Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Kmer
16-10-2009, 18:27
Galant 2000
Autor Wiadomość
MadMax
[Usunięty]

Wysłany: 29-08-2008, 09:20   Galant 2000

Witam nie wiem czy temat się już przewijał nic nie znalazłem choć mogłem coś przeoczyć. Szukam nowszego modelu Galanta od mojego miśka ale tylko z 2,5 V6 znacie tego może ?? : http://moto.allegro.pl/it...klima_reje.html

czekoladka_1981 
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Kraj/Country: Polska
Pomogła: 150 razy
Wysłany: 29-08-2008, 09:28   

MadMax napisał/a:
nie wiem czy temat się już przewijał nic nie znalazłem choć mogłem coś przeoczyć

Napewno przeoczyłeś.
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=27175
Renata
EA5W

Student 
Mitsumaniak

Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Wysłany: 29-08-2008, 09:43   

Nie jestem znawcą ale dla mnie Gal z linka jest piękny :lol: :shock: :shock: , kolor najpiękniejszy, utrzymany, co do przebiegu to pewnie z 10tyś. mu brakuje ale to szczegół, no i jeszcze ta skóra :cry: ale da się przeżyć.

Nie mogę się wypowiedzieć co do maski i sprawy przetłoczenia (nie wiem czy to jest duże czy małe) ale chłopaki na pewno udzielą konstruktywnej opinii.
Gdyby nie żona i rocznik (trochę za stary dla mnie) to był by mój faworyt jeżeli nie bity.

Dziwi mnie jeszce jedno ta komora silnika, jeżeli ktoś jeździ takim samochodem (czystym) to nie doprowadzi komory silnika do takiego stanu, ni ewiem czy Gal ma płytę od spodu ale po tej ilości syfu to on musiał przejechać rajd po szutrach i piachu kilkukrotnie.
Dla mnie jest to specjalnie ubrudzone aby zamoaskowąć defekty i liczenie na to że ktoś kto będzie sprawdzał samochód nie będzie chciał się brudzić.

tosztotomasz 
Mitsumaniak
StingRay Driver

Auto: Accord Tourer CM2
Wysłany: 29-08-2008, 10:47   

Auto z pewnoscią nieżle odpicowane. Przebieg nierealny, kierownica prawdopodobnie świeżo obszyta. Komora silnika faktycznie dość mocno zakurzona. Trzeba oglądać live.

MadMax
[Usunięty]

Wysłany: 29-08-2008, 11:08   

Dzięki Czekoladka, student i amicos porady bardzo się przydadzą muszę faktycznie zobaczyć live. P.S. szukam czegoś 99 w górę koniecznie 2.5 V6 z pulpitem digital (innego nie chcę) mam pieniądz i jestem zdecydowany jak macie kogoś kto chce sprzedać najlepiej z polecenia proszę o e-mail

[ Dodano: 29-08-2008, 11:52 ]
A znacie może tego kombi fajny jest na zdjęciach : http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C6110948

COLTER80
[Usunięty]

Wysłany: 29-08-2008, 17:23   

Całkiem przyjemny kombiaczek
Jesli ten typ nadwozia Tobie się podoba to warto jechać i oglądać
Tam jest sekwencja? czy moze zwykla instalacja, upewnij sie zanim obejrzysz

Lakier az za ladny na fotach, oby nie byl caly malowany

Ten czarny sedan wyglada super ale tu juz masz LPG oraz 2 lata młodszy a cena prawie identyczna

Nie znam sie zbytnio na Galantach ale z tego co wyczytalem trzeba sie liczyc z wymiana sprzegla a w kiepskiej sytuacji skrzyni przy tych silnikach-koniecznie trzeba do odglebnie sprawdzic
Ja za kompleksowy przeglad przed zakupem zaplacilem 200zł lacznie z pomiarem kompresji, warto podzwonic i poszukac serwisu w okolicy Kwidzyna
W Elblagu jest serwis Mitsu bo mowil mi wlasciciel tego czarnego SE

Kiedy jedziesz ogladac tego kombiaka?

