Emblemat na maskę - gdzie kupć? |
Autor |
Wiadomość |
josearkadio
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 07-08-2008, 20:56 Emblemat na maskę - gdzie kupć?
|
|
|
Może ktoś z forumowiczów wie gdzie można zakupić emblemat na maskę do Carismy rocznik 97. Wymiar to około 50mm. |
|
|
|
 |
loki7777
Mitsumaniak
Auto: Carisma 1.3 04
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 8 razy Dołączył: 23 Lut 2008 Posty: 377 Skąd: Chodzież
|
|
|
|
 |
josearkadio
Nowy Forumowicz

|
|
|
|
 |
siwek
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6 GL + LPi, Mazda 6 2.0
Pomógł: 27 razy Dołączył: 18 Lis 2007 Posty: 3382 Skąd: Kozłów Biskupi
|
Wysłany: 08-08-2008, 08:18
|
|
|
popytaj się sprzedawców na allegro tych co wystawiają Cari na części, na pewno ktoś bedzie miał i na pewno bedzie pasować
bo u nas w dziale "sprzedam" nie ma |
_________________ "Nie mam nic przeciwko przychodzeniu do pracy, ale te osiem godzin czekania na wyjście to już totalny absurd."
 |
|
|
|
 |
josearkadio
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 08-08-2008, 08:32
|
|
|
A jeszcze mam jedno pytanko jaką mocą dysponuje silnik o numerach - 4G92HT0736. Dzisiaj zakupuję Carismę więc pewnie będę częstym użytkownikiem tego forum |
|
|
|
 |
siwek
Mitsumaniak

|
Wysłany: 08-08-2008, 08:43
|
|
|
josearkadio napisał/a: | jaką mocą dysponuje silnik o numerach - 4G92HT0736 | 99KM chodzi ci o silnik 1.6 a z którego roku? |
_________________ "Nie mam nic przeciwko przychodzeniu do pracy, ale te osiem godzin czekania na wyjście to już totalny absurd."
 |
|
|
|
 |
josearkadio
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 08-08-2008, 09:06
|
|
|
Jest to autko z 97produkcji pierwsza rejestracja 98- silnik 1.6. Samochód od pierwszego właściciela (mojego szefa), nie bity i z przebiegiem 15000km. Auto ma miesiąc temu zrobiony rozrząd wymienione wszystkie paski i płyny. Dostaje do kompletu relingi z boxem oraz zestaw opon zimowych. Rok temu założone nowe opony. Mam zapłacić za to cudo 11500 - cena chyba ok? |
|
|
|
 |
Tomashi
Forumowicz

Auto: Cari DI-D 102 KM '01 r.
Pomógł: 8 razy Dołączył: 12 Sty 2008 Posty: 391 Skąd: R.Śl.
|
Wysłany: 08-08-2008, 11:52
|
|
|
Heh... można wypalić na laserze (poszukaj zakład który takim dysponuje) z nierdzewki polerowanej. Ja tak mam, ale znaczek przykleiłem na oryginalny czerwony |
_________________ *** porzuciłem Niemca dla euro-Japończyka ***
...i wróciłem znów do Niemca |
|
|
|
 |
siwek
Mitsumaniak

|
Wysłany: 08-08-2008, 13:52
|
|
|
josearkadio, jeśli ma taki przebieg i był zadbany to warto tym bardziej ze kupujesz od pewnej osoby |
 |
|
|
|
 |
tyraeel
Nowy Forumowicz Domin

Auto: Carisma LX 1,8 GDI
|
Wysłany: 08-08-2008, 14:36
|
|
|
Też uważam, że jeśli znasz dobrze swego szefa (czy to w ogóle możliwe??? ) to warto zakupić. Co prawda model słaby, ale pewnie oszczędniejszy od 1,8 (?). Choć i tak wszystko zależy od ciężaru Twojej nogi Jedno jest pewne: jak będziesz o swoje "cudo" należycie dbał - odwdzięczy Ci się na trasie z nawiązką!
Cari rulezzzz!
Pozdro wielkie 4 all! |
_________________ http://psilocybe.metal.pl/
http://www.myspace.com/psilozone
 |
|
|
|
 |
Kylek
Mitsumaniak

Auto: Lancer Sportback 1.8 CVT
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Maj 2008 Posty: 172 Skąd: Łęczna
|
Wysłany: 08-08-2008, 19:59
|
|
|
Jeśli chodzi o emblemat, to najlepiej kupić w ASO. Ja szukałem emblematu na Allegro, giełdach i szrotach prawie miesiąc i jak już były dobre wymiary, to z kolei bolce za grube. Pojechałem do ASO, podałem numer nadwozia i po 5 minutach moja Cari miała już emblemat. Kosztował 55 zł... Na szukanie więcej wydałem (paliwo drogie jest ostatnio), więc następnym razem po emblemat od razu pójdę do ASO. |
|
|
|
 |
josearkadio
Nowy Forumowicz

|
|
|
|
 |
siwek
Mitsumaniak

|
Wysłany: 09-08-2008, 09:49
|
|
|
moim zdaniem taniej będzie jak znajdziesz na allegro taki sam model z tego samego roku Cari na części i pewnie ci odsprzedadzą znaczek za niższą kwote, ale wybór należy do ciebie |
 |
|
|
|
 |
tyraeel
Nowy Forumowicz Domin

Auto: Carisma LX 1,8 GDI
|
Wysłany: 11-08-2008, 07:29
|
|
|
Jasne - odnośnie emblematu;
Co jakis czas pojawiają się Carismy do rozbiórki na Allegro - i kolesie odsprzedaja za niewielkie pieniążki wybrane części. Myślę więc, że spokojnie za jakiś czas znajdziesz model z tego samego roku co Twój. No chyba, że Ci się spieszy i chesz mieć 100% gwarancji - wtedy jak wspomniał Kylek ratuje Cię tylko ASO .
A jak autko? Kupiłeś koniec końców |
_________________ http://psilocybe.metal.pl/
http://www.myspace.com/psilozone
 |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
Pomógł: 72 razy Dołączył: 06 Wrz 2006 Posty: 3214 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 11-08-2008, 09:12
|
|
|
siwek napisał/a: | moim zdaniem taniej będzie jak znajdziesz na allegro taki sam model z tego samego roku Cari na części i pewnie ci odsprzedadzą znaczek za niższą kwote, ale wybór należy do ciebie |
tyraeel napisał/a: | Co jakis czas pojawiają się Carismy do rozbiórki na Allegro - i kolesie odsprzedaja za niewielkie pieniążki wybrane części. |
Wszystko się zgadza, tylko jest jeden problem gostki z allegro nie chcą sprzedać samego znaczka tylko całą atrapę. Mam ten sam problem ze znaczkiem do Runnera. Z tym że może i do Carismy w ASO mają, ale do Runnera już nie. |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
|