Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: arekp
13-12-2006, 01:11
Warsztaty w Trójmieście (zbiorczy)
Autor Wiadomość
Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 31-05-2006, 13:02   

W 3mieście nie ma takiego, który by się dobrze znał na Mitsu - włączając w to ASO, i którego mógłbym polecić.
A jak widzę masz GDI - to w ogóle możesz się natknąć na serię rzeników, którzy będą się doświadczać i niszczyć Twoje auto. Wiem, że zrzędzę, ale myślę, że nie znajdziesz nikogo kompetentnego. Z niemechaników to mam kolegę, który ma 2 Mitsu i czasem coś dla znajomych grzebie.

adams12
[Usunięty]

Wysłany: 01-06-2006, 06:41   

misiu-bisi napisał/a:
Krzyzak napisał/a:
W 3mieście nie ma takiego, który by się dobrze znał na Mitsu - włączając w to ASO, i którego mógłbym polecić.
A jak widzę masz GDI - to w ogóle możesz się natknąć na serię rzeników, którzy będą się doświadczać i niszczyć Twoje auto. Wiem, że zrzędzę, ale myślę, że nie znajdziesz nikogo kompetentnego. Z niemechaników to mam kolegę, który ma 2 Mitsu i czasem coś dla znajomych grzebie.

też gościa znam ale to partacz, nawet narzędzi nie ma, klucze mu pękają a poza tym wszystko na podłodze robi bo stołu nie ma i w ogóle żłopie piwo przy robocie i nakrętki flexem traktuje :D

ja tez slyszalem ze czasami lubi sobie do piwa DOT'a dolac :)

mario-borek
[Usunięty]

Wysłany: 11-07-2006, 20:00   

Wy sobie pośmie....ki robicie a mi zaczyna być potrzebny mechanik od zawieszenia :cry:

raddex 
m3m&mitsumaniak

Auto: Lancer GT, 2016 r., 2,4 Pb
Wysłany: 11-07-2006, 21:22   

Vass Serwis - ul.Górnicza 56, 81-572 Gdynia, tel.: 058/ 622-00-65, 0602 224 303 - specjalizują się co prawda w WV, Audi, Seat, Skoda, ale rozmawiałem z właścicielem i mówił, że wszystko naprawiają, co przyjedzie, bo klienta się nie wybiera. Co ciekawe mają nawet końcówki do komputera do Mitsubishi. Posiadają także mobilną hamownie na którą zapraszają Mitsumaniaków.
Są tam mechanicy, elektrycy i elektronik. Nie posiadają tylko blacharnii i lakierni.
Niedawno jeszcze mieścili się na ul. Redłowskiej w Gdyni na przeciwko stacji LOTOS.

Wymianiałem u nich wahacze, drążek kierowniczy, olej, przewody hamulcowe, tarcze i klocki hamulcowe z tyłu. Robią solidnie i bardzo szybko. Przykład samochód wstawiony na wymianę przewodów hamulcowych, tylnich tarcz i klocków w sobotę o 11, był o 13 gotowy do odbioru. Przy okazji nasmarowali także linkę ręcznego bo podobno ciężko chodziła. Nie zgłaszalem żadnych reklamacji.

mario-borek
[Usunięty]

Wysłany: 14-07-2006, 17:20   

Hyba niie na temat, ale byłem dzisiaj w ASO aby wymienić tulejki metalowo gumowe odpowiedzialne za 1-szy bieg i wsteczny. (Pomyślałem że jak bedą dobre to dłużej posłużą)
przy okazji chciałem sprawdzić pukanie dochodzące z przodu gdzieś spod nogi lewej przy hamowaniu i ruszaniu - w sumie główny cel wizyty. Niestety mechanik nic tam nie znalazl,mimo jazdy testowej stwierdził że nic tam nie słyczy ? natomiast okazało sie że mam do wymiany z tyłu
- łącznik stabilizatora wraz z śrubą rególującą
- tuleja waczacza zewnętrzną
koszt na obydwie strony + robocizna wyliczyli na ok 850,-
Poszukam zamienników
pukanie po przejechaniu kilku km. powróciło, mam podejżenia że przy podnieśieniu samochodu na podnośniku jakiś element śię tak układa że nie można zauważyć jego zużycia o po opuszczeniu przez jakisczas działa poprawnie? :oops:
Czy jakieś tam.
:shock:

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Wysłany: 14-07-2006, 17:47   

W ASO można chyba kupić same części. Albo u japaneze, chociaż ostatnio zapracowany... A wymienić np tam chdzie raddex napisał. Powinno być duużo taniej.

mario-borek
[Usunięty]

Wysłany: 14-07-2006, 19:58   

Dobra ale co z tym stukaniem ? pamietam że kyoś na forum MKP miał podobny problem ale nie mogę tego znależć. :?

