|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
problem z silnikiem |
Autor |
Wiadomość |
ircol
Nowy Forumowicz ircol
Auto: pajero 92 2,5tdi
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-05-2009, 14:39 problem z silnikiem
|
|
|
Witam
Mam pytanko do uczestników forum. Mój problem z Misiakiem zaczął się wczoraj
W czasie jazdy raptem silnik (2,5 TDI 1992r krótki) zaczął nielegularnie pracować.
I strasznie klekotać tak jakby w mojej ocenie jeden zawór. Poza tym auto normalnie chodzi odpala. Tylko klekocze ostro na wyższych obrotach na niższych mnie. Z jednego wtrysku zaczeło troche ciec. Byłem już u dwóch mechaniorów jeden mi powiedział że wtrysk padł i wymienił i dalej to samo a drugi orzekł że pompa wtryskowa na jednej sekcji nie daje i karze szukać nowej ale nie jest pewien bo twierdzi ze może padł na jednym cylindrze silnik. Może ktoś z forumowiczów miał podobne zdarzenie lub się z tym spotkał
Potrzebuję jakiejś porady zanim pojdę w koszty |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14371 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 14-05-2009, 15:26
|
|
|
Zanim pójdziesz w koszty to kup podłkładki pod wtryski i jedź do dobrego warsztatu.
Standarodwo pomiar kompresji i sprawdzenie wtrysków.
Te dwa pomiary pozwolą powiedzieć coś więcej, bo nrazie nie wiemy nic. |
|
|
|
 |
|
|