zawieszenie przednie skrzypi trzeszczy |
Autor |
Wiadomość |
woyu
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1,6 GL
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 07-11-2011, 19:26 zawieszenie przednie skrzypi trzeszczy
|
|
|
Witam, mam taki problem iz od jakiegos czasu zawieszenie przednie bardzo mi skrzypi i trzeszczy glownie na progach zwalniających i innych nie roznosciach, na próg jak za szybko najade to az takie tępe uderzenie słychać w całym samochodzie. Na wiosne bylo robione zawiesznie tzn tulejki, laczniki i jakies tam pierdoly. Podejrzewam ze to cos od amorków chociaz na przegladzie nic nie wyszlo i sa sprawne w ok 70%. Warto dodac ze jak jest cieplo i troche pojezdze to objawy nieco ustepuja najgorzej jest z samego rana |
|
|
|
 |
Budrys
Forumowicz

Auto: Astra H
|
Wysłany: 07-11-2011, 19:38
|
|
|
Mam podobnie, kilka dni temu byłem na trzepaczkach i nie mam żadnych luzów a wszystkie części zostały w tym roku wymienione. Tu na forum ktoś pisał o przesuwającej się sprężynie. Ja podejrzewam 3 rzeczy. Albo tą sprężynę (zakładając że nie jest pęknięta) przesuwającą się pod wpływem wilgoci, stukający amortyzator monroe (mimo dobrego tłumienia) i najmniej prawdopodobne mocowanie górne amortyzatora. |
|
 |
kris80
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 16V (GLS) 97r.
Pomógł: 25 razy Dołączył: 11 Sie 2007 Posty: 727 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 07-11-2011, 20:03
|
|
|
Mam to samo. U mnie trzeszczy jak zjezdzam z progów i czasem podczas skręcania kierownica na postoju. Wczoraj wszedzie gdziesie dało wstrzyknąłem oleju i zobaczymy teraz. Ja to nie pomoże to raczej będą amortyzatory bo przednie mam jeszcze nie wymieniane. |
_________________ Tylko Mitsu
 |
|
|
|
 |
woyu
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1,6 GL
|
Wysłany: 07-11-2011, 21:31
|
|
|
u mnie objawy sa w sumie od dawna ale nie przejomwalem sie tym, ale teraz to juz straszanie skrzypi. Tez wlasnie mysalem zeby wszystkie elementy ruchome glownie amorki i sprezyny naoiliwic i zobaczyc ale nie wiem czy jak tak zrobie to czegos sie zniszcze tj moj znajomy dawno temu zeby mu klocki nie piszczaly to je nasmarowal |
|
|
|
 |
Jaro1974
Mitsumaniak Outsilverman ;-)

Auto: O1 bez T, EA5W i moto
Pomógł: 57 razy Dołączył: 05 Sty 2008 Posty: 20738 Skąd: Z outlandera ;-) LRY ;-)
|
|
|
|
 |
|