Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
antena
Autor Wiadomość
Pi@ST 
Mitsumaniak

Auto: Sigma 3,0 V6 125kW kombi
Wysłany: 08-09-2008, 11:20   antena

Witam!
Wczoraj jak cofalem blisko drzewa to zaczepiłem antena wysunieta i mi sie zgieła za pierwszya rurka od dołu i jak ja wyprostowałem to mi takie zgrubienia zrobiły sie czy da sie to jakos narawic? sklada sie ale nie dokonca podejrzewam ze juz wsordku pod gniazdem te zgrubienia zatrzymuja i tak teraz wystaje mi okolo 15 cm bat ?

Czy ktos moglby podpowiedziec cze da sie to naprawic a jezlei nie to czy dostanie sie taka antene na teleskopie i czy wogole jest sens tego zalozenia?

Pozdrawiam !

Serek 
Mitsumaniak

Auto: Grand Voyager Limited AWD
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-09-2008, 12:43   

Naprawialne, jeżeli potrafisz rozebrać bat bez uszkodzenia główki anteny (będzie potrzebna przy składaniu) i co najtrudniejsze kawałek aluminiowego bata doprowadzić do stanu z przed złamania. Dlatego szukaj używki (mozna trafić od 50 zł ale raczej licz, że od.100 zł). Nowy wkład oryginał to koszt ok.200 zł (sam bat wraz z zębatką).
Moja była już powyginana, więc ją rozebrałem. Główka anteny jest zaciśnięta. Upiłowałem i było po niej. Jeden segment batu próbowałem rozwiercić ale z drugiej strony jest zwężenie więc pomysł się nie udał.
Szukaj używki.

zbyszek05 
Forumowicz
balcer

Auto: mitsubishi sigma 3.0 v6 24 M/T
Wysłany: 09-09-2008, 09:01   

temat anteny juz gdzies jest w postach . ale anteny szukaj na allegro lub ebay-u . produkt dostepny od zaraz .cena el. ok.100 zł.

Pi@ST 
Mitsumaniak

Auto: Sigma 3,0 V6 125kW kombi
Wysłany: 09-09-2008, 16:13   

a podpowiecie jak zdemontować antene i ponownie zamontowac ja bez uszkocdzenia jej, może juz ktos przerabial temat i podpowie cenne uwagi dotyczace tej calej czynności?

Bede wdzieczny z góry!!

Pozdrawiam!!

Serek 
Mitsumaniak

Auto: Grand Voyager Limited AWD
Wysłany: 09-09-2008, 23:56   

Z zewnątrz należy ostrożnie wykręcić pierścień otaczający antenę (ma 4 wcięcia), standardowo w lewą stronę. Później wewnątrz bagażnika jest kilka śrub, wyciągnij rurkę gumową z podłogi gagażnika i to wszystko.
Montaż w odwrotnej kolejności. Nic nie zepsujesz, pilnuj śrubek. :wink:

Odpowiedz do tematu