|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zamknięty przez: Kmer 16-10-2009, 18:27 |
A może jeden z tych dwóch? |
Autor |
Wiadomość |
staniek
Nowy Forumowicz
Auto: Galant 2.0 GLS
Kraj/Country: Polska
|
|
|
|
 |
COLTER80 [Usunięty]
|
Wysłany: 07-09-2008, 19:44
|
|
|
Strasznie drogo wyjdzie zakup. |
|
|
|
 |
staniek
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 08-09-2008, 18:28
|
|
|
Niestety, ostatecznie pewnie około 27 000. To jednak troche daje do myślenia... skąd ma rodzimym rynku tyle 'cudnych' galantów w super stanie - silniki 2.5 (akcyza +10%), skóra, automat... czasami jeszcze gaz a to wszystko taniej! Oczywiście sprowadzone z Niemiec tydzień/dwa temu. Ja przeglądam dość długo i nic takiego jakoś mi się nie trafia. Pewnie pierdoła jestem, albo filtruję powypadkowe
Pozdr,
PS |
|
|
|
 |
macia
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.4 cvt 2010
Pomógł: 19 razy Dołączył: 03 Lip 2006 Posty: 3163 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 08-09-2008, 21:03
|
|
|
Niestety koledzy, cudów nie ma. Za dobre auto z małym przebiegiem, od pierwszego właściciela i serwisowane trzeba zapłacić. A o handlarzy się nie martwcie - oni zawsze mają "okazje" do sprzedania, dojścia do tanich ofert i rabaty 50% Tylko później wychodzą kwiaty z tych samochodów |
_________________ Mazda cx5 '15
Dokker 1.6 lpg '13
ex Outlander 2.4 cvt '10
ex outlander 2.0 Turbo '06
ex gti colt CA5A '94
ex gti galant E33A DOHC '91
ex galant EA2A '01
ex galant E55A '95
Dlaczego kobiety żyją dłużej? Bo nie mają żon.
Jeśli pożyczyłeś komuś 20zł i ten ktoś się więcej nie pokazał, to prawdopodobnie warto było. |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14371 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 09-09-2008, 09:27
|
|
|
Ja też się zastanawiałem skąd oni biorą takie tanie auta... Sam szukałem na mobile.de i nic ciekawego tam nie było, ceny porównywalne lub większe do tych w Polsce. Fakt, faktem, że jak ktoś sprzedaje auto które ma 300tys km to daje sporo niższą cenę, a na takie auta polują niektórzy handlarze. Potem je odmładzają i sprzedają jako igły ;D Mój brat ostatnio naprawiał takiego golfa IV igłę... miał mieć 150 tys, ale okazało się, że silnik przeszedł już jeden gruntowny remont. Mało tego, auto zostało "przerobione" z 90KM na 110KM, ale tylko optycznie. W dowodzie była moc w KW, a kupujący nie wiedział jak to się przelicza na KM i dał się zrobić... A zapłacił za auto naprawdę sporo, jak na ceny rynkowe.
Z drugiej strony żeby kupić coś okazyjnie to trzeba naprawdę umieć szukać. Handlarze jeżdzą po wioskach i biorą bezpośrednio od właścicieli. Mój brat jeździ troszkę po niemczech i czasem widzi pojedyncze auta w niskich cenach, ale kiedy szukamy konkretnego modelu to takie szukanie się nie opłaca. |
|
|
|
 |
staniek
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 09-09-2008, 09:50
|
|
|
Gorzej, że wóz sprowadzony w takiej cenie staje się potem niesprzedawalny Trzeba by obniżyć cenę do poziomu podpicowanych sztuk. |
|
|
|
 |
|
|