|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Łożyska przód + problemy z hamulcami |
Autor |
Wiadomość |
ambitny
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1997
|
Wysłany: 25-08-2008, 12:26 Łożyska przód + problemy z hamulcami
|
|
|
Witam wszystkich użytkowników.
Mam kilka problemów:
1) w mojej Cari muszę wymienić łożyska z przodu i z tyłu. Wiem że z tyłu są razem z piastą (koszt 1 szt. 280-300 zł), maoje pytanie jest takie:
- czy z przodu też wymieniam razem z piastą, czy mozna wymienić same łożyska i jaki jest koszt??
2) tu sprawa jest bardziej poważna: od jakiegoś czasu hamulce z przodu nie odbijają, tzn po "szybkim hamowaniu" tłoczki się nie cofają, tarcze się strasznie grzeją. Po przejechaniu 50-100 a czasem wiecej metrów wszystko wraca do normy. Dodam że poprzedni właściciel odłączył ABS.
Jak postawiłem do mechanika, to mi tylko przeczyścili i przesmarowali cały przód. Zmian brak. Co może być przyczyną? Powiedziali że to może być pompa ale nie są pewni.
Bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam, |
|
|
|
 |
MAłY
Forumowicz MAŁY
Auto: carisma 1.9 TD
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 8 razy Dołączył: 29 Mar 2007 Posty: 240 Skąd: Bierutów
|
Wysłany: 26-08-2008, 19:44
|
|
|
z przodu łożyska są wymienne bez piasty, a koszt to ok 100zł/szt. w zaleznosci od producenta.plus robocizna oczywiscie.
Co do hamulców to sprawdziłbym cylinderki (jakis zestaw naprawczy albo cos). według mnie jesli byłaby to pompa to tył raczej tez by nie odbijał. |
|
|
|
 |
|
|