[ Dodano: 17-07-2006, 18:35 ]
Byłem dzisiaj z miśkiem w Bosch centrum :? czy jakoś tak ? (nazwa jes inna ale coś takiego pisze na budynku) na Stogach tak jak się jedzie na Górki Zachodnie po lewej stronie , chłopcy przy okazji dopełniania klimatyzacji przejżeli mi zawieszenie i stwierdzili że nic tam nie ma do roboty. Gdy wracałem do domu Stogi - Zaspa ładny kawałek w korkach iiiii oni jednego stukniecia, przypomniało mi się ze dokręcili mocniej śruby wachaczy gdyż były podobno za słabo dokręcone :roll: Jeśli jutro nic nie usłysze to albo pozbyłem się moich kłopotów albo ogłuchłem :oops:

Marcino 
Mitsumaniak
Góral niskopienny

Auto: Galant 2.5 V6 97r
Wysłany: 13-09-2006, 22:52   

A czy moj nowy nabytek tez moge im oddac? chciałbym rozrzad niebawem wymienic
Pozdrawiam
była -2004-2006 - Carisma 1.8 GDI 98r
był -1997-2005 - Fiat 126p 1978r :)

"A omijając to całe rozmyślanie, to prawda jest taka że do codziennego auta najlepszy jest silnik z jak największym momentem dostępnym z niskich obrotów :)
Czyli w tym przypadku 6a13 8) " by tomchuck

lukamar
[Usunięty]

Wysłany: 03-10-2006, 18:56   [gdzie] Konserwacja podwozia

Witam
Przed zimą chciałbym zabezpieczyć colta przed rudą. Znacie jakiś godny polecenia warsztat? (najlepiej Gdansk) Plus trzeba pospawać lekko podłużnice z tyłu - ruda wyżarła dziurę. Więc jak będą dysponowali migomatem tym lepiej.

dm17
[Usunięty]

Wysłany: 08-10-2006, 12:13   Witam

[ Dodano: 11-10-2006, 15:08 ]
Jak sie jedzie na piaśnice ( koło Lidla w prawo-i jak sie domki kończą po prawej stronie numer domku 43)
Facet ma nawet spory ruch-stoją auta ze Szwecji i Dani. Rozmawiałem z nim i wygląda to następująco.
1 Przyjeżdzasz do niego aby zobaczyl w jakim stanie jest auto-jak jest bardzo pognite to wysyła do blacharz.
2.Robią samochod 4 dni od samego dołu po sam dach-WSZYSTKO.
3.Odbierasz auto czysciutkie bo po robocie je czyszczą.
4,Gwarancja 2 lata na wykonaną robote-po kazdej zimie w tym okresie darmowy przegląd,smarowania itd.

No ale zabawa nie jest tania 830-950 zl w zaleznosci w jakim stanie jest autko.
Skoro robią tam ludzie z innych krajów to chyba nie jest źle.

Oto namiary na nich.

Delkon. Mycie i konserwacja samochodów. Deling G.
0 58 672 19 69
84-200 Wejherowo, Ofiar Piaśnicy 43

Pozdrawiam

lukamar
[Usunięty]

Wysłany: 13-10-2006, 16:30   

Już zrobiłem i jestem w szoku - pozytywnym.
Firma Arso '76 z Gdańska (ul. Gdańska 21E) - za 550 pln pospawali podłużnicę, tłumik i zrobili kompletną konserwacje podwozia z profilami zamkniętymi.
A było tak - za samo spawanie chcieli 200 pln (a np. w u blacharza na morenie naprzeciwko kerfura 600!!) + 400 pln za podwozie - bez profili.
Utargowałem 50 pln wiec stanelo na 550. Przyjezdzam dzisiaj - autko błyszczy sie jak psu jajca (nie wiedziałem ze może byc taki czysty, alusy jak nowe!!!), w srodku odkurzone chyba kurde pompą prózniową (żadnego paprocha - mi tak sie nigdy nie udało). No i podwozie - podłuznica elegancko pospawana, do tego pospawany tłumik (byla dziura) a cała reszta zakonserwowana. Razem z profilami!! Na moje pytanie ze mialo byc bez, pan z warsztatu mowi ze to gratis! Normalnie szok. W czasach wszechobecnego robienia ludzi w wiadomo co, wciskania kitów i dojenia na maxa z kasy znajduję takich ludzi! Do tego oczywiście papier na gwarancje na 3 lata i zaproszenie na wiosnę celem skontrolowania tego co zrobili. Oczywiście mogli coś zrypać co wyjdzie później (nie sądze - zajmują sie blacharką od 30 lat) ale nawet jesli tak się stanie to z czystym sumieniem polecam ich zdecydowanie!!

dm17
[Usunięty]

Wysłany: 14-10-2006, 10:01   Brzmi naprawde super

Masz jakies dokładniejsze namiary???? Numer tlefonu np.
Ile autko musiało u nich stać???

Pozdrawiam

mario-borek
[Usunięty]

Wysłany: 14-10-2006, 13:16   

Przyznam się że tesz o tym myślałem.
Ale ostatnio mam sporo wydatków związanych z samochodem : wydech, zawieszenie, tercze i klocki. :|

lukamar
[Usunięty]

Wysłany: 14-10-2006, 13:57   

Skreca się z Hallera w ul. Gdańską, tak jak tramwaj nr 13. Mija swiatła na uczniowskiej i skreca w prawo przed Lidlem (chyba, albo jakims innym albertem) w taką kiepską drogę i już zobaczysz. Telefon 58 342 93 32 - jak znajdę wizytówke to wkleję numer komórki. W czwartek rano zostawiłem, w piatek po południu odebrałem. Ale jak chcesz zrobić samą konserwację to moze się w jeden dzien wyrobią.

cmiel
[Usunięty]

Wysłany: 13-12-2006, 00:07   warsztat w Trójmieście

Pozdrawiam wszystkich MManiaków. Jestem od niedawna posiadaczem Carismy sprowadzonej z Holandii. Czy ktoś mógłby mi polecić dobry i tani warsztat w Trójmieście gdzie mogli by obejrzeć moje autko i ewentualnie dokonać potrzebnych napraw? Albo podać linka do podobnego tematu, bo znaleźć nie mogłem...

Odpowiedz do tematu