[Cari 1.6] sterownik zamka centralnego? |
Autor |
Wiadomość |
Xecutioner [Usunięty]
|
Wysłany: 20-08-2008, 17:50 [Cari 1.6] sterownik zamka centralnego?
|
|
|
Witam, mam pytanie o nazwę i jeśli ktoś ma na sprzedaż to cenę czegoś takiego jak....
Wybrałem się dziś do elektryka na warsztat aby zamontowano mi sterownik do centralnego zamka abym mógł otwierać i zamykać auto pilotem. Okazało się jednak, że nie jest to możliwe ponieważ mam spalony ten sterownik główny montowany seryjnie w Carii a do którego podpina się to sterowanie na pilota. Zadzwoniłem więc do serwisu Mitsu ale totalnie mnie olano, można nawet powiedzieć że zbyto.
Czy ktoś miał z czymś takim do czynienia? A może ma na sprzedaż z auta przeznaczonego do rozbiórki? A może po prostu poda mi prawidłową nazwę tej rzeczy a ja będę dalej szukał na necie?
Dzięki za pomoc
Moje maleństwo to Carisma 96r. |
|
|
|
 |
adamk4 [Usunięty]
|
Wysłany: 20-08-2008, 19:16
|
|
|
A nie lepiej kupić sobie gotowy zestaw na Allegro? |
|
|
|
 |
tdi1982
Forumowicz

Auto: Carisma
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Wrz 2007 Posty: 172 Skąd: Radomsko
|
Wysłany: 20-08-2008, 19:51
|
|
|
Masz centralny zamek teraz na kluczyk czy każde drzwi zamykasz osobno?.Jeśli działa ci z kluczyka to gość cię okłamał.Na forum jest obszerny temat zakładania sterownika wraz ze zdjęciami http://forum.mitsumaniaki...p=224724#224724
to ci pomoże.Jeśli natomiast nie działa ci sterownik centralnego czyli nie da rady otworzyć wszystkich drzwi z kluczyka to musisz kupić sobie na allegro nowy sterownik lub znaleźć oryginalny od anglika i podpiąć to co kupiłeś. |
|
|
|
 |
kielurkk
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1,9TD GLX 98r.
Pomógł: 46 razy Dołączył: 17 Cze 2007 Posty: 1050 Skąd: Mielec
|
Wysłany: 20-08-2008, 22:07
|
|
|
jeśli sterownik się uszkodził to taniej będzie chyba kupić uniwersalny sterownik np na allegro gdzie siłowniki są sterowane masą i po drobnej przeróbce wiązki kupionego sterownika bedzie działac. Siłowniki Ci zostaną na sprzedaż lub w zapasie choć będą różnić się od ori. |
_________________ Carisma 1,9TD GLX hatchback silvermetalik
TWO BEER OR NOT TWO BEER THAT IS THE QUESTION
SHEAKESBEER
Samochód japoński tak jak Chuck Norris zapala z pół obrotu
Piszę poprawnie po polsku.
 |
|
|
|
 |
Xecutioner [Usunięty]
|
Wysłany: 20-08-2008, 22:18
|
|
|
Ok, więc sprawa obecnie wygląda tak, że: obecnie otwieram drzwi kluczykiem i od strony kierowcy nic się nie dzieje, bo okazało się, że spalony jest tam siłownik. Ale myślałem, że nie ma w ogóle tam siłownika więc wliczyłem w koszty. Jeśli otworzę drzwi od strony pasażera to otworzą się wszystkie (oprócz kierowcy) i po 2 sekundach znów zamkną. Więc albo zdążysz sobie je otworzyć albo nie. Chłopaki raczej by mnie nie okłamali ale aby wszystko dokładnie posprawdzać to chcą abym auto zostawił na cały dzień bo podobno dużo jest rozkręcania.
Co do kupna tego kompletu z allegro to muszę zerknąć faktycznie co proponują. |
|
|
|
 |
kielurkk
Mitsumaniak

|
Wysłany: 20-08-2008, 22:40
|
|
|
Xecutioner napisał/a: | Jeśli otworzę drzwi od strony pasażera to otworzą się wszystkie (oprócz kierowcy) i po 2 sekundach znów zamkną |
wygląda na to że masz zwarty siłownik ten od kierowcy. A jakbyś otworzył drzwi kierowcy i wtedy otwierał i zamykał od strony pasażera to też się zamykają? Albo zdemontuj tapicerką z drzwi kierowcy i odłącz siłownik i próbuj otwierać i zamykać. Jak będzie dobrze to wymień siłownik i po kłopocie |
SHEAKESBEER
 |
|
|
|
 |
Xecutioner [Usunięty]
|
Wysłany: 21-08-2008, 18:24
|
|
|
kielurkk napisał/a: |
wygląda na to że masz zwarty siłownik ten od kierowcy. A jakbyś otworzył drzwi kierowcy i wtedy otwierał i zamykał od strony pasażera to też się zamykają? Albo zdemontuj tapicerką z drzwi kierowcy i odłącz siłownik i próbuj otwierać i zamykać. Jak będzie dobrze to wymień siłownik i po kłopocie |
Niestety odłączenie siłownika nic nie dało (sprawdzono to wczoraj). Jeśli natomiast chodzi o otworzenie drzwi kierowcy a później pasażera to i tak się zamkną po 2 sekundach. Nic to nie zmieni |
|
|
|
 |
kielurkk
Mitsumaniak

|
Wysłany: 21-08-2008, 21:32
|
|
|
a rygiel drzwi jest dobry? Może pekła Ci srężynka i ustawiony jest w pozycji zamknij i zamyka cały czas samochód? To ten koło dźwigni ręcznego. Wymontuj go a najlepiej odłacz i próbuj otwierać. może styki mają zwarcie. ewentualnie gdzieś przewód czy styk zamykania jest zwarty do masy i zamyka samochód |
SHEAKESBEER
 |
|
|
|
 |
|