Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CA4A 1.6] Wtryski!
Autor Wiadomość
pw34
[Usunięty]

Wysłany: 18-08-2008, 23:25   [CA4A 1.6] Wtryski!

Ogolnie jest problem tego typu iz posiadam gaz w swoim samochodzie i jeden z wtryskow benzynowych przepuszcza paliwo i jest lipa. Nie ma mi kto sprawdzic ktory to jest wtrysk bo poprostu u mnie w miescie nie ma aparatury do tego. Chce wymienic wszystkie wtryski. Moze macie jakies namiary? Jakis pomysl co z tym zrobic. Colt 1.6 z 94 roku?
Ostatnio zmieniony przez karolgt 25-08-2008, 17:08, w całości zmieniany 1 raz  

kocur 
Mitsumaniak

Auto: Colt CA0 1.3, Eclipse 2G GS
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 20-08-2008, 09:23   

ja u siebie sprawdzałem na podstawie manuala, przywiązałem wszystkie do listwy, żeby podczas testu mi nie wyskoczyły, przygotowałem sobie kabelek z zasilaniem 12V, następnie odkręciłem listwę wyciągając ją razem z wtryskiwaczami. oczywiście w dobrze wentylowanym pomieszczeniu (czyli na zewnatrz). podpinamy kabelek od + aku do złącza pompy paliwa i patrzymy co się dzieje, z wtrysku może spaść max 1 kropla na minutę, tak chyba było w serwisówce. Dodatkowo możesz tez na małą chwilę podłączyć dodatkowe (lub to samo zasilanie) do wtryskiwacza, żeby go otworzyć i sprawdzić stan "mgły" kolejno na wszystkich czterech, nie testuj przy pomocy kręcenia rozrusznikiem, bo wtryski i tak maja krótki czas otwarcia i ciężko zobaczyć różnice, poza tym świece dają iskrę i jest to bardzo niebezpieczne, wszak to mgła z paliwa, wiec żaden garaż nie wchodzi w grę. Przy pomocy takiego testu zobaczysz czy: któryś wtrysk leje, czy któryś jest zapieczony i w miarę czy wszystkie równo "tryskają" nie sprawdzisz czy ta mgła jest właściwa, ani czy wtryski pracują tak samo w normalnych warunkach pracy, (czy podczas rozgrzewania nadal tak samo działają, czy już gorzej), ale są to przypadki znikome i większość parametrów można sprawdzić. zerknij też na oringi na wtryskach (ta część w listwie) mogą być uszkodzone.

Odpowiedz do tematu