Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
kupno auta przez Express Car Delivery
Autor Wiadomość
apikus 
Mitsumaniak

Auto: ASX
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 08-09-2008, 09:03   kupno auta przez Express Car Delivery

Witam wszystkich,
mam pytanie, czy korzystał ktoś może z serwisu Express Car Delivery przy kupnie auta?
Zapytałem o to samo na forum MKP, więc odpowiedź na jednym forum wystarczy.

Czy ktoś z Angli mógłby sprawdzić czy ta firma istnieje?

Redmead House
Uxbridge Road
Hillingdon
Middlesex
UB10 0LT
United Kingdom

Mam ciekawą oferte kupna Mitsubishi Lancera, ale trochę sie obawiam, że to może być przekręt.
Chcą żebym wpłacił 25% przed wysyłką auta, potem jest czas na sprawdzenie samochodu (14 dni) i jak jest decyzja o kupnie to wpłacam resztę jak nie to oddaja wpłatę.

Pozdrawiam
Andrzej

Draghu
[Usunięty]

Wysłany: 08-09-2008, 09:24   

Niestety, mimo, ze jestem w UK to po drugiej stronie....
Ktos kolo Londynu by sie przydal :>

Ten Lancer to z kierownica po lewej czy prawej stronie ?

Jak ma po lewej to podejrzane, bo te sa zawsze drozsze od tych co maja po prawej.
Jak ma po prawej, to moze byc kiepsko jezdzic takim w Polsce. Nie zapomnij do tego dodac koszty nowych lamp zeby nie swiecic ludziom po oczach i zegarow - inaczej bedziesz mial liczone w milach - nie wiem jak na to patrza na przegladach...

Strona Express Car Deliveries

Jak wejdziesz w zakladke 'About' to nawet maja tam jakis certyfikat - maly :P no i jest link do
takiej strony
gdzie sa jakies wpisy z sierpnia 2005, wiec pare lat juz maja.
Po prawej stronie, w menu, mozesz kupisz raport o tej firmie za jedyne £10 :P

Nic wiecej nie jestem w stanie pomoc. Nie traktowal bym tez tego info jako 100% pewnosci , ze firma jest ok. Wyglada na taka coprawda ale glowy nie daje :P

apikus 
Mitsumaniak

Auto: ASX
Wysłany: 08-09-2008, 10:56   

To jest Lancer z Niemiec tylko jest teraz w UK.
Stronę internetową oglądałem.
Cena jest bardziej niż przystępna, bo za roczny samochód DI-D w prawie pełnym wyposażeniu 14 000 euro. Tego właśnie sie obawiam, bo to za bardzo podejrzane. chociaż zostałą mi przedstawiona historia dlaczego tak sie dzieje. Sprzedający dostał Lancera z kierownicą po lewej stronie w spadku, a mieszka w UK i nie przyda mu się. Spytałem sprzedającego gdzie można zobaczyć auto w UK (prawdopodobnie Londyn), jak mi odpowie to pewnie będę wolał pojechać, zobaczyć i kupić tam.
Dzięki za info
Pozdrawiam
Andrzej

[ Dodano: 09-09-2008, 08:58 ]
Witam ponownie,
to jednak jest oszustwo. Teraz znalazłem ten samochód w Zittau. co jakiś czas zmienia się jego lokalizacja.
http://www.autoscout24.de...id=bobhbbngdjlu
Niby na stronie dilera jest wiele ciekawych okazji, ale jakis czas temu wszystkie te auta były pod innym adresem, a wcześniej mi się wydawało , że jeszcze pod innym. Teraz jestem tego pewien. Może ktoś kto ma kontakty mógłby zareagować i zgłośić to gdzieś. Ja nie wiem gdzie, ale radzę uważać.

A może ktoś zapyta o to auto sprzedawcę? Zobaczymy jaka będzie odpowiedź.
Moja była taka:

Hello,

My name is Uwe Schiltz and the car belongs to my father.He died unfortunately recently through a cardiac infarct. He just bought the car and was thinking to move to Germany permanently but it seems life didn't agree with us.
The car is an European(left side drive) model and I have no use for it in England so I decided to sell it. I hired a car dealer to list it on autoscout24 cheaper so that I may sell it faster.
The location of the car is in London but I've already made a contract with a courier service to handle the shipment at no extra cost for you if you decide to buy the car, because I'm not very good at cars sales.
If you are serious about buying the car please let me know so that I can explain to you how the transaction will be done through the courier service just like they explained to me.

Thank You,

With kind regards
Uwe Schiltz

Pozdrawiam
Andrzej

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Wysłany: 29-09-2008, 09:40   

W niemczech omijajcie dilera pt "Shramm" !! ( to tak odnośnie autoscout24.de;])

Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Wysłany: 29-09-2008, 10:23   

apikus, ściema jakich pełno w necie.....

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

Odpowiedz do tematu