|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
carisma jeden halogen nie działa |
Autor |
Wiadomość |
vinvato00
Forumowicz

Auto: Mitsubishi ASX 1.8 DID 4WD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-10-2016, 18:45 carisma jeden halogen nie działa
|
|
|
witam, ostatnio zauważyłem że jeden halogen mi nie świeci w mojej Cari 1.8 2000r (po licie), no więc zakupiłem nową żarówkę H3, wymieniłem, i dalej nie świeci.. po jakimś czasie zauważyłem że stara żarówka wcale nie była spalona. bezpiecznik od halogenów cały, nic innego do głowy mi nie przychodzi.. jakieś pomysły o co może chodzić? możliwe że kabel jest gdzieś głębiej uszkodzony? z góry dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam |
|
|
|
 |
xCrashx
Forumowicz
Auto: Carisma 1.6 16V '96
Pomógł: 13 razy Dołączył: 08 Gru 2014 Posty: 90 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 10-10-2016, 21:53
|
|
|
Skoro nie świeci tylko jeden to wszelkie włączniki, bezpieczniki i przekaźniki odpadają. H3 są na taką wsuwkę podpinane? Pewnie zaśniedziało gniazdo tej wsuwki. |
|
|
|
 |
vinvato00
Forumowicz

Auto: Mitsubishi ASX 1.8 DID 4WD
|
Wysłany: 11-10-2016, 02:24
|
|
|
trochę wyżej znalazłem wtyczkę, kabel z niej szedł prosto do halogenu, no to rozpiąłem to, i do tej wtyczki co szła dalej w głąb wetknąłem bezpośrednio kabelki od nowej żarówki (+ -), ale dalej nie świeciła |
|
|
|
 |
|
|