pilna potrzeba |
Autor |
Wiadomość |
MoLi_TRN [Usunięty]
|
Wysłany: 19-08-2008, 09:17 pilna potrzeba
|
|
|
wczoraj rozbierajac hamulek okazało sie ze poprzedni własciciel zerwał gwint przy srubie łączącek zacisk z kowadełkiem. Foto
potrzebuje całą srube zeby przykrecic dobrze zacisk, nie występuje to jako zamiennik, jedynie te gumowe harmonijki. sruba przy lewym zacisku, górna (na klucz 12") moze miałby ktos taki element? jutro jeszcze bede szukac po szrotach |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 19-08-2008, 13:30
|
|
|
wykręć drugą szpilkę i jedź do większego sklepu metalowego |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
MoLi_TRN [Usunięty]
|
Wysłany: 19-08-2008, 15:53
|
|
|
moze zle to opisałem, ja mam zerwany gwint nie na srubie a w tym drugim elemencie, na ktorym jest ta gumowa harmonijka, to jest element kowadełka, az ciezko mi opisac o co mi chodzi |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 19-08-2008, 16:20
|
|
|
MoLi_TRN napisał/a: | potrzebuje całą srube zeby przykrecic dobrze zacisk, |
Cytat: | wykręć drugą szpilkę i jedź do większego sklepu metalowego |
MoLi_TRN napisał/a: | ja mam zerwany gwint nie na srubie a w tym drugim elemencie |
moze ochlon, szklanka wody i spokojnie
po pierwsze:
jakie kowadelko ??
masz zacisk i jarzmo tudziez siodlo ale kowadelko ??
po drugie:
skoro masz wszystko rozebrane i jesli dobrze zrozumialem to zerwany gwint masz w tym trzepieniu(na ktorym zaczepia sie gumke) do ktorego przykreca sie zacisk, ktory wchodzi w jarzmo ??
tam chyba raczej przegwintowanie na wieksze nie wchodzi w gre chyba ze odrazu zwiekszysz srednice otworu w zacisku na wieksza srube
mozliwosci naprawy:
w serwisie nie dostaniesz chyba ze z calym zaciskiem, albo poszukaj gdzies na szrocie
lub
trzpien przegwintowac na srube o rozmiar wieksza, otwor w zacisku jesli trzeba rozwiercic, skrecic i jezdzic |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
Kofi
moderator mitsumaniak Michał

Auto: Galant EA3W
Pomógł: 3 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 1242 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 19-08-2008, 16:47
|
|
|
ja bym kupil uzywany zacisk. |
_________________ "Mądrze jest skierować swój gniew na problem - nie na ludzi, skupić swoją energię na rozwiązaniach, nie wymówkach."
- William Arthur Ward
 |
|
|
|
 |
MoLi_TRN [Usunięty]
|
Wysłany: 19-08-2008, 23:58
|
|
|
a czy od colta <92r zaciska są takie same? czy mają tez wentylowane tarcze? moze en eleemt by pasował, a wlasnie zadne kowadełko tylko jarzmo, dzieki za poprawke
zacisk mam za 120pln od volvo v40 wiec powinno pasowac |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

|
Wysłany: 20-08-2008, 09:21
|
|
|
nie powinien, ale te prowadnice byc moze |
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
MoLi_TRN [Usunięty]
|
Wysłany: 20-08-2008, 11:33
|
|
|
dzieki za info, juz chcialem jechac kupowac, na allegro poszukam no i na forum moze ktos miałby cały zacisk albo samo jarzmo z prowadnicami |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

|
Wysłany: 20-08-2008, 12:27
|
|
|
dylson moze ma |
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
|
|
|
 |
MoLi_TRN [Usunięty]
|
Wysłany: 20-08-2008, 15:45
|
|
|
masz do niego jakis kontakt?? |
|
|
|
 |
tdi1982
Forumowicz

Auto: Carisma
Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Wrz 2007 Posty: 172 Skąd: Radomsko
|
Wysłany: 01-09-2008, 21:02
|
|
|
A nie lepiej kupić zestaw naprawczy?.Właśnie doszedł mi zestaw gdzie występuje to co zaznaczyłeś na zdjęciu razem z harmonijką i nową śrubką.Koszt 28zł. |
|
|
|
 |
dylson [Usunięty]
|
Wysłany: 01-09-2008, 22:02
|
|
|
Pewnie gdzies to mam. Ale jesli w zestawie naprawczym za niecale 30zl wystepuje ta czesc to chyba sprawa sie wyjasnila. |
|
|
|
 |
MoLi_TRN [Usunięty]
|
Wysłany: 01-09-2008, 23:48
|
|
|
ja biore tylko czesci z inter-cars i tam kumpel mi wyjasnił ze ten element nie występuje jako zamiennik, tak samo stwierdził serwis mitsubishi... to ciekawe jakie wy macie zestawy naprawcze. Sprawa sie wyjaśniła bo dzieki pomocy jednego forumowicza zakupiłem cały zacisk |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

|
Wysłany: 02-09-2008, 01:09
|
|
|
tdi1982 napisał/a: | A nie lepiej kupić zestaw naprawczy?.Właśnie doszedł mi zestaw gdzie występuje to co zaznaczyłeś na zdjęciu razem z harmonijką i nową śrubką |
autorowi tematu chodzi o ten trzpien w ktory sie wkreca wlasnie owa srubke |
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
|
|
|
 |
tdi1982
Forumowicz

Auto: Carisma
Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Wrz 2007 Posty: 172 Skąd: Radomsko
|
Wysłany: 02-09-2008, 18:22
|
|
|
O tym właśnie piszę prowadnica zacisku jest jako komplet łącznie z harmonijką i śrubką.Jest to zaznaczone na zdjęciu powyżej.
[ Dodano: 02-09-2008, 19:22 ]
MoLi_TRN napisał/a: | ja biore tylko czesci z inter-cars i tam kumpel mi wyjasnił ze ten element nie występuje jako zamiennik, tak samo stwierdził serwis mitsubishi... to ciekawe jakie wy macie zestawy naprawcze. | i to jest twój błąd.Kupuje zawsze u Japaneze i zawsze jestem zadowolony gość ma wszystkie części w dobrej cenie.
Matejko napisał/a: | autorowi tematu chodzi o ten trzpien w ktory sie wkreca wlasnie owa srubke | poważnie ja myślałem że chodzi o tryb 5 biegu . |
|
|
|
 |
|