|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.9TD] Szalejący prędkościomierz... Co to może być? |
Autor |
Wiadomość |
NaMigi [Usunięty]
|
Wysłany: 25-09-2008, 22:35 [Cari 1.9TD] Szalejący prędkościomierz... Co to może być?
|
|
|
Witam.
Z góry przepraszam, że poruszam temat, który być może został już obgadany, ale nie mogę skorzystać z wyszukiwarki.
Ostatnio zauważyłam dziwną rzecz w mojej Cari. W czasie trasy kilkukrotnie zdarzyło się, że wskazówka prędkościomierza zaczęła "skakać" w zakresie od 40km/h do 100km/h, a później opadła na 0km/h i tak utrzymywała się przez jakiś czas. Po jakimś czasie wracała na swoje właściwe miejsce i wskazywała prawdziwą prędkość. Ma ktoś jakiś pomysł z czym to może być związane? |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
Wysłany: 25-09-2008, 22:38
|
|
|
Może być uszkodzony zestaw wskaźników. W Citroenach i Peugeotach to dość częsta wada. Może poprzedni właściciel coś dłubał przy zegarach ? |
|
 |
NaMigi [Usunięty]
|
Wysłany: 26-09-2008, 00:40
|
|
|
Muszę to sprawdzić. Nie mam pojęcia czy ktoś wcześniej dłubał, ale niepokoi mnie też to, że na ekranie komputera mam tylko datę, godzinę i stację radiową, a chyba powinno być coś więcej skoro mam Cari po lifcie (dodam, że mam orginalne radio)? A droga impreza z tymi wskaźnikami? |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
Wysłany: 26-09-2008, 07:35
|
|
|
W MSS jest jeszcze wskazanie temperatury zewnętrznej, a w Cari może być to wyświetlane na zegarach.
W Pugu naprawa zegarów to koszt 200-400 zł i łatwo znaleźć fachowca, bo to częsta usterka. W Miśku może być gorzej. |
|
 |
marty29 [Usunięty]
|
Wysłany: 26-09-2008, 07:52
|
|
|
NaMigi napisał/a: | na ekranie komputera mam tylko datę, godzinę i stację radiową, a chyba powinno być coś więcej skoro mam Cari po lifcie (dodam, że mam orginalne radio)? |
Wyświetlana jest temp. zewnętrzna, bieżąca data i godzina. Jak masz oryginalne radio to masz jeszcze wyświetlanie stacji radiowej, a jak nieoryginalne ( jak ja ) to bez nazwy stacji radiowej. |
|
|
|
 |
NaMigi [Usunięty]
|
Wysłany: 26-09-2008, 20:07
|
|
|
Faktycznie temperaturę też mam. A nie powinno być jeszcze jakiegoś spalania? |
|