Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.6] koszty naprawy
Autor Wiadomość
ARTEK1910 
Nowy Forumowicz

Auto: MITSUBISHI CARISMA 16V 98
Wysłany: 06-09-2008, 14:00   [Cari 1.6] koszty naprawy

witam mam pytanie ostatnio zawiozlem zwoje auto do mechanika carisma 1.6 16v 98r.benzyna gosc mi wymienil pasek rozrzadu,rolka napinajaca, rolka napinajaca tasme pk,tasma pk 2 szt.,sworzen wachacza przedni lewy,tylejka zawieszenia tylnego 2szt.,tylejka belki tylnej 2szt, ustawienia kol przod i tył i robocizna razem skasował mnie 1450 zl troche mi oczy wyszly z orbit ze za drogo czy moze ktos sie orietuje czy to dobra cena czy skroil mnie na maxa ???? pozdrowienia

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 06-09-2008, 14:14   

skasowal tyle ile uznal za stosowne, co bys chcial zeby ci ktos powymienial czesci i policzyl tylko za nie ??
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

big_foot
[Usunięty]

Wysłany: 06-09-2008, 15:31   

rozrząd kompletny - 740zł (gwarancja na 60k KM)
sworzeń - nie miałem przyjemności ;)
tuleje wahacza wzdłuznego (jeśli to te duże znajdujące się już praktycznie pod siedzeniem pasażera) - 560zł
reszta tulej to raczej drobne pieniądze ;)
ustawienie zbieżności z kątami nachylenia - 160zł

wszystko to robiłem w Gdyni (choć różnych warsztatach) więc oceń sam czy skasowal dużo

kristof 
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6+LPG '99(lift)
Wysłany: 06-09-2008, 17:51   

big_foot napisał/a:

nie przesadziłeś ja dałem jakieś 300-400 zł za wsio... no oczywiście bez robocizny..bo wymiana rozrządu z filtrami i olejem wraz z robocizną wyniosła mnie coś koło 1300-1400

big_foot
[Usunięty]

Wysłany: 06-09-2008, 18:00   

kristof napisał/a:
big_foot napisał/a:

nie przesadziłeś ja dałem jakieś 300-400 zł za wsio... no oczywiście bez robocizny..bo wymiana rozrządu z filtrami i olejem wraz z robocizną wyniosła mnie coś koło 1300-1400

To jest kwota za kompletny rozrząd z wymianą. Nawet w Astrze 1.6 8v kompletny rozrząd z wymianą to 410zł :(

Wydaje mi się jednak, że co do tego elementu to nie warto być nadmiernie oszczędnym. Skusiła mnie gwarancja na 60k KM, bo mogłem kupić tańsze części, ale nie dostalbym gwarancji od warsztatu.

W serwisie kompletny rozrząd to ~2500zł !!!! Po prostu śmiech :)

Odpowiedz do tematu