|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8 GDI] Problem? Przerywa |
Autor |
Wiadomość |
beret
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.8 GDI EXE 1999
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-09-2008, 20:18 [Cari 1.8 GDI] Problem? Przerywa
|
|
|
Witam,
od paru dni jestem właścicielem Carismy GDI, rocznik 99. Od razu pojawiło się kilka problemów, mam nadzieję, że nie są one zbyt poważne.
Po pierwsze: falujące obroty na biegu jałowym (już się dowiedziałem od forumowiczów, że prawdopodobnie przepustnica).
A po drugie... Kilka razy, jadąc powiedzmy 80km/h, np. na czwórce, autko zaczęło mi przerywać (przy wciśniętym lekko pedale gazu). Tak dosłownie na sekundę, by po chwili leciutko przyspieszyć. Potem wszystko się wyrównuje, aż do następnego razu. Jakieś pomysły? Co to może być?
Pozdrawiam i proszę o pomoc i wyrozumiałość, jestem - jeśli chodzi o Cari - "świeżakiem". |
|
|
|
 |
maxwell61
Mitsumaniak (****><****)

Auto: VW Touran 1.6 03'
Pomógł: 14 razy Dołączył: 12 Lip 2006 Posty: 1729 Skąd: wrocław/wołów
|
Wysłany: 21-09-2008, 20:21
|
|
|
w GDI tak jest że auto przechodzi na bogatsza mieszanke i ejst takie szarpniecie...osobiscie nie mamm GDI ale z opini userów tak wynika,,,, no stress |
_________________ CARISMA 1.6 16V - sold
VW Touran 1.6 FSi
www.garagestories.pl
 |
|
|
|
 |
Morfi
Mitsumaniak Street Hunter

Auto: Opel OPC i FORD KA
Pomógł: 22 razy Dołączył: 23 Sty 2008 Posty: 6530 Skąd: Chorzów
|
Wysłany: 21-09-2008, 20:56
|
|
|
beret, Masz przepustnice do przeczyszczenia.
A co do tego "szarpania" to u Mnie przejście w bogatsza mieszanke jest bardzo lekko zauważalne. |
_________________ Moje OPC http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=96694
Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
-----------------------------------------------
Mark Twain |
|
|
|
 |
SHARK1979
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Colt CZT
Pomógł: 39 razy Dołączył: 08 Wrz 2008 Posty: 3029 Skąd: Łęczyca
|
Wysłany: 22-09-2008, 13:49
|
|
|
U mnie też zatykało, wymieniłem filtr paliwa i wyczyściłem przepustnice - lepiej! |
_________________ Pomogłem?-nie krępuj się wciśnij pomógł
Najładniejsza Cari zlotu 2011
Najładniejsza Cari zlotu 2012
Najładniejsza Cari zlotu 2013
Najładniejszy Colt zlotu 2014 |
|
|
|
 |
|
|