|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
1.8 GDI lusterka elektryczne nie działają |
Autor |
Wiadomość |
Macias1002
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-05-2018, 20:37 1.8 GDI lusterka elektryczne nie działają
|
|
|
Cześć,
Kilka dni temu nabyłem drogą kupna Carisme 1.8 GDI. Od początku nie działały lusterka elektryczne (podgrzewanie działa) sprawdziłem miernikiem napięcie na wtyczce (tuż przed lusterkiem) i wynosi 12 V. Założyłem że uszkodzone są silniki w obu lusterkach więc kupiłem nowe (całe lusterka)... Jak się okazało po wymianie praca lusterek bez zmian. Podłączyłem więc na krótko pod zasilacz komputerowy i mechanizmy pracują prawidłowo. Po zmianie pozycji przełącznika kierunku lusterka napięcia na kostce są prawidlowe. Ma ktoś pomysł jak rozwiązać ten problem ? Zaznaczę że bezpiecznik jest nowy (10A).
W związku z tym, że to mój pierwszy post to wypada się przedstawić. Mam na imię Maciej i mieszkam w Bydgoszczy. Mitsubishi Carisma kupiłem około tydzień temu |
|
|
|
 |
barthez2183
Mitsumaniak 01354/KMM

Auto: Carisma 1.9 DID, XF106.460
|
Wysłany: 20-05-2018, 11:53
|
|
|
Może przełącznik regulacji strzelony? |
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
 |
|
|
|
 |
Macias1002
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma
|
Wysłany: 21-05-2018, 09:11
|
|
|
Zamówiłem dzisiaj nowy przełącznik bo nie mam już innego pomysłu. Dam znać czy pomogło.
[ Dodano: 28-05-2018, 09:23 ]
barthez2183 trafna diagnoza. Wymiana przełącznika załatwiła sprawę. |
|
|
|
 |
|
|