|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Awaria zapłonu. |
Autor |
Wiadomość |
strachota [Usunięty]
|
Wysłany: 11-07-2007, 22:04 Awaria zapłonu.
|
|
|
Witam!
Na codzień jeżdżę galantem, ale temat dotyczy samochodu mojego brata (carisma '96 1.8 16V), który niestety od kilkunastu dni jest uziemiony w garażu.
Problem jest następujący:
Jak silnik jest zimny to auto pali bez problemu. Jak się nagrzeje to zanika prąd na jednej cewce zapłonowej i dwa cylindry nie palą. Po ostygnięciu wszystko wraca do normy. Zamiana cewek nic nie daje, bo nadal te same cylindry nie działają. Ktoś mi zasugerował, że to może być czujnik położenia wałka rozrządu, ale mechanik powiedział, że gdyby to było to, to silnik by w ogóle nie wystartował. W warsztacie mechanicy rozkładają ręce. Co może być przyczyną tej awarii? Gdzie mogę znaleźć we Wrocławiu dobry serwis, który to naprawi?
Z góry dziękuję za pomoc!
Pozdrawiam . |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 12-07-2007, 14:39
|
|
|
A kable i świeczki były wymieniane? |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
strachota [Usunięty]
|
Wysłany: 12-07-2007, 21:13
|
|
|
Przewody i świeczki są wymienione. W dalszym ciągu na jednym odwodzie zasilania cewki nie ma prądu. |
|
|
|
 |
|
|