronę Warszawy - dojazd - najlepiej tramwajem nr 13, lub innym jadącym podwalem przedmiejskim.
Szukaj mieszkania blisko tramwaju - lub gdzieś w okolicach starówki, wtedy można śmiało dojść pieszo. W ostateczności można wysiąść z komunikacji miejskiej w centrum, przy budynku LOTu i dojść sobie spokojnie do chmielnej, albo przesiąść się w tramwaj.
W klubów i pubów - są wakacje, więc studenckie kluby są raczej zamknięte, a nawet jeśli otwarte to chyba nie są zbyt uczęszczane. Najwięcej lokali jest w centrum gdańska no i oczywiście w Sopocie (chociaż ostatnio strasznie denerwujące jest wymaganie posiadania karty klubowej do wielu z nich) Piwko ok 7 zlotych. Od października w okolicach Politechniki i Uniwersytetu zaczyna działać więcej klubów i te generalnie polecam Wstęp tylko z legitymacją studencką eliminuje dresiarzy i dzieciarnię. Piwko 5 zlotych, a czasem nawet 3,50 (do określonej godziny). Są imprezy, koncerty (tutaj polecam klub ŻAK), bilardzik, piłkarzyki - w zasadzie co kto lubi i w rozsądnych cenach.
Zapraszamy na spot Trójmiejski, 15 września - napewno pomożemy
[ Dodano: 07-08-2008, 15:28 ]
To może być pomocne:
http://nauka.trojmiasto.p...aka-n29126.html |
|
|
|
 |
Jot
Nowy Forumowicz
Auto: MB
|
Wysłany: 10-08-2008, 21:52
|
|
|
Wielkie dzięki za wszelkie info;) Będę musiała sobie wydrukować i nosić w portfelu co poniektóre. Pozdrawiam ze Szczecina;) |
|
|
|
 |
|
|