|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.6] koszty naprawy |
Autor |
Wiadomość |
ARTEK1910
Nowy Forumowicz
Auto: MITSUBISHI CARISMA 16V 98
|
Wysłany: 06-09-2008, 14:00 [Cari 1.6] koszty naprawy
|
|
|
witam mam pytanie ostatnio zawiozlem zwoje auto do mechanika carisma 1.6 16v 98r.benzyna gosc mi wymienil pasek rozrzadu,rolka napinajaca, rolka napinajaca tasme pk,tasma pk 2 szt.,sworzen wachacza przedni lewy,tylejka zawieszenia tylnego 2szt.,tylejka belki tylnej 2szt, ustawienia kol przod i tył i robocizna razem skasował mnie 1450 zl troche mi oczy wyszly z orbit ze za drogo czy moze ktos sie orietuje czy to dobra cena czy skroil mnie na maxa ???? pozdrowienia |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 06-09-2008, 14:14
|
|
|
skasowal tyle ile uznal za stosowne, co bys chcial zeby ci ktos powymienial czesci i policzyl tylko za nie ?? |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
big_foot [Usunięty]
|
Wysłany: 06-09-2008, 15:31
|
|
|
rozrząd kompletny - 740zł (gwarancja na 60k KM)
sworzeń - nie miałem przyjemności
tuleje wahacza wzdłuznego (jeśli to te duże znajdujące się już praktycznie pod siedzeniem pasażera) - 560zł
reszta tulej to raczej drobne pieniądze
ustawienie zbieżności z kątami nachylenia - 160zł
wszystko to robiłem w Gdyni (choć różnych warsztatach) więc oceń sam czy skasowal dużo |
|
|
|
 |
kristof
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6+LPG '99(lift)
Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Sie 2007 Posty: 326 Skąd: Biskupice/Poznań
|
Wysłany: 06-09-2008, 17:51
|
|
|
big_foot napisał/a: | rozrząd kompletny - 740zł (gwarancja na 60k KM) |
nie przesadziłeś ja dałem jakieś 300-400 zł za wsio... no oczywiście bez robocizny..bo wymiana rozrządu z filtrami i olejem wraz z robocizną wyniosła mnie coś koło 1300-1400 |
_________________ The Linux philosophy is 'Laugh in the face of danger'. Oops. Wrong One. 'Do it yourself'. Yes, that's it. |
|
|
|
 |
big_foot [Usunięty]
|
Wysłany: 06-09-2008, 18:00
|
|
|
kristof napisał/a: | big_foot napisał/a: | rozrząd kompletny - 740zł (gwarancja na 60k KM) |
nie przesadziłeś ja dałem jakieś 300-400 zł za wsio... no oczywiście bez robocizny..bo wymiana rozrządu z filtrami i olejem wraz z robocizną wyniosła mnie coś koło 1300-1400 |
To jest kwota za kompletny rozrząd z wymianą. Nawet w Astrze 1.6 8v kompletny rozrząd z wymianą to 410zł
Wydaje mi się jednak, że co do tego elementu to nie warto być nadmiernie oszczędnym. Skusiła mnie gwarancja na 60k KM, bo mogłem kupić tańsze części, ale nie dostalbym gwarancji od warsztatu.
W serwisie kompletny rozrząd to ~2500zł !!!! Po prostu śmiech |
|
|
|
 |
|
|