Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[ALL] AMORKI DO CAO
Autor Wiadomość
JACA_1978 
Forumowicz

Auto: gal GLXi wagon 2.0 99r
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 04-05-2006, 14:53   [ALL] AMORKI DO CAO

witam szukam informacji na temat amorow do colta CAO kayaby mnie nie przekonuja
( kumpel mial i niezbyt dobrze o nich mowi PARAUTY tez nie raczej ) a i jakie ceny sa do przodu i do tylu pozdrawiam
Lancer 1.3 GLX 98r.
Galant 2.0 GLXi wagon 99r.
Premacy 2.0 citd 101 KM 03r.
Bydgoszcz
marcin [']
[edit]
Ostatnio zmieniony przez karolgt 19-10-2007, 01:39, w całości zmieniany 1 raz  

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 04-05-2006, 15:35   

może kupił podróby KYB? bo ja kupiłem KYB gass excel i jestem bardzo zadowolony - szczerze polecam

cimon102
[Usunięty]

Wysłany: 04-05-2006, 18:10   

Ja tyz mam KYB i jest git

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 04-05-2006, 18:42   

Może niezbyt dobrze o nich mówił bo kupił używane? A może dlatego że po założeniu nowych samochód juz taki miękki nie był??
KYB to amory na pierwszy montaż w Miśkach - tych Japońskich. Ja polecam właśnie tą markę.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

nippo
[Usunięty]

Wysłany: 07-05-2006, 17:01   

eeeee, nic lepszego od KYB nie dostaniesz, dochodza nawet do 200 tyś a i czasem sie lepiej oplaca kupic jakies uzywane KYB od nowych saschow czy monroe, sam to przechodzilem.

pozdrawiam

kochajj 
Mitsumaniak

Auto: NISSAN
Wysłany: 07-05-2006, 17:08   

równiez polecam kyb... super amorki!!!!!!!!!!!!

p0gr0m 
Forumowicz

Auto: colt CA0 4G92 93r. LPG
Wysłany: 08-05-2006, 23:16   

no wlasnie pytanie mam co lepiej kayaba czy sachs bo za 2 dni zamierzam wymienic amory z przodu , bo jezdze 3 dni bez jednego amora tzn calkiem nie sprawny jest niemozna go nacisnac:( i niewiem co kupic za czy gazowe czy olejowe czy kyb czy sachs , nieznam ceny kyb ale sachs moge miec za 210 zl sztuka . czy to dobra cena ? ile kosztuje kyb. doradzcie dzieki

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 08-05-2006, 23:20   

www.kayaba.pl - wchodzisz w katalog on-line wybierasz amorki (gazowo - olejowe EXCEL G) i dzwonisz do dealera albo do japaneze.

I wiesz wszystko.

Sachs nie jest zły ale nie wytrzymuje tyle co Kayaba - testowałem w hOplu Astrze - po 60000 od wymiany to już zdecydowanie nie było to na szczęście zmieniłem pracę i samochód a z tamtym strupem kto inny się męczy.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 08-05-2006, 23:47   

Mój kumpel właśnie sobie zamontował amory Sachs - tyle, że w Clio Sport. Wcześniej jeździł Renault 19 i miał nówki KYB. Kupił Sachsa, bo był niecałe 50 PLN tańszy na sztuce (w "normalnym" sklepie - żadna hurtownia czy sklep dający rabaty) oraz posłuchał "specjalistów" twierdzących, jakoby jakość była identyczna. Na Sachsach jeździ od 1,5 tygodnia i mówi wprost, że wstyd mu za swoje skąpstwo. Nie warto było oszczędzać, bo Sachs się w jego odczuciu duuużo gorzej prowadzi niż KYB. Drugi raz już tego błędu nie popełni.

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Wysłany: 09-05-2006, 09:09   

Z reguły Sachs jest nawet droższy od KYB - także część ludzi sądzi, że lepszy. A tu akurat zasada droższe=lepsze się nie sprawdza.
Mogę tylko napisać, że kupno nowych amorów Kyb gas excel to był najlepszy zakup do auta, jaki zrobiłem przez ostatnie 7 lat.

Grześku 
Mitsumaniak
groźny oboźny

Auto: Outlander Intense+ 2.0
Wysłany: 09-05-2006, 18:25   

Słyszałem o amorkach (chyba nie kyb :?: ) z możliwością zmiany nastawy twardości. Co takiego możecie polecić do cari?

strony www, druk, grafika reklamowa, fotografia

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Wysłany: 09-05-2006, 18:27   

bilsztajna :) (nie wiem jak to sie poprawie pisze :P - bleisten ) maja regulowana twardosc , sa tez inne marki :) )

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 09-05-2006, 18:37   

Grześku napisał/a:
Słyszałem o amorkach (chyba nie kyb :?: ) z możliwością zmiany nastawy twardości. Co takiego możecie polecić do cari?

Eibach, Bilstein, Koni :mrgreen:

JACA_1978 
Forumowicz

Auto: gal GLXi wagon 2.0 99r
Wysłany: 17-05-2006, 11:21   

no dobra panowie pytanko ?? kwesttie KAYABY omowilismy teraz kupowac same olejowe
czy olejowo-gazowe czy same gazowe ?? ( moja droga do pracy usiana jest lejami :) ) wiec o wytrzymalosc mi chodzi ??
pozdrawiam
:lol:
Lancer 1.3 GLX 98r.
Galant 2.0 GLXi wagon 99r.
Premacy 2.0 citd 101 KM 03r.
Bydgoszcz
marcin [']
[edit]

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Wysłany: 17-05-2006, 12:00   

Jeszcze raz (ostatni):
- nie ma stricte gazowych - zawsze jakiś olej tam jest, ale dla uproszczenia amortyzatory olejowo-gazowe nazywane są gazowymi
- gazowe są trwalsze, twardsze i bardziej wytrzymałe, raczej ich nie zregenerujesz
- olejowe są też trwałe, ale na tarce mają tendencje do spieniania, za to można je regenerować

Odpowiedz do tematu