[CJ1A 1.3] Przeciekający szyberdach |
Autor |
Wiadomość |
Golcia83
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Colt 1.3 CJ0
|
Wysłany: 23-09-2008, 14:30 [CJ1A 1.3] Przeciekający szyberdach
|
|
|
Witam wszystkich , od niedawna stałam się szczęśliwą posiadaczką MItsubishi Colt rocznik 97 ogólnie jestem bardzo zadowolona... ale ze względu na to że nie mam jeszcze garażu ;p a pora jest deszczowa zauważyłam, że pada mi poprostu w czasie jazdy na głowę z szyberdachu... znajomi poradzili mi żeby przeczyścić kanaliki ujściowe, które idą do słupków... ale nie mogę ich znaleźć ... więc zapytanie czy może ich poprostu nie być ??? a jak ich nie ma to co może być przyczyną i jak to naprawić ?? ;> ....
z góry dzięki ... |
|
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21949 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 23-09-2008, 17:15
|
|
|
Jak masz nieoryginalny szyberdach to nie ma kanalików spustowych i takie szyberdachy z biegiem lat zawsze ciekną. Wiem coś o tym, bo miałem Colta z nieoryginalnym szyberdachem, który przeciekał, a teraz mam Mazdę, również z nieoryginalnym i również przeciekał. Przeciekał, ale załatwiłem go na cacy tak, że już nigdy ciekł nie będzie |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 24-09-2008, 10:57
|
|
|
Pierwsze pytanie to czy masz oryginalny szyberdach czy nie.
Jak oryginał to serwisówka w dłoń i przeczyścić wszystko co należy. Jeżeli jest nieoryginalny to mamy 2 wyjścia:
- naprawa w serwisie (z reguły to kwestia wymiany uszczelek i spasowania całości)
- uszczelnienie całości i zatkanie na stałe (kwestia silikonu i wolnego czasu) |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21949 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 24-09-2008, 16:11
|
|
|
slo_mo napisał/a: | - uszczelnienie całości i zatkanie na stałe (kwestia silikonu i wolnego czasu) | Tak właśnie zrobiłem ze swoim. Aha klej do szyb jest lepszy do zaklejenia na stałe. |
|
|
|
 |
|