MadMax
[Usunięty]

Wysłany: 29-08-2008, 21:20   

Dzisiaj nie miałem czasu ale jutro zadźwonie do tych właścicieli, zobaczę co mi powiedzą ciekawego. Dam znać tymczasem dzięki za rady pozdrawiam

staniek 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant 2.0 GLS
Wysłany: 31-08-2008, 18:20   

MadMax napisał/a:
A znacie może tego kombi fajny jest na zdjęciach : http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C6110948

Akurat dzis rozmawiałem z tym panem. Gaz niestety nie jest sekwencyjny. Troche też mnie zaniepokoiło, że gaz został wstawiony 3 miesiące temu i auto idzie do sprzedaży. Raczej mało opłacalne posunięcie... Pan powiedział, że instalacje założył, bo nie lubi przepłacać - średnio jednak trafiająca argumentacja. Sprzedająy powiedział, że jest mechanikiem i pozostałe wozy, które ma w swojej ofercie sprzedaje "po rodzinie".

Pozdr,
PS

czekoladka_1981 
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Pomogła: 150 razy
Wysłany: 31-08-2008, 18:40   

staniek napisał/a:
Troche też mnie zaniepokoiło, że gaz został wstawiony 3 miesiące temu i auto idzie do sprzedaży.

I przybyło mu 10KM? Jeszcze się nie spotkałam ze sprzedającym ady wstawiał gaz , a potem go żenił. Tak jak napisałeś mało opłacalne.
staniek napisał/a:
pozostałe wozy, które ma w swojej ofercie sprzedaje "po rodzinie".

Nech je nadal sprzedaje.
Renata
EA5W

COLTER80
[Usunięty]

Wysłany: 31-08-2008, 23:37   

Ja zakupiłem furkę od faceta ktory zamontował sekwencje właśnie w celu takim, żeby łatwiej mu było sprzedać, montaz ciecaly miesiac temu, wszystko z papierami na gwarancji oczywiscie
nikt nie chcial kupic 2.0 w automacie
Ja jestem szczesliwy :wink:

staniek 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant 2.0 GLS
Wysłany: 01-09-2008, 11:22   

MARCIN--Ibiza napisał/a:
Ja zakupiłem furkę od faceta ktory zamontował sekwencje właśnie w celu takim, żeby łatwiej mu było sprzedać, montaz ciecaly miesiac temu, wszystko z papierami na gwarancji oczywiscie
nikt nie chcial kupic 2.0 w automacie
Ja jestem szczesliwy :wink:

I taka odpowiedz ma sens :) A ten Pan tak dość mgliście powiedział, że założył, aby taniej jeździć.

MadMax
[Usunięty]

Wysłany: 01-09-2008, 12:35   Mocno się nad nim zastanawiam...

Dzwoniłem dzisiaj do gościa z Elbląga od 2.5 V6 w sedanie w miare rzeczowo rozmawia rocznik 99' trochę drogo, ale mówi że z ceny nie zjedzie bo wie co sprzedaje mocno się nad nim zastanawiam w weekend jadę go oglądać live. Tamten kombi bez sekwencji odpada jakiś za bardzo podpadający się wydaje. Tylko pod maską w tym sedanie coś jakoś brudnawo trzeba go zobaczyć...

[ Dodano: 01-09-2008, 16:24 ]
W ramach uzupełnienia martwi mnie jedna sprawa gość opowiadał że nie robił wymiany paska rozrządu i rolek bo jeszcze nie czas - ma dopiero 120 tyś ... ;-) Z tego co wiem to powinno się wymieniać co 90 tyś. Biorąc po uwagę fakt że auto napewno ma nakręcone sporo więcej pierwszą sprawą jaką powinien zrobić nabywca to wymiana tego rozrządu jeśli oczywiście da się na starym jeszcze dojechać do miejsca docelowego... ;-)

fj_mike 
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Wysłany: 01-09-2008, 18:54   

Ten gal z Kwidzyna, pamiętam że był wystawiony na allegro w marcu.
Miał uszkodzony bodajże lewy bok. A teraz proszę, nuffka sztuka :lol:

MadMax
[Usunięty]

Wysłany: 01-09-2008, 20:11   

fj_mike napisał/a:
Ten gal z Kwidzyna, pamiętam że był wystawiony na allegro w marcu.
Miał uszkodzony bodajże lewy bok. A teraz proszę, nuffka sztuka :lol:

to znaczy że go gość próbował sprzedać w marcu ?

fj_mike 
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Wysłany: 01-09-2008, 20:36   

Cytat:
to znaczy że go gość próbował sprzedać w marcu ?

Może i się mylę ale na 95 % ten Gal był wystawiony uszkodzony.
Uszkodzony był bok.
Było to w marcu lub kwietniu.

Zadzwoń do faceta i go wprost zapytaj, pewnie ma jeszcze zdjęcia sprzed naprawy.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi