[Cari 1.8 GDI] Brak wskazań:ile km zostało.. |
Autor |
Wiadomość |
waldek238
Nowy Forumowicz

Auto: ASX 1.6 Blue Sky
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 28 Kwi 2008 Posty: 30 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 10-09-2008, 12:15 [Cari 1.8 GDI] Brak wskazań:ile km zostało..
|
|
|
Witam byłem na nabiciu klimy no i po wszystkim stwierdziłem że komp zawiesił mi się w momencie oddawania auta tzn: średnie spalanie i prędkość normalnie się zmienia natomiast ilość możliwych km do przejechania się nie zmienia.Ponadto przestały mi świecić 2 kontrolki tj od ogrzewania szyby i "termoobiegu".Dodaję że kompa nie resetowałem.Może macie jakieś pomysły. Aha ogrzewanie i "termo" normalnie działają ! |
|
|
|
 |
TESTER
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.8GDI 1998
Pomógł: 7 razy Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 224 Skąd: Dęblin
|
Wysłany: 10-09-2008, 12:23
|
|
|
Samo nabicie klimy nie ma nic wspólnego z komputerem, jego wskazaniami a tym bardziej podświetleniem kontrolek, sam nie resetowałeś kompa. Musiał zrobić coś fachman od klimy, najprawdopodobniej jakieś zwarcie zrobił. Byłeś obecny przy zabiegu nabijania. ?? Nawet odłączenie aku nie powinno eliminować kontrolek, wskazania kompa owszem ale nie kontrolki. |
|
 |
waldek238
Nowy Forumowicz

Auto: ASX 1.6 Blue Sky
Pomógł: 1 raz Dołączył: 28 Kwi 2008 Posty: 30 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 11-09-2008, 06:31
|
|
|
Fachman nie grzebał,sprawa wskazań jak na razie się wyjaśniła...zatankowałem i ruszyło chociaż sam nie wiem czemu się zawiesiło.Pozostaje jeszcze kwestia tych 2 małych światełek... |
|
|
|
 |
TESTER
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.8GDI 1998
Pomógł: 7 razy Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 224 Skąd: Dęblin
|
Wysłany: 11-09-2008, 08:17
|
|
|
może po prostu przyszedł na nich kres i trzeba wymienić w nich żaróweczki. Jest przy tym trochę dłubaniny ale przy odrobinie cierpliwości, bo pośpiech kończy się uszkodzeniem czegoś, można to zrobić i będzie Ok! |
|
 |
|