[Cari 1.8 GDI] Immobiliser |
Autor |
Wiadomość |
kulson84
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1,8 GDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 07-09-2008, 13:58 [Cari 1.8 GDI] Immobiliser
|
|
|
Witam ostatnio zgubiłem jedyny kluczyk do Carismy 1,8 GDI i mam trochę lipe teraz. Bylem u speców i dorobili mi kluczyk na podstawie wkładki ale jest problem z immobiliserem. Byli na serwisie z tym autem i serwis sobie nie poradził bo powiedzieli że nie mogą się połączyć z komputerem bo podobno ktoś już majstrował przy tym komputerze. Wyskakuje im jakiś błąd. Macie jakieś rozwiązanie na usunięcie tego immo, albo w jakiś inny sposób go obejść?? |
|
|
|
 |
Manysh [Usunięty]
|
Wysłany: 07-09-2008, 14:45
|
|
|
chyba nie sądzisz ze ktos ci napisze jak włamac sie do cari skoro serwis Mitsubishi nie potrafi pomóc |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 07-09-2008, 16:03
|
|
|
Nie mogą połączyć się z kompem bo nie masz kluczyka z poprawnym kodem immo. To samo widziałem w galancie gdzie w dorabianym kluczyku padł kod - także nie mogłem się podpiąć do jego kompa a zwracany kod błędu to właśnie błąd komunikacji ECU - immobiliser btw. a gdzie masz drugi kluczyk? |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
kulson84
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 08-09-2008, 00:57 Immobiliser
|
|
|
Kupiłem auto w kwietniu sprowadzone z Holandii z jednym kluczykiem i nie dorobiłem zapasówki. Auto stoi mi pod blokiem i nic z nim nie mogę teraz zrobić. To co teraz mam go sprzedać na części?? Głupia opcja. |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 08-09-2008, 07:19 Re: Immobiliser
|
|
|
kulson84 napisał/a: | Kupiłem auto w kwietniu sprowadzone z Holandii z jednym kluczykiem i nie dorobiłem zapasówki. |
No to masz big problem. IMHO skroją cię w ASO nielicho bo pewnie będą chcieli wymienić ci immobiliser z kluczykami a to trzeba jeszcze zaprogramować w ECU. Moim zdaniem tanio nie będzie. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
kozuch2
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 Gdi LS
|
Wysłany: 08-09-2008, 12:17
|
|
|
witam, a moze niech spróbuje inaczej zrobic,szczerze to taniej wychodzi kupic na allero czy gdzies tam komputer ze stacyjką i 2 kluczykami, mój znajomy tak kiedys zrobił jak zgubił jedyny klucz, koszt napewno o wiele mniejszy |
|
|
|
 |
kulson84
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 08-09-2008, 14:05
|
|
|
widziałem na allegro za 590zł wszystko ale jest problem bo jak ja to kupie a coś się będzie nie zgadzało to sześć stów wyrzucę w błoto. |
|
|
|
 |
kozuch2
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 Gdi LS
|
Wysłany: 09-09-2008, 16:48
|
|
|
to duzo ktos woła,kumpel kupywał kiedys za 200 zł, no i musiał jescze soboie zamki zrobic, pilnik i piłowanie w zamkach zeby kluczyk pasował do reszty drzwi |
|
|
|
 |
leser [Usunięty]
|
Wysłany: 09-09-2008, 17:28
|
|
|
też kupując z holandii dostałem 1 kluczyk,
od razu dorobiłem 2 szt na zapas 120 zł/szt
przykra sprawa ale masz nauczkę, bo zamiast zaoszczędzić to dopiero będa wydatki,
unieruchomienie auta , problemy itd
trzeba poszukać firm tuningowych lub ASO
gdzie potrafia od nowa zaprogramować ECU/IMMO pod nowy kluczyk
jak nie to do wymiany: stacyjka, kluczyki, komputer ecu, ewentualnie zamki
oraz główny moduł immo,
nie wiem jakie są rozwiązania w GDI
ale w 1.6 jest to cartronic bosch |
|
|
|
 |
kulson84
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 16-09-2008, 19:15 immo
|
|
|
już po kłopocie. dałem do dobrego elektryka i zrobił mi to w 5 godzin. krzyknął sobie za to 300zł i ogółem wyszło mi 600zł. ale tak jak leser napisał mam nauczkę na przyszłość i za własną głupotę trzeba płacić. pozdrawiam wszystkich. |
|
|
|
 |
|