antena |
Autor |
Wiadomość |
Pi@ST
Mitsumaniak
Auto: Sigma 3,0 V6 125kW kombi
Pomógł: 1 raz Dołączył: 11 Cze 2008 Posty: 57 Skąd: Biała Podlaska
|
Wysłany: 08-09-2008, 11:20 antena
|
|
|
Witam!
Wczoraj jak cofalem blisko drzewa to zaczepiłem antena wysunieta i mi sie zgieła za pierwszya rurka od dołu i jak ja wyprostowałem to mi takie zgrubienia zrobiły sie czy da sie to jakos narawic? sklada sie ale nie dokonca podejrzewam ze juz wsordku pod gniazdem te zgrubienia zatrzymuja i tak teraz wystaje mi okolo 15 cm bat ?
Czy ktos moglby podpowiedziec cze da sie to naprawic a jezlei nie to czy dostanie sie taka antene na teleskopie i czy wogole jest sens tego zalozenia?
Pozdrawiam ! |
|
|
|
 |
Serek
Mitsumaniak

Auto: Grand Voyager Limited AWD
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 36 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 1597 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 08-09-2008, 12:43
|
|
|
Naprawialne, jeżeli potrafisz rozebrać bat bez uszkodzenia główki anteny (będzie potrzebna przy składaniu) i co najtrudniejsze kawałek aluminiowego bata doprowadzić do stanu z przed złamania. Dlatego szukaj używki (mozna trafić od 50 zł ale raczej licz, że od.100 zł). Nowy wkład oryginał to koszt ok.200 zł (sam bat wraz z zębatką).
Moja była już powyginana, więc ją rozebrałem. Główka anteny jest zaciśnięta. Upiłowałem i było po niej. Jeden segment batu próbowałem rozwiercić ale z drugiej strony jest zwężenie więc pomysł się nie udał.
Szukaj używki. |
|
 |
zbyszek05
Forumowicz balcer
Auto: mitsubishi sigma 3.0 v6 24 M/T
Pomógł: 15 razy Dołączył: 04 Cze 2007 Posty: 1236 Skąd: Zambrow
|
Wysłany: 09-09-2008, 09:01
|
|
|
temat anteny juz gdzies jest w postach . ale anteny szukaj na allegro lub ebay-u . produkt dostepny od zaraz .cena el. ok.100 zł. |
_________________ 6g72 - DOHC - sprzedana - ale rozgladam się za następną Obecnie Yaris 1.5 VVT-i turbosport 150KM
 |
|
|
|
 |
Pi@ST
Mitsumaniak
Auto: Sigma 3,0 V6 125kW kombi
Pomógł: 1 raz Dołączył: 11 Cze 2008 Posty: 57 Skąd: Biała Podlaska
|
Wysłany: 09-09-2008, 16:13
|
|
|
a podpowiecie jak zdemontować antene i ponownie zamontowac ja bez uszkocdzenia jej, może juz ktos przerabial temat i podpowie cenne uwagi dotyczace tej calej czynności?
Bede wdzieczny z góry!!
Pozdrawiam!! |
|
|
|
 |
Serek
Mitsumaniak

Auto: Grand Voyager Limited AWD
Pomógł: 36 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 1597 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 09-09-2008, 23:56
|
|
|
Z zewnątrz należy ostrożnie wykręcić pierścień otaczający antenę (ma 4 wcięcia), standardowo w lewą stronę. Później wewnątrz bagażnika jest kilka śrub, wyciągnij rurkę gumową z podłogi gagażnika i to wszystko.
Montaż w odwrotnej kolejności. Nic nie zepsujesz, pilnuj śrubek. |
|
 |
|